Hoe u Windows 10 eenvoudig opnieuw kunt installeren zonder CD/USB (3 technieken) - MiniTool (2023)

Elk probleem dat zich voordoet met uw Windows 10 kan ervoor zorgen dat uw pc langzamer werkt of zelfs niet meer goed werkt. Wilt u uw besturingssysteem repareren door Windows 10 opnieuw te installeren zonder gegevensverlies? In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Windows 10 opnieuw kunt installeren zonder cd of USB-station, en hoe u Windows 10 eenvoudig opnieuw kunt installeren vanaf een USB-station of cd.

Windows 10 moet opnieuw worden geïnstalleerd

Als uw Windows 10-besturingssysteem problemen heeft, kan het langzamer werken of zelfs niet meer normaal werken. Wat kunt u doen om dit probleem op te lossen?

Normaal gesproken zoekt men eerst op internet naar een oplossing. Als u geluk heeft, vindt u misschien een goede oplossing voor uw problemen. In veel gevallen kan het probleem echter blijven bestaan, zelfs nadat alle mogelijke methoden zijn geprobeerd.

Als dit het geval is, is de enige effectieve oplossing het opnieuw installeren van Windows 10. Dit kan uw laatste redmiddel zijn om uw pc terug te brengen naar een normale werkingsstatus.

Het opnieuw installeren van Windows kan echter betekenen dat u de gegevens en toepassingen op een schijf opoffert. Het kan ook wat lastig zijn, vooral als we geen CD of USB hebben.

Kan ik Windows 10 opnieuw installeren met behoud van de bestanden en gratis? Duidelijk!

In de volgende secties laten we u het proces zien van het opnieuw installeren van Windows 10, met en zonder cd of USB-station.

 • Windows 10 opnieuw installeren zonder cd of USB-station
 • Windows 10 opnieuw installeren vanaf een USB-station of CD-schijf.

Hoe Windows 10 opnieuw te installeren zonder gegevensverlies

Belangrijk: Maak een back-up van belangrijke bestanden voordat u begint

Hoe Windows 10 opnieuw installeren zonder gegevensverlies?

Zoals we in het eerste deel al hebben vermeld, kan het opnieuw installeren van Windows 10 leiden tot gegevensverlies. Daarom is het raadzaam een ​​back-up te maken van uw belangrijke bestanden voordat u deze opnieuw installeert.

Om de gegevens op uw computer veilig te houden, raden wij u aan professionele software te gebruikenback-upvoor pc voor Windows 10/8/7, MiniTool ShadowMaker Trial Edition, om in een paar eenvoudige stappen back-ups te maken van bestanden of mappen op het bureaublad of in een WinPE-omgeving.

MiniTool ShadowMaker proefversieKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Wanneer uw pc goed werkt, kunt u rechtstreeks een back-up van bestanden naar het bureaublad maken

Stap 1: Voer MiniTool ShadowMaker uit. Kies in de volgende interface de computer waarvan u een back-up wilt maken.

Als u een back-up van gegevens op uw lokale computer wilt maken, klikt u opVerbindenAan de linkerkant. Als dit niet het geval is, voert u het IP-adres van de externe computer in en klikt u opVerbindenook aan de rechterkant.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (1)

Stap 2: ga het venster binnenBack-upen in de sectieOrigenes.

Kies de sectieMappen en bestandenen selecteer de bestanden of mappen waarvan u een back-up wilt maken, en klik vervolgens opAanvaarden.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (2)

Kies vervolgens een locatie om het back-upimagebestand op te slaan. In plaats van de originele schijf te gebruiken, is het relatief veiliger om een ​​externe harde schijf of USB-schijf als bestemmingspad te gebruiken.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (3)

Stap 3: Klik ten slotte op de knop"Nu backuppen"om te beginnen met het maken van een back-up van het bestand.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (4)

Als uw computer niet opstart, kunt u de opstartbare editie van MiniTool ShadowMaker gebruiken

Dat moet gewoonmaak opstartbare media(met behulp van een cd/dvd- of USB-station) met demedia-makerop een werkende pc en start vervolgens de niet-werkende pc op vanaf de schijf of het station om toegang te krijgen tot de Bootable Edition. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u beginnen met het maken van een back-up van uw belangrijke bestanden.

