Hoe Instagram te gebruiken voor bedrijven in 2023: 6 nuttige tips (2024)

Inhoudsopgave

Hoe Instagram te configureren voor bedrijven in vier stappen

Hoe Instagram te gebruiken voor bedrijven: 6 nuttige tips

Frequente vragen over Instagram voor bedrijven

Als u een merk bent en u nog steeds geen Instagram voor bedrijven gebruikt, mist u een groot potentieel.Instagram is tenslotte het nummer één platform voor sociale netwerken in de ontwikkeling van relaties met merken, volgens eenIpsos -studie gepleegd door meta.

Inderdaad,Halve gebruikersvan Instagram zorg ervoor dat het platform hen helpt nieuwe merken te ontdekken en44% van de gebruikersZe kopen wekelijks van het platform.

Mis de kans niet om een ​​van die merken te zijn die klanten via het platform ontdekken.Hier vertellen we u alles wat u moet weten om Instagram te gebruiken als commercieel groeipool in 2023.

Bono:Download een gratis checklist> Dat onthult de stappen die een fitheid beïnvloedde om te groeien van 0 naar meer dan 600.000 volgers op Instagram zonder budget of dure apparatuur.

Hoe Instagram te configureren voor bedrijven in vier stappen

1. Wijzig naar een bedrijfsaccount

Het eerste wat u moet doen, is een nieuw Instagram -account maken en er een bedrijfsaccount van maken.Als u een bestaand persoonlijk of maker -account heeft, kunt u dat ook converteren.Het is gratis en iedereen kan het.

U kunt maximaal vijf Instagram -accounts hebben, dus als u uw persoonlijke account van uw bedrijven wilt gescheiden houden, maak dan beter een nieuwe.Dat is jouw keuze.

Zodra u het account hebt dat u wilt converteren, volgt u deze stappen:

  1. Speel in uw profiel dedrie -gestreepte pictogramin de rechterbovenhoek.
  2. TocaInstelling.Sommige accounts zullen de optie zienWijzig een professioneel accountIn dit menu.Als dat zo is, raak die optie aan.Zo niet, raak aanRekeningen danWijzig een professioneel account.
  3. TocaDoorgaan(Misschien moet u het meerdere keren doen omdat Instagram u een voorbeeld toont van de verschillende functies die beschikbaar zijn voor professionele accounts).
  4. Kies eencategorieEn gebruik de schuifknop om te kiezen of u deze in uw profiel wilt laten zien of niet en raaktLijst.
  5. Kies accountbedrijf(Tenzij het beter is om te kiezenSchepper).TocaAls vervolg op.
  6. Gebruik de schuifknop om Instagram -promotionele e -mails voor professionele accounts en aanrakingen te activeren of uit te schakelenAls vervolg op.
  7. Voeg uw relevante contactgegevens toe of bewerk en gebruik de schuifknop om deze in uw profiel te laten zien of niet en raak vervolgens aan en raak vervolgens aanAls vervolg op.
  8. Als u uw Instagram Company -account wilt verbinden met een professionele Facebook -pagina, volgt u de instructies op het scherm om dit te doen.Technisch gezien is deze stap optioneel, maar om winkel- en advertentiefuncties op Instagram te gebruiken, is het een onmisbare vereiste.
  9. Het spelenXIn de linkerbovenhoek om dit venster te sluiten en terug te keren naar uw profiel.

Meer informatie over de verschillen tussen bedrijfsrekeningen en makeraccounts op Instagram.

2. Voeg de informatie van uw bedrijf toe aan uw biografie

In 150 tekens of minder moet je Instagram -biografie je merk beschrijven enLaat je stem zien.Hier hebben we een complete gids voorMaak een geweldige biografie van Instagram(Met alles en gratis sjablonen) en een samenvattende video, zodat je de belangrijkste aspecten bij de hand hebt:

Zorg er ook voor dat u het meeste uit de andere componenten van uw Instagram -bedrijfsprofiel haalt:

