Hoe maak je een esthetische feed - Plan en bewerk je foto's voor Instag (2023)

De feedesthetiek heeft een heel coole uitstraling, ze zijn superaantrekkelijk en dat trekt de aandacht van mensen, en zorgt ervoor dat iemand je account volgt omdat ze de volgende foto willen zien.Voor mij een voedingesthetiekHet is een supernette, strakke en minimalistische Instagram-muur. Als u wilt regelen en bestellenr je Instagram-profiel, of je begint helemaal opnieuw met je account, wij geven je tips zodat je feed aantrekkelijk is en je esthetische foto's kunt maken!

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (1)

Allereerst: wat betekent het om een ​​esthetische stijl te hebben? Dit woord wordt gebruikt als we het hebben over een esthetisch en visueel verzorgde Instagram. Het hoeft geencreatieve voeding.Laten we daar heengaan!

Tips en trucs om tot een esthetische voeding te komen.

Roze, groen, blauw voer…De kleur kan zijn wat je maar wilt.Om een ​​perfecte feed te hebben, hoef je niet per se een specifieke kleur te selecteren, of de feed van iemand anders te kopiëren, integendeel! Het ideaal is dat je enkele tips opvolgt... maar dat je ze meeneemt naar je vakgebied,veel plezier met fotografie, makenschietpartijenimproviseren, inhoud plannen en foto's bewerken.

Voordat je ziet hoe je een feed kunt krijgenesthetiekOp Instagram gaan we de manier van publiceren in 2 soorten verdelen:

Feedtypen voor Instagram

Als je op internet zoekt, zijn er duizenden manieren om Instagram-feeds te classificeren, maar ik wil graag zeggen dat er twee soorten zijn: geordende feeds en ongeordende feeds.De eerste vereist een grotere planning, waardoor de resultaten vaak veel groter zijnesthetiek. Rommelige feeds zijn feeds waarin foto's worden geüpload zonder na te denken over de esthetiek van de feed. Beide zijn correct, maar wij gaan zonder enige twijfel voor feeds met enige planning!

- Zeer georganiseerde feed

Hoe zorg je voor een georganiseerde feed? Om deze feed te kunnen werken, moet je een beetje van tevoren foto's maken, om het te kunnen plannen en plannen. Maak veel foto's en sla ze op.

Zorg dat je een map hebt met alle foto's die je hebt gemaakt. Je kunt het een naam geven zoals 'feedfoto's bewerken', en terwijl je ze bewerkt en de feed samenstelt, verplaats je ze naar een andere map met de naam 'feed'. In de map kun je zien of de foto's bij je passen of niet.

Zodra u een basis aan foto's heeft, kunt u dagelijks meer spontane foto's maken en deze aan uw planning toevoegen.Als u een zeer strak schema heeft, zal het u waarschijnlijk veel kosten om consistent inhoud te uploaden en tijd te hebben om deze te organiseren, zodat u een aantrekkelijke en mooie feed krijgt.

Hoe lang van tevoren moet je foto’s laten voorbereiden?Het ideale en mooie zou zijn om vooraf 3 regels (9 foto's) te kunnen hebben. Op deze manier heb je voldoende ruimte om door te gaan met het maken van inhoud zonder overweldigd te raken. Dit hangt af van hoe vaak je kunt posten en de tijd die je besteedt aan je Instagram-feed.

 • PRO:Visueel ziet het er geweldig uit, zeer professioneel, bijna als een portfolio, en je kunt er ook veel creatiever mee zijn!
 • CONTRA:je kunt niet spontaan posten

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (2)

- Rommelig, maar esthetisch voer

De ongeordende feed is er een die geen kleurcongruentie heeft, je denkt niet na over de kleuren of het type publicatie. Je publiceert gewoon waar je zin in hebt, wanneer jij daar zin in hebt.

Het geeft je veel creativiteit in elke foto op individueel niveau. Bij dit type voer heeft de specifieke publicatie voorrang op de totale esthetiek van het voer.

 • PRO:Het is spontaner, je kunt spelen met de inhoud en de filters die je in de foto's gebruikt.
 • CONTRA:Op visueel vlak is het niet zo aantrekkelijk of mooi.

>>Creatieve Instagram-feed.Ideeën en tips

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (3)Coördineer kleuren en texturen

Om met een georganiseerde feed op Instagram te werken, is het definiëren van de kleuren van de feed een van de belangrijkste punten.Welke tinten, welke kleuren, gewoon wit, of wit, goud en zwart?

Als je de kleuren eenmaal kent, moet je ze in gedachten houden als je foto's gaat maken. Probeer een element van de foto te laten zien (de achtergrond, een kledingstuk, een object in de afbeelding...)

