Een herschrijfbare cd formatteren ▷➡️ Trucoteca ▷➡️ (2024)

Hoe formatteer je eenCDterug te halen.Je bent daar nu al een paar uur, helaas zonder succes, naar op zoekUSB-geheugendie de vakantievideo kan bevatten die u met uw vriend kunt delen: nu is de tijd die u ter beschikking heeft voorbij en is het enige "externe geheugen" dat u ter beschikking heeft eenCD herbruikbaar, waarschijnlijk een tijdje vergeten in de la. Hij had haast en besloot van deze ondersteuning gebruik te maken om het bestand aan mensen in nood te bezorgen, maar toen hij het in de pc plaatste, realiseerde hij zich dat de schijf niet leeg was.

Daarom wil ik het in deze tutorial laten zienEen herschrijfbare cd formatterenop een eenvoudige manier. Hieronder zal ik een aantal handige programma's opsommen om gegevens volledig van herschrijfbare optische media te verwijderen.

Een herschrijfbare cd formatteren in Windows

De eerstebesturingssysteemIk ben van plan u te vertellen over Windows: in deze sectie laat ik u zien hoe u vier verschillende programma's kunt gebruikenformatteer een herschrijfbare cd.

De eerste tweeBestandsverkennerjWindows Media Speler, zijn al opgenomen in het besturingssysteem, terwijl de softwareInfraRecorderjCDBurnerXPmoet vooraf worden gedownload vanInternet.

Bestandsverkenner

Bestandsverkenneris de standaard bestandsbeheerder van Windows, dat wil zeggen het programma waarmee u uwHDD, optische schijven en dergelijkeeen ander apparaatexterne opslag.

Wat echter niet iedereen weet, is dat deze software kan worden gebruikt om herschrijfbare cd's/dvd's te wissen, net zoals u dat voor eenUSB-geheugen"gewoon" of voor éénHDDde externe.

Als? Plaats eerst de herschrijfbare schijf in de lezer van de pc en negeer eventuele autorun-verzoeken (laat de relevante melding verdwijnen inWindows 10of door op de knop te drukkenannulerenin het venster dat verschijnt in eerdere versies van het besturingssysteem) en dubbelklik op het pictogramDeze pc/pcop het bureau geplaatst.

Identificeer nu het pictogram dat betrekking heeft op de cd-speler van de pc (bijv.Eenheid vanDVD-RW(L🙂), Doenklik met de rechtermuisknoperin en selecteer het itemFormaatvanuit het voorgestelde contextmenu: controleer of het vervolgkeuzemenuBestandssysteem, gekoppeld aan het nieuwe venster dat op het scherm verschijnt, is ingesteld opUDF 2.01.

Om compatibiliteitsproblemen te voorkomen, plaatst u het vinkje naast het vakjesnel formaatsnelle gegevensverwijdering uitvoeren; Laat het vakje echter leeg als u van plan bent de inhoud van de schijf veilig te verwijderen, maar houd er rekening mee dat de formatteringsprocedure aanzienlijk langer kan duren.

Als u dat wilt, kunt u de schijf echter een naam geven door deze in het tekstvak te typenVolume labelen druk op de knopbegin- Windows zal u via een waarschuwingsvenster op de hoogte stellen van de voltooiing van het formatteringsproces. Het was niet moeilijk, toch?

Windows Media Speler

ramenMediaspeleris niet alleen de multimediaspeler van het thuisbesturingssysteem van Microsoft: indien nodig kan het worden gebruikt als een basisopnameprogramma, dat onder meer het verwijderen van gegevens van herschrijfbare optische media tot zijn functies behoort.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in: Hoe u het draadloze signaal beter kunt vastleggen

Plaats dus om te beginnen de cdo dvdin de pc-speler negeert u de autorun-berichten en start u het genoemde programma door het vanuit het menu op te roepenVan begin.

Zodra dit is gebeurd, identificeert u in het linkerpaneel de ingang voor de dvd-speler die de schijf bevat die moet worden geformatteerd (bijv.Gegevensschijf (L 🙂), klik er met de rechtermuisknop op en kies het itemSchijf verwijderenvanuit het voorgestelde contextmenu, waarbij u de bewerking bevestigt met een klik op de knopJawordt direct daarna op het scherm weergegeven.

InfraRecorder

InfraRecorderis software voor het branden van cd's en dvd's die ook de mogelijkheid biedt om gegevens van herschrijfbare media te verwijderen. Het is compatibel met alle momenteel ondersteunde versies van Windows, heeft een gedeeltelijke vertaling in het Italiaans en kan volledig gratis van internet worden gedownload.