  • Profielfoto:De meeste merken gebruiken hun logo.Uw profielfoto verschijnt in een resolutie van110 x 110 pixeles(in een cirkel gesneden), maar wordt opgeslagen in 320 x 320, dus dat is de grootte die je moet stijgen.
  • Biografie -link:Voeg de link toe aan uw website, uw meest recente blogbericht, een huidige campagne of eenLinktree.
  • Contactgegevens: Als u de contactgegevens niet hebt toegevoegd bij het maken van het account, kunt u dit doen wanneer u de optie wilt spelenBewerk profiel.Als je dat doet, voegt Instagram een ​​toeContactknopNaar uw profiel.
  • Als het relevant is voor uw merk, kunt u een knop toevoegen waarmee klanten kunnen reserveren of om voedsel vragen.Om deze functie te gebruiken, hebt u een account nodig bij een van de SIdle Instagram.TocaBewerk profielEn schuif vervolgens het scherm naar de optieActieknoppen.
  • Uitstekende verhalen en covers: De prominente verhalen van Instagram zijn een andere manier om uw profiel te maximaliseren en meer informatie over uw merk en producten te bieden.Organiseer uw verhalen in collecties en voeg toeMooie coversOm een ​​samenhangende en opvallende look te creëren.

3. Verbind uw productcatalogus

Om producten in de Instagram -inhoud te labelen of bepaalde soorten advertenties op Instagram te publiceren, moet u een productcatalogus maken.U kunt het doen bij de meta -verkoopbeheerder.

  1. In deVerkoopsmanageren klikkenBeginnen.Selecteer vervolgensMaak een catalogusEn klik opnieuwBeginnen.
  2. KiezenElektronische handelen klikkenAls vervolg op.
  3. Als u een winkel hebt op een elektronisch handelsplatform zoals Shopify of Big Commerce, klikt danVerbind een partnerplatformEn volg de instructies om uw catalogus te maken.Selecteer andersInformatie van producten uploaden, zet een naam op uw catalogus en klikAls vervolg op.
  4. KlikZie CatalogusOm uw catalogus te zien en vervolgens de artikelen toe te voegen.

We hebben eenhele artikel gewijd aan de meta -verkoopbeheerder, in het geval dat u meer details nodig heeft over hoe het werkt.

4. Activeer uw winkel op Instagram

Zodra uw catalogus al uw producten heeft, is het tijd om de winkelfuncties op Instagram te activeren.

  1. Speel in uw profiel dedrie -gestreepte pictogramin de rechterbovenhoek.
  2. TocaInstelling, DanBedrijfyConfigureer een winkel.
  3. TocaBeginnenEn volg de instructies om de goedkeuring van uw winkel aan te vragen.
  4. Wacht goedkeuring.U kunt de status van uw winkel op elk gewenst moment controlerenConfiguratie> Business> Store.
  5. Zodra uw winkel is goedgekeurd, ga dan naarConfiguratie> Business> Store, selecteer uw productcatalogus en aanraakLijst.

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten over deze Instagram -functie, stop dan niet met het lezen van onzeArtikel over Instagram winkelen.

Hoe Instagram te gebruiken voor bedrijven: 6 nuttige tips

1. Onderzoek uw publiek

Een goedeSociale netwerkstrategieBegin met een duidelijk begrip van uw publiek.

DeDemografie van het Instagram -publiekHet biedt een algemeen panorama over wie het platform gebruikt.Mensen tussen de 18 en 34 jaar vertegenwoordigen bijvoorbeeld de grootste advertentiehoorzitting.

Dit betekent echter niet dat uw privépubliek op Instagram uit mensen is samengesteld tussen 18 en 34 jaar.Als we de statistieken van mijn eigen publiek op Instagram bijvoorbeeld zien, is de leeftijd van mijn publiek groter dan het Instagram -gemiddelde:

Om de specifieke informatie van uw publiek op Instagram te vinden, kunt u gebruikenInstagram -inzichten,,Meta Business Suite, oHootSuite Analytics.Houd er rekening mee dat als u nauwelijks Instagram voor bedrijven begint te gebruiken, u mogelijk niet genoeg volgers hebt om relevante gegevens te verkrijgen.

Bekijk in dat geval de demografie van uw publiek in andere sociale kanalen en uw bestaande klantenbestand.Hoewel het niet noodzakelijkerwijs hetzelfde zal zijn op Instagram, kunt u uzelf een idee geven van wie geïnteresseerd is in uw bedrijf en wat u kunt communiceren.

Inzicht in uw publiek brengt u in een betere positie om gesegmenteerde inhoud en Instagram -beschrijvingen te maken die resoneren met uw publiek.Deze kennis is zo belangrijk voor uw contentstrategie dat we eenhele artikel gewijd om u te helpen uw doelmarkt te vinden.

