Beperk op Instagram: wat het is, waar het voor is en hoe je het moet doen (2024)

Restringir en Instagram: qué es, para qué sirve y cómo se hace (1)

Ik heb een slechte ervaring met een ander accountop Instagram is het niet iets vreemds. Iemand laat onbeschaamde of aanstootgevende opmerkingen achter op uw berichten, of geeft te veel commentaar, of stuurt u onaangename berichten in privéberichten. Als dit gebeurt, biedt het sociale netwerk ons ​​mogelijkheden om de communicatie met deze andere persoon te beperken.

Eén van de opties die we vandaag de dag beschikbaar hebbenis om iemand op Instagram te beperken.Dit is een functie die velen niet kennen, maar die wordt gepresenteerd als een goede hulp in dit soort situaties. Het is iets dat ons kan helpen de communicatie te beperken die een ander account op het platform met ons heeft.

Inhoud

  • 1 Wat het is en hoe je restrictie op Instagram kunt gebruiken
    • 1.1 Hoe te beperken
    • 1.2 Beperkingen verwijderen
  • 2 Blokkeer iemand op Instagram
    • 2.1 Hoe iemand te blokkeren
    • 2.2 Iemand deblokkeren

Wat het is en hoe je restrictie op Instagram kunt gebruiken

Restringir en Instagram: qué es, para qué sirve y cómo se hace (2)

Beperken is een functie die beschikbaar is op Instagram, waarmeewe gaan onze communicatie met een ander account beperken. Wanneer deze functie op het platform wordt gebruikt, zal de communicatie tussen ons en dat account anders zijn en een reeks beperkingen of beperkingen kennen. Deze persoon kan ons profiel normaal blijven bekijken, met de publicaties die we uploaden of de verhalen, en het ook leuk vinden. Dit geldt ook voor ons, die uw profiel kunnen blijven betreden, uw berichten kunnen zien en deze kunnen liken.

Waar er veranderingen zijn, is de communicatie tussen accounts. Aangezien deze persoon kan blijven reageren op onze Instagram-berichten, zullen we deze opmerkingen moeten goedkeuren. Het is te zeggen,Uw opmerkingen worden niet rechtstreeks gepubliceerdin de betreffende publicatie. Instagram laat ons weten dat deze persoon een reactie heeft achtergelaten of heeft geprobeerd deze achter te laten, en dat we deze moeten beoordelen. We zullen kunnen beslissen wat er met deze reactie gebeurt, dus als we het niet leuk vinden, kunnen we het niet zichtbaar maken. We keuren het dan niet goed.

Het zijn niet alleen reacties die worden beïnvloed als we beperkingen op Instagram gebruiken.Directe berichten tussen accounts zullen ook enkele wijzigingen ondergaan.Deze persoon kan ons berichten blijven sturen, maar de berichten die hij verzendt, worden als verzoek verzonden. Het is niet iets dat normaal in de inbox te zien is, zoals andere berichten. Anders moeten we naar de verzoekensectie in de berichten gaan om dit bericht te zien. Bovendien kan deze persoon niet zien wanneer we online zijn in de chat, en ook niet of we een bericht hebben gelezen. Instagram toont meestal een leesbevestiging, die we voor deze persoon hebben beperkt, en verdwijnt vervolgens.

Hoe te beperken

Nu we weten wat de beperkingsfunctie is, kunnen we dit met elk account doen. Het is ideaal voor die momenten waarop we dat willenbeperk de communicatie die een account met ons heeft, omdat wij het wat vervelend of zelfs geen fijne ervaring vinden. Bovendien kunnen we de functie zo vaak gebruiken als we willen. De stappen die we moeten volgen als we iemand willen beperken zijn:

  1. Open Instagram op uw apparaat.
  2. Zoek de persoon die u wilt beperken. Ofwel onder je volgers, ofwel gewoon via de zoekfunctie in de app.
  3. Eenmaal in je profiel klik je rechtsboven op de drie verticale stippen.
  4. Wacht tot een contextmenu wordt geopend. Klik in dit menu op Beperken.
  5. Instagram laat je een melding zien waarin wordt bevestigd dat dit account nu beperkt is.
  6. Als er meer accounts zijn, herhaalt u dit proces met hen.

De persoon op wie u deze beperkingen heeft toegepast, zal dit op geen enkel moment weten. Er worden geen meldingen op Instagram verzonden om iemand te vertellen dat iemand je heeft beperkt. Dit is iets dat u misschien opmerkt als u ziet dat sommige van hun opmerkingen niet op uw foto's zijn geplaatst of als de berichten nooit zijn gelezen. Maar over het algemeen is het niet iets dat ze zeker zullen weten.