Hoe een back-up van gegevens maken zonder Windows op te starten? Er zijn eenvoudige manieren! De pc start niet op, maar u wilt een back-up maken van bestanden zonder op te starten om ze op te slaan? Dit bericht laat zien hoe je een back-up maakt van gegevens vanaf een computer die niet opstart.Leer meer

Volgende, is het tijd om Windows 10 opnieuw te installeren zonder gegevensverlies. In de volgende secties leert u hoe u Windows 10 opnieuw installeert zonder cd en hoe u Windows 10 opnieuw installeert met een USB-station.

Geval 1: installeer Windows 10 opnieuw zonder CD of USB

Installeer Windows 10 opnieuwconserverende bestanden

Windows 10 brengt een functie genaamdReset deze pc, waarmee u ervoor kunt kiezen uw persoonlijke bestanden te behouden of te verwijderen en Windows vervolgens opnieuw te installeren. Het resetten van uw computer is een goede oplossing voor een pc die niet goed werkt.

Het beste aan deze oplossing is dat Windows geen extra downloads of installatiemedia nodig heeft om de installatie te starten.

Pas 1:Ga hiervoor naarHome > Instellingen > Update en beveiliging > Herstel.

Pas 2:KlikBeginnen, in de sectieOpnieuw opstarten is pc.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (6)

Gebruik:Als uw systeem een ​​probleem ondervindt na het updaten van Windows 10, kunt u proberen terug te gaan naar een vorige versie of build in plaats van het besturingssysteem opnieuw te installeren. Klik op het tabblad Herstel op Aan de slag onder de overeenkomstige optie om uw Windows terug te zetten naar een eerdere installatie.

Pas 3:kies een optie om door te gaan. Om Windows 10 opnieuw te installeren zonder gegevensverlies, moet u de optie kiezenBewaar mijn bestanden.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (7)

Pas 4- Wanneer het proces is voorbereid, verschijnt er een pop-upvenster waarin staat dat uw apps worden verwijderd. Klikals vervolg opdoorgaan.

Pas 5:inde interface is klaar om deze pc opnieuw op te starten, Klik op de knopHerstartenom Windows 10 opnieuw te installeren zonder cd en zonder persoonlijke bestanden te verliezen.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (8)

Advies:Uw Windows loopt mogelijk vast tijdens het opnieuw opstarten. Om dit probleem op te lossen, raadpleegt u de mogelijke oplossingen in dit bericht:Hier zijn drie manieren om Windows 10 vast te zetten tijdens het herstartprobleem!!

Hoe herstart ik een computer die niet goed werkt?

Als het systeem niet goed opstart, hoe kan ik Windows 10 dan opnieuw installeren vanaf het opstarten? Start uw pc meerdere keren op, waarna Windows 10 de WinRE-herstelomgeving opent.

Gebruik:Als Windows WinRE niet kan openen, moet u mogelijk een reparatieschijf gebruiken om uw computer te repareren en WinRE te openen.

En eenKies een optie > Problemen oplossen > Deze pc opnieuw instellen. Ga vervolgens verder met de bewerking door de wizard te volgen.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (9)

Installeer Windows 10 opnieuw zonder CD of USB: rechtstreeks vanuit een ISO-bestand

Microsoft geeft ons eenhulpmiddel voor het maken van mediadie kan worden gebruikt om een ​​pc naar Windows 10 te upgraden door een installatiemedium te maken of rechtstreeks het ISO-bestand te gebruiken om Windows 10 te installeren.