2. Definieer uw inhoudsmix

Nu je weet wie je publiek is, moet je bepalen wat je ermee gaat delen.In plaats van willekeurige inhoud te publiceren wanneer u zich herinnert, moet u een contentstrategie ontwikkelen die tot uw publiek spreekt, geïnteresseerd blijft en bijdragen aan uwCommerciële doelstellingen.

Hoewel promotionele inhoud om mensen te opwinden met uw producten en de verkoop van boost iets is dat niet zou moeten ontbreken, moet u ook inhoud aanbieden die community opbouwt en interacties bevordert.

Dit kan omvattenDoor gebruikers gegenereerde inhoudof andere uitgeharde bronnen, deskundig advies over uw branche of uw eigen wending naar een meme/thema in een trend (maar wees voorzichtig, sluit u aan bij alleen de trends die geschikt zijn voor de stem van uw merk).

Zoek naar mogelijkheden om problemen of regelmatige "leveringen" te ontwikkelen die u in een serie kunt worden.Met de "content sets" kunt u bepaalde aspecten dekken zonder te veel na te denken over de creatie van elk.Hoe meer u een verwachte planning hebt, hoe betere inhoud u kunt genereren en reageren op onverwachte of last -minute evenementen.

3. Uw inhoudsprogramma vooraf

Als we het hebben over de inhoud van Instagram, hebben we veel opties: rollen, verhalen, publicaties in de feed ...

De beste manier om een ​​uniforme strategie te maken, is door uw inhoud te programmeren voor alle Instagram -formaten (en andere sociale netwerken) in eenInhoudskalender.U kunt zelfs een stap verder gaan en uw hele inhoud plannen zodat deze automatisch op het juiste moment wordt gepubliceerd met een toolHootsuite -uitgever.En ja, je kunt ook van tevoren verhalen en rollen programmeren.

Start uw 30 -dag testvrij

Het voordeel hiervan is dat u uw inhoud daarvoor in een speciale ruimte kunt maken en deze in deBeter schema voor uw publiek, zelfs als dat buiten de werkuren is, het weekend of middernacht.

4. Label uw producten

Wanneer u inhoud over uw producten op Instagram deelt, labelt u ze zeer mogelijk dat mensen ze kunnen kopen of meer over hen kunnen weten.U kunt maximaal 20 producten labelen in een publicatie in de feed.

Om producten te labelen, maakt u een Instagram -publicatie of reoS zoals altijd.Vervolgens raakt het op het laatste scherm voorafgaand aan de publicatie producten.Hier kunt u zowel uw producten als die van iemand anders labelen, wat een geweldige kans biedt voor samenwerkingen en cross -promotie.

Cómo usar Instagram para empresas en 2023: 6 consejos útiles (4)

In de verhalen kunt u producten labelen met de productsticker.

Cómo usar Instagram para empresas en 2023: 6 consejos útiles (5)

5. Controleer uw resultaten (en leer van uw successen en mislukkingen)

Met een Instagram -bedrijfsprofiel hebt u toegang tot de native statistieken en analysetools van het platform om u te helpen begrijpen hoe uw verschillende soorten inhoud worden uitgevoerd.

Er zijn meerdereAndere analysetools, inbegrepenHootsuite, waardoor monitoring gedurende langere tijd mogelijk is en het genereren van rapporten automatiseert, naast het vergemakkelijken van de vergelijking tussen Instagram -statistieken en andere sociale mediaplatforms.

Probeer het gratis

Ongeacht welke tools u besluit te gebruiken, het belangrijkste is om ze regelmatig te bekijken om te weten welke soorten inhoud resoneren met uw doelgroep.Door constante monitoring te geven, zult u patronen beginnen te identificeren over de inhoud die meer interacties genereert en die die de visualisaties voorbij uw huidige volgers vergroten.(Tip: VSReels de Instagram).

6. Behandel Instagram als een klantenservicekanaal

Om op Instagram te slagen, moet je met je volgers communiceren, niet alleen bombarderen met inhoud die wacht tot iemand 'leuk vindt'.Een belangrijk onderdeel van deze tweewegencommunicatie is om uw directe berichten te controleren om vragen, opmerkingen en klantenserviceaanvragen te beantwoorden.

Instagram Company Accounts hebben toegang tot een paar extra functies in directe berichten die klantenservice -management binnen het platform vergemakkelijken.Eerst is uw inbox verdeeld in twee tabbladen, hoofd en algemeen, om berichten te vergemakkelijken.Ten tweede kunt u antwoorden maken en opslaan op frequente vragen om ze gemakkelijk en snel toegang te krijgen.