Om deze te verkrijgen, maakt u verbinding met hun website en drukt u opdownloadenen wacht tot het bestand (bijv.ir053.exe) wordt volledig naar uw pc gekopieerd. Start het installatiepakket dat u zojuist hebt gedownload en druk achtereenvolgens op de knoppenJa, OK, Volgende, ik accepteer, Volgende, Installerenjlaatsteom de installatie te voltooien.

Nadat u deze stap hebt voltooid, plaatst u de cd/dvd die u wilt formatteren in de pc-speler en start u vervolgens InfraRecorder door deze vanuit het menu op te roepenVan beginWindows, klik op het menuActiesbovenaan geplaatst en selecteer het itemSchijf wissen (RW)…Van de laatste batch. Als alternatief kunt u, als u dat wilt, op het CD-pictogram drukken met daarop een toegangsverbod, vierde van rechts op de werkbalk van het programma.

Op dit punt is het spel praktisch klaar: zorg ervoor dat dit in het vervolgkeuzemenu staatMasterizzAls de cd/dvd-speler met de te formatteren schijf is opgegeven, kiest u deannuleringsmethode(compleet, langzamer maar veiliger, ofsnel) in het juiste vervolgkeuzemenu, stel insnelheidknop en druk op de knopaanvaardenom het verwijderingsproces te starten.

Als u wilt, kunt u de optische lezer aan het einde van het proces automatisch laten openen door een vinkje naast het vakje te plaatsenWerp de schijf uit na het wissen.

CDBurnerXP

Je kunt het ook proberenCDBurnerXP- is een van de meest populaire gratis brandsoftware die op internet beschikbaar is en die, afgezien van het maken van verschillende soorten schijven (data, audio, video, enz.), in staat is om gegevens volledig van herschrijfbare media te verwijderen.

Om het programma te downloaden in de draagbare versie (die geen installatie vereist om te werken), verbonden met deze website, klikt u op het itemMeer downloadopties, identificeert de doosDraagbare versieen klik op de link die het beste bij uw besturingssysteemtype past (32 of64 bits). Zodra het downloaden is voltooid, pakt u het bestand uit (bijv.CDBurnerXP-4.5.8.6795.ritssluiting) op een voor u handige plaats, ga naar de nieuw aangemaakte map en start het programmacdbxpp.exemet een dubbelklik Als u niet weet hoe u eenZIP-archief, Ik stel voor dat u mijn specifieke gids over dit onderwerp raadpleegt.

Mogelijk ben je geïnteresseerd in: Call of Duty Warzone PS4 downloaden

Zodra het programma is uitgevoerd, kiest u de taal die u wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu dat is gekoppeld aan het kleine venster dat op het scherm wordt weergegeven. Druk op de knopOK, plaats de cd/dvd om deze in de pc-speler te formatteren en zodra u het hoofdscherm van het programma bereikt, klikt u op het itemSchijf verwijderenen dan op de knopaanvaarden.

Zorg er nu voor dat dit in het vervolgkeuzemenu staatapparaatAls de brander met de te formatteren cd/dvd is geselecteerd, selecteert u de gewenste gegevenswismethode (beveiligingis veel langzamer, maar verwijdert de gegevens en maakt deze permanent onherstelbaar) en druk op de knopschoon.

Plaats indien gewenst een vinkje naast de vermeldingSchijf na het wissen uitwerpenom de optische lezer aan het einde van het proces automatisch te openen en dat is alles.

Een herschrijfbare cd formatteren in macOS

Heb eenMac? Geen probleem: zelfs voor het Apple-besturingssysteem zijn er verschillende oplossingen om gegevens van herschrijfbare cd's en dvd's te verwijderen.

Hieronder laat ik je zien hoe je dit kunt doen met behulp van devinder, van nature aanwezig in het besturingssysteem, hetzij door een programma van derden te downloaden,Brandwond.

Vinder

Formatteer een herschrijfbare cdop macOS via de Finder is uiterst eenvoudig: plaats eerst de schijf in de Mac-lezer en selecteer de optieOpenen in zoekenin het venster dat een paar seconden later op het scherm wordt weergegeven en, zodra het paneel wordt geopend, het item identificeert dat verband houdt met de optische lezer in het linkergedeelte van het Finder-venster.