Als u geen installatie-cd of USB-flashstation hebt, hoe kan ik Windows 10 dan opnieuw installeren zonder gegevensverlies? Hiervoor gaan we het Windows ISO-bestand gebruiken.

Pas 1:afvoerMicrosoft's tool voor het maken van media.

Pas 2:download het Windows 10 ISO-bestand.

1. Open de tool die je hebt gedownload en kiesMaak installatiemedia voor een andere pc.

Advies:Als u Windows 10 opnieuw wilt installeren op een pc waarop Windows 10 al is geactiveerd, gebruikt u de optie Deze pc nu bijwerken. Op deze manier kunt u Windows 10 opnieuw installeren zonder gegevens of programma's te verliezen.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (10)

2. Kies een taal, architectuur (32 of 64-bit) en editie om door te gaan.

3. Controleer de ISO-bestandsoptie om een ​​installatie-ISO te maken. Houd er rekening mee dat deze tool vereist dat het ISO-bestand later op een dvd wordt gebrand.

Pas 3:Als u Windows 10 rechtstreeks vanuit het ISO-bestand wilt installeren, zonder USB-station of dvd, koppelt u het ISO-bestand. Dit wordt ook gebruikt om uw huidige besturingssysteem te upgraden naar Windows 10.

Om het ISO-bestand te mounten:

 1. Zoek het betreffende ISO-bestand en klik er met de rechtermuisknop op, kiesEigenschappen.
 2. Op het tabbladAlgemeen, KlikWijziging, kies deWindows Explorerom het bestand te openen en klikAanvaarden.
 3. Klik met de rechtermuisknop op dit bestand en kiesVerzamelen.
 4. Dubbelklik op het ISO-bestand om de meegeleverde bestanden te bekijken en dubbelklikexeom de installatie van Windows 10 te starten.

Pas 4:Wanneer de installatie klaar is, kun je kiezen of je updates wilt downloaden en installeren of niet. In dit geval raden wij u aan om voor de eerste optie te kiezen. Deze updates zullen de installatie eenvoudiger maken door belangrijke oplossingen en bijgewerkte apparaatstuurprogramma's op te nemen.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (11)

Pas 5:Tijdens de installatie wordt gecontroleerd of er enkele beschikbare updates zijn.

Pas 6:Klik op de knopAanvaardente vinden op het scherm van deLicentievoorwaarden.

Pas 7:De installatie zal beginnen met het controleren op updates en deze downloaden.

Pas 8:Als alles klaar is, kun je het scherm zienKlaar om te installerenklikbare link met het labelWijzig wat u wilt opslaan.

Pas 9:Daar worden drie opties aangeboden. Als u Windows 10 opnieuw moet installeren zonder gegevens of applicaties te verliezen, vink dan de optie aanBewaar persoonlijke bestanden, apps en Windows-instellingen.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (12)

Pas 10:daarna keert de installatie terug naar het schermKlaar om te installeren. Klik nuinstallerenom de herinstallatie van Windows 10 te starten. Nadat u de herinstallatie hebt voltooid, volgt u de instructies om uw instellingen aan te passen.

Voer Windows Setup uit vanaf een partitie die het ISO-bestand bevat

Een andere manier om Windows 10 opnieuw te installeren zonder cd of USB is door de opdrachtprompt uit te voeren en Windows-instellingen te openen vanaf de partitie die een ISO-bestand bevat. Houd er rekening mee dat deze methode alles op uw computer kan wissen.

Het is een tutorial,Schone installatie van Windows 10 zonder dvd of USB-stickvan tenforums biedt u gedetailleerde informatie.

Klik om te tweeten

Gebruik:Methoden 2 en 3 werken alleen op computers die normaal opstarten. Als u een computer heeft die niet werkt, kunt u ervoor kiezen Windows 10 opnieuw te installeren vanaf een USB-station of cd.

Geval 2: Installeer Windows 10 opnieuw met een cd of USB

Om deze methode uit te voeren heeft u ook de Windows Media Creation Tool nodig.

