Hoe je een creatieve en mooie Instagram-feed voor jouw merk maakt (2023)

Genoemde producten

Webpagina's + Marketing,GoDaddy Studio

Heb je ooit gehoord dat de Instagram-feed de begeleidende brief van je account is?

Lassociale netwerkenZe zijn tegenwoordig een fundamenteel onderdeel geworden voor merken. Het maken van inhoud kost echter tijd en als het niet correct wordt gedaan, is het een verspilling van tijd en middelen.

Als het erom gaat je te onderscheiden van de veelheid aan accounts die vandaag de dag actief zijn en niet tevergeefs tijd te besteden aan het maken van deze inhoud, speelt design een fundamentele rol.

En als uw account niet opvalt, is het tijd om uw sociale media een make-over te geven.

Hoe weet je dat het tijd is om de stijl van je Instagram-feed te veranderen?

Het maakt niet uit dat je al een tijdje aan het posten bent en een actief account hebt.

Deze factoren kunnen je helpen beseffen dat het tijd is voor een make-over van je socialemediaprofiel:

 • Uw netwerken volgen geen specifiek schema. In feite is uw feed nogal willekeurig. Je besteedt veel tijd aan het maken van inhoud en het publiceren ervan, maar op het eerste gezicht lijkt het saai en dat is het nietgenerieke betrokkenheid. Dat wil zeggen: al deze inspanningen vertalen zich niet in groei of winst.
 • Wist je datJe kunt meer uit je merk halen, dat een homogener, professioneler en relevanter imago zou kunnen hebben. U weet echter niet hoe u dit moet doen of u kunt het zich niet veroorloven een professionele ontwerper in te huren.
 • Je hebt een bedrijf dat werkt enje hebt een webpagina gemaakt, MaarUw merk bevindt zich niet op sociale netwerken.Waar wacht je op?
 • Je begint met je project. Misschien ben je een klein bedrijf of heb je een bijproject en maak je je vanaf het eerste moment zorgen over het goed presteren in netwerken.

Met deze factoren in gedachten, wie houdt er nu niet van een make-over? Je sociale-mediaprofielen hebben het nodig, en je merk verdient het.

Natuurlijk: het veranderen van het imago van je Instagram-feed gaat verder dan het aantrekkelijker maken voor je volgers.

Een krachtige aanwezigheid op sociale netwerken kan een concurrentievoordeel zijn en de omzet van uw bedrijf verhogen.

In eerste instantie is het waar dat het bijhouden van een actief Instagram-account voor jou misschien essentieel lijkt. Als u dit echter doet zonder een gedefinieerde strategie, leidt dit er alleen maar toe dat u afdwaalt en tijd en middelen verspilt.

Denk er eens over na: het is het platform zelf dat voor u moet werken en u moet helpen nieuwe klanten voor uw bedrijf, volgers en abonnees te werven en de herkenning van uw merk te verbeteren. Alleen dan is het de moeite waard om in sociale netwerken te investeren.

Als u de aanwezigheid van uw merk op deze platforms wilt verbeteren, bent u hier aan het juiste adres! We hebben een reeks ideeën samengesteld om je Instagram-feed te verbeteren: hoe je deze organiseert, wat je moet posten...

Verder dank aanGoDaddy StudioWij helpen u met het professioneel vormgeven van uw profiel. Ga ervoor!

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (1)

Hoe je een perfecte Instagram-feed krijgt

Kent u het soort accounts dat u graag op uw smartphone bekijkt? Wel: dit is geen toeval.

Het bereiken van een homogene en opvallende esthetiek op sociale netwerken vereist voorafgaand werk om een ​​solide basis te leggen.

Zodra deze eerste lijnen zijn gedefinieerd, kan de creativiteit stromen!

Merken met een perfecte feed doen meestal een aantal van deze dingen goed:

 • Uw inhoud heeft een hoge waarde. Het is inspirerend, informatief of vermakelijk. Dat wil zeggen, ze bieden iets positiefs aan hun doelgroep.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (2)

 • Ze hebben een zeer gedefinieerde merkidentiteit, waardoor de gebruiker het in één oogopslag kan herkennen, zelfs voordat hij het eerste woord van het bericht leest. En het is precies deze identiteit waarmee het zich kan onderscheiden van de rest van de persoonlijke accounts die op uw smartphone verschijnen als u scrolt.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (3)

 • Ze praten over sommigenspecifieke onderwerpen. Op je Instagram-profiel kun je niet over alles en met iedereen praten. Om deze reden kiezen merken een aantal terugkerende thema’s die interessant kunnen zijn voor hun publiek en die verband houden met hun producten en hun waarden. Het is precies op het punt waar deze drie factoren met elkaar verweven zijn dat er een samenhangend gesprek op sociale netwerken kan ontstaan.
 • Er is een bepaald publicatieritme. Of het nu drie keer per dag of drie keer per week is, de kans dat een merk in onze feeds verschijnt, is groter als het een regelmatige postroutine heeft. Het lijkt er zelfs op dat deze volharding ook door de meeste algoritmen wordt beloond.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (4)