Beperkingen verwijderen

Natuurlijk,we kunnen op een gegeven moment van gedachten veranderen nadat we het hebben gebruiktde beperkingsfunctie op Instagram. We betreuren het dat we deze beperkingen hebben toegepast op elk account op het sociale netwerk, of we hebben gezien dat dit uiteindelijk niet nodig was. In alle gevallen is dit een proces dat zonder al te veel problemen kan worden teruggedraaid. Dus op dezelfde manier waarop er op een gegeven moment beperkingen zijn toegepast, zullen we ze kunnen verwijderen, zodat de communicatie weer normaal wordt. De stappen die u in dit geval moet volgen zijn:

  1. Instagram openen.
  2. Zoek het profiel van deze persoon dat u eerder heeft beperkt.
  3. Klik rechtsboven op de drie verticale stippen.
  4. In het menu dat verschijnt, klikt u op de optie "Restrictie annuleren".
  5. Als u meer accounts zonder beperkingen wilt, herhaalt u dit proces voor hen.

Wanneer deze beperkingen worden opgeheven,de communicatie tussen de twee accounts is weer normaal, zoals we al zeiden. Je opmerkingen worden rechtstreeks op onze Instagram-posts gepubliceerd. Daarnaast worden uw berichten direct in uw inbox weergegeven en weet u wanneer wij online zijn of zien of wij een bericht hebben gelezen dat u ons heeft gestuurd.

Blokkeer iemand op Instagram

Restringir en Instagram: qué es, para qué sirve y cómo se hace (3)

De beperkingsfunctie op Instagram is een manier om de communicatie te beperkenmet die persoon. Dit is een optie die goed kan helpen als we niet echt een probleem hebben met die persoon, maar we vinden dat hij of zij te veel commentaar geeft of ons veel berichten stuurt. Als de ervaring met een Instagram-account echt negatief is, kun je altijd gebruik maken van de blokkeringsoptie, al gaat dit iets verder dan beperken.

Als we iemand op Instagram blokkeren, zal hij dat doenelk contact met deze persoon elimineren of onmogelijk maken. Bovendien zal deze persoon ons niet kunnen vinden op het sociale netwerk. Ons profiel zal voor hen volledig verdwenen zijn, zodat ze niets kunnen zien dat we naar ons account uploaden, noch interactie kunnen hebben met genoemde publicaties. Wij kunnen uw profiel ook niet zien op het sociale netwerk. Als we hem proberen te zoeken, kunnen we niets zien. Communicatie tussen de twee accounts is uiteraard ook niet mogelijk. U kunt geen berichten naar deze persoon sturen, noch kunnen zij ons berichten sturen.

Blokkeren is iets extremer, daarom. Het is iets dat we moeten gebruiken als iemand ons echt lastigvalt of erg aanstootgevend of beledigend is. Er zijn momenten waarop een account bedoeld is om ons lastig te vallen of ons leven zuur te maken. Als we dit account blokkeren, is dit voorbij, aangezien u geen communicatie of contact met ons kunt hebben. Het is een extremere functie dan beperken, zoals je kunt zien.

Hoe iemand te blokkeren

Als er een account op Instagram is dat ons lastigvalt of erg vervelend is, kunnen we dit blokkeren. Er kunnen zich gevallen voordoen waarin de beperkingen niet streng genoeg zijn of niet werken zoals we willen. Dan kunt u gebruik maken van de blokkeermogelijkheid. Ook al een tijdje geledenInstagram heeft een extra mogelijkheid geïntroduceerd bij het blokkeren van iemand. Omdat we niet alleen uw huidige account kunnen blokkeren, maar als u in de toekomst andere accounts opent met hetzelfde e-mailadres, kunnen we deze accounts ook blokkeren. Zo voorkomen wij dat we dit in de toekomst opnieuw moeten doen. Als u iemand op het sociale netwerk wilt blokkeren, volgt u de volgende stappen:

  1. Open Instagram op uw apparaat.
  2. Zoek de persoon die u wilt blokkeren in de applicatie en voer zijn of haar profiel in.
  3. Klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.
  4. In het menu dat verschijnt, klikt u op de optie Blokkeren.
  5. Kies of je toekomstige accounts die worden geopend ook wilt blokkeren.
  6. Klik op de blauwe knop Blokkeren.
  7. Als er iemand anders is, herhaalt u het proces.

iemand deblokkeren

Net als bij het beperken op Instagram,We kunnen het proces van het blokkeren van een account ook ongedaan maken.Dat wil zeggen, we gaan deze persoon deblokkeren. Het kan zijn dat we persoonlijk met ze hebben gesproken, of dat we het na een tijdje niet nodig vinden dat ze nog steeds geblokkeerd zijn. Dit is iets dat kan worden gewijzigd, hoewel het proces niet hetzelfde is als beperken, omdat we na het blokkeren van deze persoon geen toegang hebben tot zijn profiel op het sociale netwerk. Dit is iets dat we zullen moeten doen vanuit de instellingen van de applicatie zelf, door deze stappen te volgen:

  1. Open Instagram op uw apparaat.
  2. Tik op je profielfoto in de rechter benedenhoek.
  3. Klik in je profiel op de drie horizontale strepen aan de rechterkant.
  4. Ga naar Instellingen.
  5. Ga naar het privacygedeelte.
  6. Ga dit scherm naar beneden. Ga naar het gedeelte Geblokkeerde accounts.
  7. Zoek in deze lijst naar de persoon die u wilt deblokkeren.
  8. Klik op de knop met de tekst Ontgrendelen aan de rechterkant om deze te ontgrendelen.
  9. Deze persoon is gedeblokkeerd.
  10. Als er meer mensen zijn die je wilt deblokkeren, doe dan hetzelfde.
  11. Als je wilt, kun je ze opnieuw volgen of contact met ze opnemen.