Hoe Windows 10 vanaf het begin opnieuw installeren?

 1. Sluit het USB-station of de dvd aan op een andere werkende pc
 2. Download de tool voor het maken van media op de pc die werkt
 3. Voer het hulpprogramma voor het maken van media uit en kiesMaak installatiemedia voor een andere pc en USB-stick. U kunt het ISO-bestand rechtstreeks op een schijf of USB branden.
 4. Sluit de USB of schijf aan op de niet-werkende computer en wijzig de opstartvolgorde, zodat deze vanaf dat USB-station of vanaf de schijf opstart.
 5. Start een schone installatie door de wizards te volgen.

Advies:Wat moet ik doen als het USB-station niet wordt gedetecteerd in Windows? Bekijk de oplossingen in dit artikel:Herstel een niet-herkende USB-flashdrive en herstel gegevens - hoe u dat doet.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (13)

Houd er rekening mee dat hierdoor al uw persoonlijke bestanden worden verwijderd die op de niet-werkende computer zijn opgeslagen. U moet dus eerst een back-up maken van de bestanden die u wilt behouden. Gebruik MiniTool ShadowMaker, zoals hierboven vermeld.

Terwijl u zoekt naar een oplossing voor het probleem "Windows 10 opnieuw installeren zonder cd", kunt u enkele gerelateerde zoekresultaten tegenkomen: Kan ik Windows 10 gratis opnieuw installeren? Hoe Windows 10 opnieuw installeren na een gratis upgrade?

Eigenlijk is het mogelijk om Windows 10 gratis opnieuw te installeren. Wanneer u uw besturingssysteem upgradet naar Windows 10, wordt Windows 10 automatisch online geactiveerd. Hierdoor kunt u Windows 10 op elk gewenst moment opnieuw installeren zonder een licentie aan te schaffen.

Om Windows 10 na de gratis upgrade opnieuw te installeren, kunt u ervoor kiezen een schone installatie uit te voeren vanaf een USB-stick of cd. U hoeft alleen maar de hierboven genoemde gids te volgen.

Beste methode: gebruik een systeemkopie om Windows 10 opnieuw te installeren

Een systeemkopie bevat alle bestanden, instellingen, programma's en persoonlijke bestanden die u op het Windows-besturingssysteem hebt, waardoor het een uitstekende optie is om Windows naar een normale staat te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat u de beste oplossingen krijgt voor eventuele problemen met uw besturingssysteem, raden we u ten zeerste aan een back-up van uw Windows-besturingssysteem te maken en vervolgens een systeemkopieherstel uit te voeren om Windows 10 opnieuw te installeren.

Om dit allemaal te doen, helpt het om de beste gratis back-upsoftware te hebben: MiniTool ShadowMaker. Download nu om een ​​back-up te maken naar een systeemimagebestand.

MiniTool ShadowMaker proefversieKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Pas 1- Nadat u MiniTool ShadowMaker hebt uitgevoerd, kiest ulokale back-upals begin.

Pas 2: onder het tabbladback-up, worden de systeempartities als bron geselecteerd. U hoeft alleen de harde schijf van de pc die niet werkt als doelopslagpad te kiezen.

Pas 3:klik ten slotteNu backuppenom de back-upbewerking uit te voeren.

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (14)

Als Windows problemen ondervindt, gebruikt u de back-upimage om uw computer naar de vorige staat te herstellen.

Hiervoor moet u een opstartbaar USB-station of schijf maken met behulp van uwmedia-maker. Nadat u de image hebt gemaakt, kunt u de gecrashte pc opstarten met de opstartbare versie van MiniTool ShadowMaker en beginnen met herstellen.

Gerelateerd artikel:Hoe kunt u een systeemherstelimage maken in Windows 10?