 • Ze hechten waarde aan de esthetiek van het voer. Merken die goed presteren op sociale media hebben kwalitatieve content die op zijn beurt de aandacht trekt. Bijvoorbeeld prachtige foto's, leuke ontwerpen, opvallende kleuren, lettertypen en afbeeldingen die een bericht van een simpele foto tot een soort kunstwerk maken. Sommige merken beschouwen hun Instagram-feed zelfs als een soort steeds evoluerende galerij.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (5)

 • Jouw inhoud leidt tot actie. Er is een duidelijke boodschap die de lezer vertelt wat je wilt dat hij of zij doet: meedoen aan een winactie, reageren op een bericht of zich abonneren op een product of dienst.
 • Ze creëren inhoudwaarbij we het wederzijds voordeel in gedachten houden. Dat wil zeggen: een moment van begrip of plezier mogelijk maken of volgers de mogelijkheid bieden om een ​​bepaald voordeel te behalen: een korting, een uitverkoop, een gratis online cursus of de mogelijkheid om meer informatie over een specifiek onderwerp te verkrijgen.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (6)

 • Ze communiceren met klanten en andere merken, richten ze zich niet uitsluitend op publiceren. Populaire merken reageren op reacties op sociale netwerken, bedanken volgers voor goede reacties of gebruiken dit kanaal als klantenservicemiddel. Als je deel uitmaakt van een netwerk, moet je communiceren en deel uitmaken van deze online gemeenschap, die op zijn beurt een commercieel netwerk wordt dat bestaat uit gelijkgestemde mensen die aan deze gesprekken deelnemen.
 • Ze houden zich bezig met actuele gebeurtenissen, trends en memes.Dat wil zeggen dat merken altijd ruimte laten voor mogelijke gebeurtenissen of spontane reacties op bepaalde situaties, waardoor ze deel kunnen uitmaken van de conversatie van duizenden gebruikers op sociale netwerken.
 • Ze plannen hun inhoudrekening houdend met speciale dagen, feestdagen en seizoensveranderingen. Hiermee spelen ze in op een wereld die voortdurend verandert.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (7)

En bovenal zijn de merken die het goed doen op sociale media de merken die deze kanalen gebruiken om hun zakelijke doelstellingen te bereiken.

Hoe geef je je Instagram-feed een make-over?

In het begin kan het overweldigend zijn om op één lijn te willen staan ​​met de grote merken op Instagram. Dit is echter een volledig haalbaar doel. U kunt het zelfs zelf doen zonder een cent uit te geven aan het inhuren van een professionele ontwerper.

Zelfs als je eenzijprojectdie je alleen beheert. Het hebben van een krachtig merkimago zal die perceptie van professionaliteit aan uw volgers geven. Niemand hoeft te weten dat achter dat profiel alleen jij zit met behulp van je telefoon.

Bedenk dat het veranderen van je Instagram-feed meer is dan het uitvoeren van een specifieke vernieuwing van een merk: jezelf opnieuw uitvinden is een essentiële gewoonte in de wereld van het ondernemerschap. Gelukkig is het een vaardigheid die in de loop van de tijd kan worden verbeterd en die wordt gevoed door een essentiële motivatie: de groei van uw bedrijf.

Dus ga aan de slag! Laten we eens kijken hoe u uw aanwezigheid op sociale netwerken kunt verbeteren met enkele tips en een flinke dosis praktische voorbeelden.

Maar voordat je hals over kop in het meest creatieve deel duikt, is het belangrijk om de redenen aan te pakken die ertoe zouden moeten leiden dat je dit herontwerp van je Instagram-feed gaat doen. Zo profiteert u zowel op de korte als op de lange termijn van voordelen.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (8)

Wat houdt een imagoverandering op sociale netwerken in en waar dient het voor?

Als je een make-over wilt maken op sociale netwerken, zijn er vijf fundamentele stappen die je moet volgen om tot een perfecte feed te komen. En bij elk ervan hoort een reeks vragen die u moet beantwoorden. Laten we elk van deze fasen in detail bekijken.

 1. Wees duidelijk over je doel

Waarom zit je op sociale netwerken? Welke doelstellingen wil je bereiken? Is Instagram een ​​geschikt platform om dit te bereiken? Houd er rekening mee dat u niet op alle sociale platforms aanwezig hoeft te zijn.

Denk na over wat in het verleden heeft gewerkt en welke acties niet hebben gewerkt. Wees eerlijk en leer van je fouten en natuurlijk van je successen.

Wat is de missie van jouw merk? Hoe wil je verschijnen en communiceren op sociale netwerken en hoe wil je dat je publiek je waarneemt?

 1. Stel meetbare doelstellingen vast

Of het nu gaat om meer omzet genereren, meer potentiële klanten bereiken, meer betrokkenheid op uw profiel of het creëren van een community. Stel een doel en stel een tijdelijk doel.

Oog! Het hoeft niet iets te ingewikkelds te zijn als je net begint: het moet een haalbaar doel zijn. Krijg bijvoorbeeld 100 nieuwe volgers per maand of verhoog het verkeer naar de blog met 15% per maand via Instagram.