Beperk op Instagram: wat het is, waar het voor is en hoe je het moet doen (2024)

FAQs

Beperk op Instagram: wat het is, waar het voor is en hoe je het moet doen? ›

Met beperken op Instagram kun je bepalen welke reacties op je berichten verschijnen. Wanneer je een account beperkt, kan de beperkte gebruiker je berichten nog steeds zien, leuk vinden en becommentariëren. Hun opmerkingen zullen echter alleen voor henzelf zichtbaar zijn.

Wat houdt een beperking in op Instagram? ›

Met beperken op Instagram kun je bepalen welke reacties op je berichten verschijnen. Wanneer je een account beperkt, kan de beperkte gebruiker je berichten nog steeds zien, leuk vinden en becommentariëren. Hun opmerkingen zullen echter alleen voor henzelf zichtbaar zijn.

Hoe beperking opheffen? ›

Ga naar je bericht en tik op Alle opmerkingen bekijken. Tik op de opmerking en houd deze ingedrukt. Tik op en vervolgens op [Gebruikersnaam] beperken of Beperking voor [gebruikersnaam] opheffen.

Wat gebeurt er als je iemand beperkt? ›

Beperken is eigenlijk hetzelfde als ontvolgen, maar dan zonder dat degene het doorheeft. Dit doe je op dezelfde plek als blokkeren, alleen klik je dan op 'beperken'. Je ziet dan geen posts meer van diegene in je tijdlijn en je kunt ook zijn of haar stories uitzetten.

Wat moet je wel en niet doen op Instagram? ›

De do's en don'ts van Instagram
  • #1. Post niet teveel selfies. ...
  • #2. Post niet teveel foto's zonder mensen. ...
  • #3. Post frequent, maar niet teveel. ...
  • #4. Reageer op comments en likes. ...
  • #5. Als iemand die je kent je volgt, volg dan terug. ...
  • #6. Gebruik niet de hashtag #nofilter. ...
  • #7. Gebruik liever geen filter, maar bewerk je foto's. ...
  • #8.
Jan 9, 2018

Hoe lang duurt een beperking op Instagram? ›

Hoe lang word je geblokkeerd? Als een actie wordt geblokkeerd op Instagram, duurt dat meestal tussen de 24 – 48 uur. Let op: als Instagram herkent dat je dezelfde achter vaker herhaalt, dan is het mogelijk dat de blokkade van je acties steeds langer duurt.

Wat gebeurt er als je iemand beperkt op Messenger? ›

Als je iemand beperkt, gebeurt er het volgende: Je ontvangt geen melding als deze persoon een chatbericht naar je stuurt en je telefoon gaat niet over als deze persoon je belt. Je kunt deze persoon ook niet bellen of een chatbericht sturen. Je ziet je gesprek met deze persoon niet in je lijst met chats.

Wat is de betekenis van beperken? ›

Synoniem: bepalen ergens een grens aan stellen, het omlaag brengen vb: ik wil het gebruik van plas... 1) Afnemen 2) Begrenzen 3) Beknotten 4) Bekorten 5) Bekrimpen 6) Belemmeren 7) Bepalen 8) Besnoeien 9) Bezuinigen 10) Binnen bepaalde grenzen beperken 11) Borneren 12) Co...

Kan je een insta post voor iemand verbergen? ›

Selecteer instellingen en tik op privacy. Vanaf hier, scroll naar beneden en selecteer verhaal. Nu kunt u zoeken naar elke gebruiker voor wie u uw Instagram-verhalen wilt verbergen.

Kan je iemand tijdelijk blokkeren op Instagram? ›

Om iemand te beperken op Instagram ga je naar het profiel van de vriend in kwestie. Open in de app de instellingen via de drie puntjes rechtsboven in het scherm en druk op 'Beperken'.

Wat is verboden op Instagram? ›

Instagram heeft een lijst met verboden hashtags. Sommige gebruikers plaatsen gewelddadige of p*rnografische content. Deze maken ze 'vindbaar' door veelgebruikte hashtags te gebruiken. Instagram verbiedt daarom regelmatig nieuwe hashtags.

Kunnen anderen zien wat je bekijkt op Instagram? ›

Het eerlijke antwoord is: nee. Ja kan niet zien wie je Insta profiel bekijkt. Wel kan je met de likes en reacties zien wie je foto's en filmpjes bekijkt. Bij een Verhaal zie je met de kijkerslijst wie deze heeft gezien.

Kun je Instagram afschermen? ›

Tik rechtsonder op je profielfoto om naar je profiel te gaan. Tik bovenaan op . Tik op Wie je inhoud kan zien. Tik onder Accountprivacy op het selectievakje naast Privéaccount.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 5575

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.