*Je hoeft niet op slechts één kleur te wedden, er zijn ook hele coole feeds die beginnen met de ene kleur, veranderen in een andere en dan teruggaan naar de eerste. Maar ze behouden wel een esthetiek en consistentie in hun kleuren.

 • Gebruik een filter (maximaal 2)

Filters zijn een zeer belangrijk onderdeel als het gaat om het creëren van de esthetische feed.Met een filter kunt u de visuele consistentie in uw profiel blijven behouden.Gecorrigeerdde tonen van de foto's zodat ze gelijk zijn aan elkaar.

Het hangt sterk af van de kleuren die u selecteert. Fotobewerking kan u helpen een warmere, meer blauwachtige of gelige tint te krijgen, het hangt af van het filter dat u selecteert!

U kunt uw foto's bewerken met filters van het VSCO-type, of uw eigen Lightroom-presets of -presets gebruiken.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (4)

In bovenstaand voorbeeld zie je een deel van een feed waarinDe overheersende kleur zou groen zijn.Daarom komt deze kleur op alle foto's voor. Afhankelijk van het filter dat je gebruikt ga je richting een min of meer verzadigd groen. Je kunt ook een filter toevoegen dat een oude sfeer aan de foto geeft.

 • Als uw geselecteerde kleuren wit en beige zijn

Laten we een voorbeeld geven om het begrijpelijker te maken. Stel je voor dat je wit en beige hebt geselecteerd als de overheersende kleuren in je Instagram-feed.Met dit soort kleuren krijg je een minimalistische voeding met lichte kleuren.

Als je op een dag een foto op het strand maakt, is het normaal dat kleuren zoals het blauw van de lucht of de zee opvallen op de foto. Als u in dit geval die foto wilt publiceren, vU moet een filter toevoegen om de blauwe kleur van de foto te corrigeren, als u niet wilt dat dit de esthetiek van de feed aantast.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (5)

Waarom is het raadzaam om filters te gebruiken? De belangrijkste reden is datWanneer je het juiste filter voor je Instagram-feed vindt, scheelt het je veel tijd.Omdat een voorinstelling de bewerkingsvoorinstellingen (belichting, schaduwen...) opslaat, zal het effect dat u krijgt hetzelfde zijn elke keer dat u deze op een foto toepast.

TIP:Wat het meest opvalt op de foto zijn de kleuren die u voor uw feed heeft geselecteerd

 • Standaardkleuren + af en toe een extra kleur

Stel je voor dat de kleuren van je feed neutraal zijn: beige en zwart.Als u op enig moment een foto moet plaatsen die niet in deze kleuren is, hoeft u zich geen zorgen te maken! Zo nu en dan kun je bijvoorbeeld met het voer spelenhet behouden van die extra kleur voor meerdere regels van de feed.Daarom kan datVerwerk kleuren zoals het u uitkomt. Het ideaal in deze gevallen is dat je altijd probeert vol te houden3 overheersende kleuren.

 • Hoogtepunten van verhaallijnen tot game

Naast foto's spelen verhaalhoogtepunten een belangrijke rol in de visuele esthetiek van uw feed. U kunt ervoor kiezen om aanbevolen fotoomslagen in te stellen of pictogrammen te gebruiken:zwarte iconen,roze pictogrammen... enz

Extra esthetische foto's

Normaal gesproken worden persoonlijke foto's, selfies... dat wil zeggen foto's waarop de persoon uit het account voorkomt, in de feeds gepubliceerd.Een hulpmiddel om de voeding lucht en adem te geven, is door van tijd tot tijd extra foto's toe te voegen. Het is heel gemakkelijk om de fout te maken door alleen onze foto's te plaatsen (normaal gesproken zijn dit de beste foto's).betrokkenheidhebben), maar als je wilt dat je feed er mooi en netjes uitziet, probeer het danSpeel met andere soorten foto's: landschapsfoto, volledige lichaamsfoto, selfie, quote...

Voordat je foto's gaat maken voor je Instagram-account, moet je hebben gedefinieerd welk type inhoud je feedontwerp moet hebben.

Voorwerpen

Als we over objecten praten, bedoelen we alles. Als je Insta-account fitness is, kun je laten zien waarmee je sport. Als het om reizen gaat, uw vliegtickets of koffer. Of als het in de mode is, een bril zoals in onderstaand voorbeeld.