DeHootSuite Input TradeHet vergemakkelijkt verder het beheer van directe berichten, omdat u deze in staat stelt ze toe te wijzen aan de juiste mensen van uw team.Als de klantenservice op Instagram iets heel belangrijks voor u is, kunt u een tool gebruiken alsVonkcentrum, waarmee u Instagram kunt koppelen aan uw CRM.

Frequente vragen over Instagram voor bedrijven

Instagram is gratis voor bedrijven?

Open een Instagram -account voor bedrijven, promoten uw bedrijf daar en configureer een Instagram -winkel is volledig gratis.

De enige kosten voor Instagram -accounts voor bedrijven zijn advertentietarieven, als u besluit om betaalde advertenties en verkoopcommissies te gebruiken in het geval van het gebruik van de verkoopbeheerder om uw klanten in staat te stellen hun aankopen binnen het meta -platform te voltooien.

U hoeft niets te betalen om Instagram -winkelen te gebruiken om producten te labelen en gebruikers naar uw website te leiden om ze te kopen.Als u echter het volledige aankoopproces van de meta -verkoopbeheerder gebruikt, betaalt u het volgendecommissies(in dollars):

  • $ 0,40 voor verzendingen van maximaal $ 8,00
  • 5% van de zendingen $ 8,01 of meer

Volgens Instagram zijn deze commissies geldig tot 11:59 PST van 30 juni 2023.

Hoe werkt Instagram voor bedrijven?

Zoals u in het advies van dit artikel hebt opgemerkt, biedt Instagram veel nuttige functies voor bedrijven.Enkele van de belangrijkste functies die alleen beschikbaar zijn voor bedrijfsrekeningen zijn:

  • Instagram -statistieken om de demografie van uw publiek te kennen en de uitvoering van uw inhoud
  • Instagram Store om producten in uw inhoud te labelen
  • Instagram Direct om uw communicatie beter te beheren door direct bericht

Voor de rest werkt Instagram voor bedrijven op dezelfde manier als persoonlijke of makeraccounts.Uiteindelijk gaat het ook om het creëren van geweldige inhoud om uw publiek te inspireren, te informeren en te vermakenVerhoog de basis van uw volgersEn bouw een gemeenschap rond uw account.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van Instagram voor bedrijven?

Voor de meeste bedrijven overtreffen de voordelen van het gebruik van Instagram voor bedrijven veel hoger dan nadelen.Dat gezegd hebbende, er is een belangrijk nadeel om in overweging te worden genomen, vooral als u een klein bedrijf bent.

Voor micro -ondernemingen kan het verleidelijk zijn om Instagram te gebruiken als de enige commerciële aanwezigheid online.Dit is echter een groot risico als u ooit een probleem heeft met uw account, zoals Hacking of Instagram, blokkeert uw account.Daarom is het een goed idee om ook een website te hebben die u controleert en waar u uw publiek kunt blijven verkopen en laten groeien voor het geval er iets mislukt met Instagram.

Bespaar tijd door uw Instagram -account te beheren voor bedrijven met Hootsuite.Vanuit een enkel bord kunt u inhoud direct op Instagram programmeren en publiceren, communiceren met uw publiek, uw prestaties meten en uw andere sociale profielen beheren.Probeer het vandaag gratis.

Beginnen

Creëer, analyseer en programmeer Instagram -publicatiesMet Hootsuite.Bespaar tijd en krijg resultaten.

Probeer het gratis

Hoe Instagram te gebruiken voor bedrijven in 2023: 6 nuttige tips (2024)

FAQs

Why is Instagram engagement so low 2023? ›

Instagram has been going through some changes in the past couple of years. One of those changes is that they've been removing bots and other accounts they believe are spamming their platform. And that might be one of the reasons why Instagram engagement is down in 2023.

How to grow on ig in 2023? ›

Table of Contents
  1. Determine Your Target Audience.
  2. Switch to an Instagram Business Profile.
  3. Choose an Instagram Aesthetic.
  4. Plan Content With a Social Media Calendar.
  5. Add Links to Your Instagram Bio.
  6. Optimize Your Instagram Account for SEO.
  7. Reply to Comments, Messages and Mentions.
  8. Encourage User-Generated Content.
Aug 15, 2023

What type of content performs best on Instagram 2023? ›

While we've found that photos, specifically carousels, still perform well on the platform, Instagram's focus on video elements is a sign that video should be incorporated into your Instagram marketing strategy in 2023 if it isn't already.