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (15)

Als u geen back-up van een systeemimage heeft, wat kunt u dan doen om uw kapotte computer te herstellen? Gebruik de Universal Restore-optie die wordt aangeboden door MiniTool ShadowMaker Trial Edition.

Nadat u de proefversie heeft gedownload en een back-up heeft gemaakt van het besturingssysteem van een goed functionerende pc, kunt u de systeemimage herstellen naar de harde schijf van de defecte pc en vervolgens een universeel herstel starten.

MiniTool ShadowMaker proefversieKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Meer details vindt u in dit artikel:Hoe kunt u een exemplaar van Windows terugzetten op een andere computer?.

Verder lezen: Installeer Windows 10 opnieuw op een nieuwe harde schijf

Wanneer u zoekt naar 'Windows 10 opnieuw installeren zonder cd', vindt u mogelijk veel andere gebruikers die ook geïnteresseerd zijn in het installeren van Windows op een nieuwe harde schijf.

Hoe doe je dit? Een mogelijke methode is om de functie te gebruikenKloon schijfde MiniTool ShadowMaker oKopieer schijfde MiniTool Partitiewizard parakloon Windows 10 naar een harde schijfnieuw. Of u kunt Windows 10 ook opnieuw installeren vanaf een USB of CD.

Gerelateerd artikel:Hoe installeer je Windows 10 op een nieuwe harde schijf (met afbeeldingen)

Cómo reinstalar Windows 10 sin CD/USB fácilmente (3 técnicas) - MiniTool (16)

Laatste woorden

Na het lezen van dit artikel zou u nu moeten weten hoe u Windows 10 opnieuw kunt installeren zonder cd of USB en hoe u Windows 10 opnieuw kunt installeren vanaf een USB-station. U moet de methode kiezen om Windows opnieuw te installeren die het beste bij uw behoeften past.

Aarzel ten slotte niet om ons te laten weten of u andere manieren kent om Windows 10 opnieuw te installeren of als u vragen heeft over onze MiniTool-software door hieronder een reactie achter te laten of contact met ons op te nemen via[e-mail beveiligd].

Veelgestelde vragen over het opnieuw installeren van Windows 10 zonder CD:

Kan ik Windows 10 gratis opnieuw installeren?

Ja, u kunt Windows 10 gratis opnieuw installeren. Er zijn verschillende methoden, bijvoorbeeld om de functie te gebruikenReset deze pc, gebruik dehulpmiddel voor het maken van media, enz.

Hoe voer ik een schone installatie van Windows 10 uit?

 1. Maak een opstartbaar USB-station en start de pc hiervan op.
 2. Klik in Windows Setup opInstalleer nu.
 3. Als u een geactiveerd exemplaar van Windows 10 hebt, kiest u de optieIk heb geen productsleutel.
 4. Kies een systeemeditie, accepteer de licentievoorwaarden, kies ervoor om alleen Windows te installeren en volg de instructies op het scherm om een ​​schone installatie van Windows uit te voeren.
 5. Ga voor meer informatie naarWindows 10 Herstellen VS Schoon Installeren VS Schoon opstarten, hier zijn de details!

Is een Windows 10-sleutel vereist voor herinstallatie?

Volgens Microsoft is het toegestaan ​​om dezelfde editie van Windows opnieuw te installeren op dezelfde computer zonder een productsleutel in te voeren als Windows 10 al op de pc is geactiveerd. Als u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren wanneer u Windows 10 opnieuw installeert, slaat u deze stap over.

Hoe Windows 10 opschonen en opnieuw installeren?

In Windows 10 is er een ingebouwde tool waarmee u uw pc kunt opschonen en de fabrieksinstellingen kunt herstellen. Navigeren naarHome > Instellingen > Update en beveiliging > Herstel. Dus kiesBeginnenonderstaandOpnieuw opstarten is pc. U kunt uw persoonlijke bestanden behouden of alles verwijderen, afhankelijk van uw werkelijke behoeften.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 12/12/2023

Views: 6547

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.