Zoals je ziet is de foto bewerkt. Het origineel is degene met de bruine achtergrond. In dit geval viel de afbeelding niet op in de feed, omdat deze erg bruin was. Daarom hebben we een filter gebruikt om de verzadiging van de achtergrond te verwijderen.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (6)

Landschappen

Landschapsfoto's zijn een zeer goed hulpmiddel om de eentonigheid van de feed te doorbreken. Als u niet over uw eigen foto's beschikt die u leuk vindt, kunt u altijd die van iemand anders nemen en deze in de afbeelding citeren

Kleding

Wanneer je foto's van outfits uploadt, probeer dan creatief te zijn, zodat het niet repetitief wordt. Zoals ik hierboven al zei, is het ideaal dat de outfit varieert. Op feedontwerpniveau kun je gebruik maken van dit hulpmiddel dat Bruna gebruikt, het ziet er geweldig uit!Gebruik een rij van de feed om foto's van dezelfde opname te uploaden, maar in verschillende posities.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (7)

esthetische foto's thuis

Laten we eens kijken hoe u thuis esthetische foto's kunt maken. Wij hebben een artikel gemaakt waarin wij alleen advies geven entips voor het maken van foto's thuis. Je kunt ze uitzenden en vanuit je luie stoel 10 foto's ontvangen!

Je kunt deze foto's gebruiken voor je profiel en ze afwisselen met andere die we hieronder zullen zien.

Als u uw foto's een vintage, esthetisch tintje wilt geven, kunt u ook onze gratis retro Lightroom-preset downloaden:hier

We hebben ook een preset om zwart-witfoto's te maken die je kunt zienhier.

- Gebruik gekleurde hoepels of ringen

Licht is erg belangrijk als we thuis foto's maken.Gebruik wat licht dat je thuis hebt om goede verlichting te hebben. Om selfies te maken kun je ook eenLichtring voor mobiel.

Als u een andere foto wilt maken, kunt u van tijd tot tijd foto's maken met verschillende effecten. Gebruik bijvoorbeeld eenLED-regenbooglichtprojector.

Locaties en poses

Hoe ga je ervoor zorgen dat je foto's er anders uitzien dan die van andere accounts? Hiervoor is het belangrijk om de locaties en poses in je foto’s te variëren. Zo wordt het niet eentonig. Je kunt spelen met de verschillende hoeken van het beeld.

 • Poses

De duidelijkste manier om dit te laten zien is via foto's. Zoals je in de onderstaande voorbeelden ziet, is het ideaal dat je zoekt naar referenties van foto's die je leuk vindt en deze vervolgens probeert te imiteren.

Als u zonder fotograaf foto's maakt, stelt u de zelfontspanner in. Er zijn verschillende foto's in elke pose, zodat je later opties hebt om uit te kiezen.

 • Foto's thuis

Je kunt op zoek gaan naar een witte muur die je thuis hebt. Het gebruik van een witte muur heeft verschillende voordelen: Je hebt een hulpmiddel in de buurt als je ooit foto's moet maken. Bovendien helpt het maken van foto's met een witte achtergrond u om waarde of zichtbaarheid te geven aan de gekleurde objecten die op de foto verschijnen.

Naast de witte muur kun je nog andere hoeken van het huis vinden die als terugkerende locatie in je foto’s kunnen dienen.

 • Foto's op straat

Vind interessante locaties. Als je het eenmaal hebt, kun je ervan profiteren om daar een fotoshoot te doen. Dat wil zeggen: draag verschillende outfits zodat je kunt omkleden en meerdere dagen foto's kunt plaatsen.

TIP: Als u geen fotograaf heeft, kunt u het beste iemand mee laten komen om dit soort foto's te maken.

 • Poses

De duidelijkste manier om dit te laten zien is via foto's. Zoals je in de onderstaande voorbeelden ziet, is het ideaal dat je zoekt naar referenties van foto's die je leuk vindt en deze vervolgens probeert te imiteren.

Als u zonder fotograaf foto's maakt, stelt u de zelfontspanner in. Er zijn verschillende foto's in elke pose, zodat je later opties hebt om uit te kiezen.

 • Foto's op straat

Vind interessante locaties. Als je het eenmaal hebt, kun je ervan profiteren om daar een fotoshoot te doen. Dat wil zeggen: draag verschillende outfits zodat je kunt omkleden en meerdere dagen foto's kunt plaatsen.

TIP: Als u geen fotograaf heeft, kunt u het beste iemand mee laten komen om dit soort foto's te maken.

Hoe foto's voor Instagram te bewerken

De beste manier om je Instagram-foto's te bewerken is via presets of presets. Deze instellingen hebben een bepaalde tint, verzadiging, verlichting, contrast. Met een enkele klik kunt u het op al uw foto's toepassen.