What is the best time to post on Instagram 2023 algorithm? ›

The best times to post on Instagram are Mondays, Tuesdays, Wednesdays and Fridays between 9 a.m. and 1 p.m., generally. Similar to Facebook, the “off” hours are the early morning hours every day of the week, from midnight until 4 a.m. Instagram has grown a long way since its photo-only days.

Why is it so hard to grow on Instagram 2023? ›

Remember, the 2023 Instagram algorithm wants to show people what they like! So, to increase your reach on Instagram, you have to make your content more engaging. In addition, your content needs to be timely and specific to your audience. This will help the Instagram algorithm push your content to the right people.

How often to post on Instagram to grow 2023? ›

Generally, we recommend posting at least once a day to maximize your visibility and engagement. However, if you have more time and resources, you can post multiple times a day, or even several times a week. Experiment to find the posting schedule that works best for you and your followers.

What is the average engagement rate on Instagram 2023? ›

To wrap things up with this industry's social media benchmarks, here are the average engagement rates across all social platforms: TikTok: average engagement rate of 6.92%; Instagram: average engagement rate of 0.96%;

How many times to post on Instagram 2023? ›

Our experts recommend creating at minimum, three posts per week on Instagram. Ideally, these are mixed media posts (carousels, reels, static posts, etc.) Using different social media content types is especially important if you post more than three times per week.

What is the best time to post on Instagram? ›

Overall best time to post on Instagram for likes, comments and shares
  • The universal best time to post on Instagram is 11 AM on Wednesdays.
  • 2:00 PM is the best time to post on Instagram on Friday. ...
  • 9:00 AM is the best time to post on Instagram on Saturday. ...
  • Pro Tip: Many brands post on the hour mark.

How to grow Instagram to $1,000? ›

Follow these steps to getting to your first 1000 followers on Instagram.
  1. Fill in your bio. ...
  2. Connect with friends and family. ...
  3. Be Consistent. ...
  4. Make it interesting. ...
  5. Start a conversation. ...
  6. Use hashtags. ...
  7. Use videos and Instagram Stories. ...
  8. Use Reels.
Jul 12, 2023

How many hashtags should I use on Instagram? ›

Instagram recommends using between 3-5 hashtags on a single post. However, you can use up to 30 hashtags if you place them within the first comment on the post for even greater visibility.

Should I still use hashtags on Instagram 2023? ›

As of 2023, adding hashtags to the caption is an excellent way to promote your content in front of the new Instagram audience. Your hashtags on Instagram can help you find the right audience for your posts. Instagram lets you include up to 30 hashtags in their post captions.

What is Instagram looking for in 2023? ›

And in 2023, Instagram wants to encourage users to be creative again. They've rolled out new features like Reels templates and music in feed posts, and we predict we'll see more customizable editing tools for photos, Stories, and Reels throughout the year.

What not to do on Instagram 2023? ›

What's Not Helpful On Social Media In 2023
  • Obsessing over hashtags. ...
  • Follower And Engagement Hacks. ...
  • Blame the algorithm for your lack of reach/likes/comments. ...
  • Treating all social media as one. ...
  • Posting vs. ...
  • Thinking that your feed/social account is about your business and products.
May 30, 2023

Why is Instagram engagement so low lately? ›

One of the main reasons people have low engagement on Instagram is due to not engaging. The words “engagement” and “social” are associated with the platform for a reason. It has to work both ways. You must get social with your audience to improve your engagement on Instagram.

Why Instagram is getting less engagement? ›

The engagement on Instagram will be reduced for unoriginal content. Finally, content that's of poor quality (e.g., low-resolution videos and images) have also limited reach. Low reach directly relates to lower engagement, as such content doesn't get as many views as high-quality content.

Is Instagram changing in 2023? ›

Instagram Algorithm Updates (August 2023)

Only use three hashtags per post. In one of the biggest updates to Instagram in 2023, the platform no longer wants users to use 8-15 hashtags and instead favors posts with 3-5.

Why is my Instagram engagement so low recently? ›

A drop in your engagement might mean that the discoverability of your Instagram profile is lower. Users need to find your profile when they search for a keyword related to your account. For this, you need to optimize your profile for search.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5911

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.