Op dit punt, doe datklik met de rechtermuisknopKies het item op het genoemde pictogramHerschrijfbare schijf wissen/initialiseren (schijfnaam)uit het voorgestelde menu en klik op de knopaanvaardengeplaatst in het venster dat onmiddellijk daarna op het scherm wordt geopend om het begin van het verwijderen van gegevens te bevestigen.

Brandwond

Misschien heeft de onlangs geïllustreerde oplossing u niet helemaal overtuigd en wilt u vertrouwen op een completer programma? Dusbrandwondis de oplossing voor u: het is een programma voordoodgraverop een complete en gratis Mac, die herschrijfbare schijven met een paar klikken kan formatteren.

Om te beginnen plaatst u de cd/dvd die moet worden geïnitialiseerd in het Mac-station, verbonden met de downloadpagina Branden, en drukt u op de stem64-bits versie downloadenonderaan geplaatst om het programma naar de pc te downloaden.

Zodra dit is gebeurd, opent u het bestand dat u zojuist hebt gedownload en identificeert u het pictogramBrandwonden, om het programma te starten, doe datklik met de rechtermuisknopdaarin selecteert u het itemopenuit het voorgestelde menu en druk vervolgens op de knopopen(deze handeling mag alleen worden uitgevoerd bij de eerste start van de software).

Mogelijk ben je geïnteresseerd in: De beste PS4-games

Daarna hoeft u alleen maar op het menu te klikken en vervolgens het item te selecterenschoon- Controleer of dit in het vervolgkeuzemenu staatSchijf wissenAls de brander met de te formatteren cd/dvd is geselecteerd, selecteert uAnnuleringsmethodedie het beste bij u past (houd er altijd rekening mee dat een volledige annulering veel langer duurt) en druk ten slotte op de knopschoonom de formatteerprocedure te starten.

Hoe een herschrijfbare CD in Linux te formatteren

Heeft het besturingssysteem beschikbaarLinux,en u bent van plan er een herschrijfbare cd mee te formatteren. Dan is dit het meest geschikte gedeelte: vervolgens zal ik uitleggen hoe u de handeling beide met het programma kunt uitvoerenKoperslager, geïnstalleerd op de meest populaire Linux-distributies, die viaterminalen bruikbaarheidwodim.

Koperslager

Zoals ik eerder aangaf,Koperslageris een opnametool die al is opgenomen in de populairste Linux-distributies. Als u het niet meteen beschikbaar heeft, kunt u het verkrijgen via de pakketbeheerder van uw besturingssysteem (door bijvoorbeeld in Ubuntu de opdracht te typensudo apt installeer braziergevolgd doorvoorstellen).

Dat gezegd hebbende, is het tijd om actie te ondernemen: plaats eerst de cd/dvd die u wilt formatteren in de speler, start de software door deze te herstellen vanaf deActiviteitsweergaveof vanuit het hoofdmenu van uw distributie en klik vervolgens op het menuinstrumentenen selecteer het artikelSchijf verwijderen…dat op het scherm verschijnt.

Op dit punt hoeft u alleen maar de recorder/schijf te selecteren die u wilt verwijderen in het vervolgkeuzemenuKies een schijf, plaats een vinkje naast het vakjesnel formaatals u van plan bent op deze manier verder te gaan (dus met snellere gegevensverwijdering) en klik ten slotte op de knopschoonom de procedure te starten.

wodim

Ik raad het hulpprogramma aanwodim- Hiermee kunt u met één enkele opdracht alle gegevens op de schijf wissen en deze volledig leegmaken.

Als? Heel eenvoudig: plaats de schijf in de pc-drive, start het programmaterminalen schrijf eerst het commandowodim -apparatengevolgd door Enter. Identificeert de schijf die is gekoppeld aan de vermelde schijf (bijv./ Ontwikkelaar / sr0) en schrijf het op voor gebruik in de volgende opdracht, die verantwoordelijk is voor het effectief verwijderen van de gegevens.

Om de procedure te voltooien, typt u daarom de opdrachtsudo wodim dev = ’/dev/schijf'Leeg = snel, ter vervanging van A/dev/schijfDe eerder gevonden identificatie.

Op deze manier wordt de schijf in de modus geformatteerdsnel.Als u dit echter wilt, voert u de modus uitcompleet, waardoor het meer tijd kost en de gegevens “veilig” verwijdert, vervangt u de parameter= Snel doelmet de parameterleeg = ALLES.

Een herschrijfbare cd formatteren ▷➡️ Trucoteca ▷➡️ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6175

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.