Het positieve aan presets is dat al je foto's een vergelijkbare visuele esthetiek krijgen. Om dit te doen, is het, zoals ik al eerder zei, het beste dat de foto waarvan je vertrekt ook vergelijkbaar is. Maak bijvoorbeeld thuis altijd foto's in dezelfde ruimte met hetzelfde soort licht.

Op deze manier zult u, wanneer u de voorinstelling op de foto toepast, zien dat u deze heeft zonder instellingen aan te raken. Mocht u het bij Elgin nodig achten om een ​​eventuele aanpassing in de foto aan te raken, dan kunt u deze zonder problemen bewerken.

 • Hoe creëer je een “Golden Hour”-effect met Lightroom?

Dit effect is prachtig. Het zijn die feeds die in een constante schemering lijken te leven. Foto's waarin oranje kleuren opvallen. Het is een voer dat de aandacht trekt.

Het is een effect dat ons zelfs aan typische oude Hollywoodfilms kan doen denken, erg gaaf!

Hoe creëer je een “Wit”-effect met Lightroom?

Het witte effect is een van de feedstijlen die het meest op Instagram te zien is. Foto's met veel licht waarbij de kleur wit opvalt.

 • WIT:elegant, neutraal, minimalistisch en helder. Het is de ideale optie als je van heldere foto's houdt, waarbij het wit naar voren komt. Het filterinfluencer bij uitstek!
 • VINTAGE: Zoals het ook niet anders kan, is dit een filter dat is geïnspireerd op vintage, met een korrel die het oude oproept, en een zanderige uitstraling die een ander tintje aan de foto's geeft. Hiermee krijg je hoge contrasten
 • MALDIVEN: Als u niet uit een vliegtuig kunt stappen, of als de zee uw tweede thuis is, dan is dit uw voorkeursinstelling! Met deze preset kun je een Instagram-feed krijgen waarin blauwe kleuren opvallen. Een droomvoer
 • GROENTE- Heldere en groenachtige tinten. Mijn go-to voor spiegel-selfies en kleurrijke outfits.
 • VRIJHEID- Je hebt subtiele en ingetogen tonen. Je kunt het gebruiken om het zonlicht te verlagen op foto's waar het erg sterk of direct is. Ik zeg graag dat dit de preset is voor spontane en zorgeloze foto's! U kunt dat "filter, niet filter"-effect verkrijgen. Verbeter de foto op subtiele wijze!
 • HOLLYWOOD- Mijn favoriete filter voor portretten en selfies! Je krijgt een effect van de gouden jaren van Hollywood. Die jaren 90 die opvielen door de foto's die door de paparazzi waren gestolen.
 • KNUS:Dit filter dat uw foto's een warme uitstraling geeft. Ideaal voor het creëren van een van die voeders die je naar de winter brengen, waar je graag met een kopje koffie naast de open haard wilt zijn.
 • KOELE FILM:warme en onverzadigde tonen. Je krijgt het gevoel van een film van jaren geleden.

Voorbeelden en ideeën van Instagram-feeds

Je kunt filters kiezen of niet, op de volgende foto zie je een voorbeeld van een feed met filters en één zonder filters. Een feed met bewerkte foto’s kan esthetisch mooier zijn

Dit zijn de tips die ik aanbeveel om het beste Instagram-profiel te maken.

Filters geen filters zodat de foto's er heel natuurlijk uitzien.

 • Tonaliteit en verlichting:Alle foto's moeten dezelfde belichting hebben, alleen zo zien alle foto's in de feed er qua belichting in balans uit.

Vooraf ingestelde filters voor alle foto's. Dit maakt jouw leven makkelijker, omdat je op alle foto’s hetzelfde filter kunt toepassen.

Minimalistische feed met meer zwart-wittinten. Het straalt veel rust en kalmte uit.

Dit zijn de tips die ik aanbeveel om het beste Instagram-profiel te maken.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (8)

Het is een kleurrijke feed, met zeer kleurrijke en zeer verzadigde foto's. Miranda's feed is geweldig, maar tegelijkertijd erg geladen. Dit past goed bij hun persoonlijkheid, maar je moet de persoonlijkheid vinden die bij je past. Zijn creaties zijn zeer artistiek. Een voer dat jij leuk vindt is anders, of een voer dat bij jouw persoonlijkheid past.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (9)

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om een ​​esthetische stijl op je Instagram-feed te bereiken. Zoals u kunt zien, kan het hebben van esthetische foto's gemakkelijk zijn als u uw profiel organiseert en van tevoren plant welke foto's u gaat maken.

Cómo hacer un feed aesthetic - Planifica y edita tus fotos para Instag (10)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 23/11/2023

Views: 5998

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.