Pas deze doelen aan zodra u de eerste gegevens begint te verzamelen, week na week.

Zorg ervoor dat je, naast het op de juiste manier veranderen van je Instagram-feedafbeelding, deze doelen ook gemakkelijk kunt meten. Het is waar dat zowel Instagram als de rest van de sociale netwerken gratis toegang bieden tot basisanalyses.

U hoeft niet te diep in de gegevens te duiken, maar u moet wel de indicatoren gebruiken om te weten of de cijfers stijgen of dalen. Deze basisgegevens kunnen uw sociale mediastrategie voortdurend sturen.

 1. Vind een unieke stijl voor uw merk

Niemand kent uw merk beter dan u. Bedenk dus wat de persoonlijkheid van uw merk is. Is het een stoer en rebels merk, of eerder klassiek en elegant? Hoe wil je dat je doelgroep je waarneemt?

Gelukkig zijn er binnen ons platform 13 verschillende stijlen om je bij deze taak te begeleiden. Uiteraard kunt u uw merkidentiteit aanpassen, maar het is gemakkelijker om vanaf deze basis te beginnen.

Onthoud ook dat de stijl van uw merk verbonden is met uw doelgroep. Uw merkimago weerspiegelt een visie op de wereld, niet alleen een esthetische uitstraling.

Uw merkimago is immers essentieel om meer mensen aan te trekken die in lijn zijn met de waarden van uw bedrijf.

Als u eenmaal deze unieke stijl in gedachten heeft, neem dan de tijd om alle afbeeldingen, logo's, afbeeldingen, kleurenpaletten en lettertypen van GoDaddy Studio te verkennen. Bewaar uw favorieten: deze worden onderdeel van uw merkidentiteitskit.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (9)

 1. Pas sjablonen en lay-outs aan voor uw Instagram-feed

Dit is het leukste deel! In GoDaddy Studio zijn er veel sjablonen voor de verschillende afbeeldingsformaten die je mogelijk nodig hebt voor sociale netwerken en zelfs voor andere fysieke formaten.

Van een poster tot een YouTube-thumbnail of de cover vanpodcast hier. We hebben duizenden ontwerpen, gegroepeerd op sociale platforms, speciale gelegenheden en merkstijlen.

Designercollecties maken dit proces nog eenvoudiger. Zo heeft u toegang tot een compleet pakket sjablonen met dezelfde stijl in verschillende formaten.

Pas sjablonen aan met grafische elementen, lettertypen, kleuren, uw merklogo of exclusieve afbeeldingen voor een professioneel ontwerp.

Vind binnen alle collecties de collectie die het beste bij uw merk past en pas deze aan uw identiteit aan.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (10)

 1. Maak een redactionele kalender

Plan uw inhoud van tevoren:

 • Inhoud voor een week: kies bepaalde soorten netwerkinhoud die u regelmatig produceert. Dit kunnen onder meer discussieonderwerpen zijn, kenmerken van sommige producten, een voorbeeld ervan, links naar uw blog, motiverende citaten... Er zijn talloze opties, maar beperk ze tot een minimum om de samenhang van uw merkboodschap te behouden.
 • Plan inhoud voor een maand– Identificeer komende speciale dagen, feestdagen of culturele evenementen die nuttig kunnen zijn voor het creëren van relevante inhoud voor uw merk.
 • Inhoud voor één jaar: In dit geval moet u, net als in het vorige, zowel vakanties als belangrijke seizoenen of evenementen identificeren die het potentieel hebben om goed te zijn in termen van marketing. Profiteer van deze tijd om uw campagnes comfortabel te plannen (een spoedaanbieding, een loterij, een evenement) en een maximale impact te bereiken.

Zodra je de esthetiek en de thema's die je gaat behandelen hebt gedefinieerd, zou het ontwerpproces eenvoudiger en leuker moeten zijn. Het maken van inhoud mag niet te veel uren van uw werkdag in beslag nemen of hoge kosten voor uw bedrijf met zich meebrengen.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (11)Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (12)

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (13)

Weet jij al hoe je je Instagram-feed opnieuw kunt definiëren?

Dankzij de sjablonen en ontwerpcollecties van GoDaddy Studio is het veel eenvoudiger om uw sociale mediakit met uw merkidentiteit te maken. Kies eenvoudig de lettertypen, kleuren, grafische elementen en afbeeldingen van uw merk en voeg ze toe aan de vooraf ontworpen sjablonen.

Onze ontwerpcollecties zijn precies hiervoor gemaakt, om u te helpen een gebruiksvriendelijke inhoudsbibliotheek te ontwikkelen, zodat u niet elk bericht afzonderlijk hoeft te ontwerpen.

Cómo crear un feed de Instagram creativo y bonito para tu marca (14)

Nu we je hebben verteld hoe je een perfecte Instagram-feed kunt hebben en hoe GoDaddy Studio je daarbij kan helpen, waar wacht je nog op om je aanwezigheid op sociale netwerken te verbeteren?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 07/12/2023

Views: 5996

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.