Van Atari tot de Activision -rechtszaak: korte geschiedenis van de meedogenloze consolesoorlog (2024)

Hoewel de aankoop van Twitter door Elon Musk het op de achtergrond heeft achtergelaten, is de acquisitiepoging waarmee rekening moet worden gehouden met 2022 die vanDe aankoop van Blizzard Activision door Microsoftvoor meer dan68,7 miljard dollar.Als het gaat om term.

Op dit moment is de aankoop verlamd onder de antimonopoly -eis van de Federal Commerce Commission (FTC) van de Verenigde Staten.En in Europa zal het zijn eigen filters passeren.

Microsoft, met Xbox, zou een grotere transatlantisch worden dan nu, en met de wending naar de wereld van videogames in de cloud met Xbox Game Pass zou de tafel voor zijn belangrijkste concurrent komen: Sony.

De strategie van Microsoft reageert op wat een eeuwige oorlog is geweest in de wereld van videogame die zijn wortels heeft in de originele Atari, pionier van videoconsoles.Deze strategie is samengevat in iets dat eenvoudig kan zijn, maar het is natuurlijk niet eenvoudig:iets zijn dat de rest niet is, maar dat kan worden gebruikt door concurrentiegebruikers.

De oorsprong van Activision en hoe de geschiedenis van videogames is veranderd

De Atari al pleito de Activision: breve historia de la despiadada guerra de las consolas (1)

DeAtari 2600, gelanceerd in 1977, het was de eerste console met commercieel succes bij het meenemen van videogames in cartridge -indeling - het Fairchild -kanaal F had dit gedaan.Tot die tijd waren een machine en videogame gekoppeld, maar op dat moment opende de deur dat andere ontwikkelaars videogames konden maken.En ook voor een bedrijf om nieuwe producten (videogames) te genereren die de relatie met de klant verlengde voorbij wanneer de console koopt.

Die console werkte heel goed.Atari kreeg 100 miljoen dollar met de verkoop van cartridges, maar 60% van hen

Toen ze zag dat Atari in een dergelijk percentage van hen afhing, vroegen ze om een ​​akkoordcommissie.Hij werd ontzegd, dus vertrokken ze om hun eigen studie te maken.Raad eens welke?Ja, Activision.

Crane, Kaplan, Miller en Whitehead dachten dat de videogamebranche meer zou moeten werken, zoals boek-, muziek- of cinema -industrie, waar creatief talent achter een project een meerderheid van de voordelen verkreeg op basis van hun succes.

En dus werd de eerste studie geboren en vervolgens was het videogamebedrijf losgemaakt van de bedrijven die de software hadden.

Nintendo's model naar Sony

Alleen aan het begin van de jaren 80 schiet investeringen in bedrijven in de videogamesector shot, die een bubbel veroorzaken die veel brak.De ineenstorting was zodanig dat Nintendo zijn console -console niet wilde bellenNintendo Entertainment System, de goed bekende NES.Activision overleefde die zuivering en specialiseerde dat in de eerste videogames gericht op personal computers.

Het model van Nintendo is bekendEn hij bevestigde het in die jaren, het creëren van hun eigen spellen die op hun eigen consoles zouden moeten worden gespeeld, en liet alleen games toe aan derde deelstudies die verschillende tests hebben doorstaan ​​en 30% van elk voordeel voor licenties betaalde (niemand herinnert Manzana?) .

Een visie die in de loop der jaren alleen heeft gebruikt voor het Japanse bedrijf en meer voor meer.Tegenwoordig spelen Sony of Xbox en natuurlijk studies spelen steeds meer om vloeistoffen te zijn voor elk platform.

Ja inderdaad,Terwijl Nintendo groeide zonder concurrenten in de wereld van consoles die geen consoles wilden worden genoemd, videogamestudies werden al deze obstakels beu ... en daar verscheen een nieuwe concurrent in 1989: Sega.

In principe werd Sega geboren met dezelfde normen als Nintendo in termen van beperkingen, maar elektronicagunts dreigden haar aan de kant van haar spellen te laten en gaf uiteindelijk over.

Sega had zijn goede jaren, maar ze passeerden enHet bedrijf dat echt de tegenovergestelde benadering van Nintendo heeft overgenomen, was Sony.Na een eerste aanpak met Nintendo om samen te werken, wilde de andere Japanse reus zijn eigen console maken, die de CD-ROM voor de cartridges zou veranderen.Het probleem was dat Sony geen game -ontwikkelaar was, dus begon het volledig afhankelijk te zijn van derden.

Een nieuwe modelwijziging.

De hegemonie van PlayStation, het verschijnen van Xbox en de Nintendo Gamecube -mislukking

De Atari al pleito de Activision: breve historia de la despiadada guerra de las consolas (2)

Omdat Sony nooit videogames had ontwikkeld, stelde hij Namco voor, vervolgens een referentie in arcade -games, samen.Sony zou zijn games hebben voor PlayStation en Namco zijn technologische ondersteuning voor hun recreatieve machines.Dat werkte, waardoor Tekken en zijn consoleversie een succes werden.

De jaren gingen opnieuw voorbij en ook PlayStation -generaties.Sony werd niet alleen geopend voor ontwikkelaars, gaf ook faciliteiten die Nintendo niet gaf.Dus met de verandering van Millennium lanceert PS2, Microsoft's eerste Xbox en Nintendo's nieuwe weddenschap:Gamecube.Vandaag weten we allemaal welke verliest.

Sony's opening naar de videogame, van Xbox tot de software(Omdat het eigenlijk een pc was om te spelen) Voor de sluiting van Nintendo, maakte GameCube een instorting dat het huis van Super Mario niet terug zou gaan naar de veranderingen in concept die Wii betekende en versterkt werd.Maar toen die consoles jaren later arriveerden, concurreerden ze niet langer met hetzelfde publiek of voor de meerderheid van dezelfde games als PS en Xbox.

Op dat moment van drievoudige concurrentie begonnen de studies hun games te ontwikkelen die compatibel waren met alle consoles.Van die tijd is bijvoorbeeld de eerstePlicht, van activering, beschikbaar in allemaal.

En van de toewijding aan exclusiviteit voor de cloud

De Atari al pleito de Activision: breve historia de la despiadada guerra de las consolas (3)

De volgende jaren zouden echter wijzigingen achterlaten.Onder hen,Blizzard Activision Fusion in 2008om aanleiding te geven tot de enorme studie die Microsoft van plan is met franchises zoals Warcraft of Devil.

Op dat moment veranderde Sony zijn beleid om de exclusiviteit van sommige videogames die samenvielen met de lancering van de PS3.De tijd kwam waarin de consoles bijna distributeurs werden, in merken, zoals de functie van Paramount of Warner in de bioscoop.

Dat, samen metHet technologische falen dat Kinect betekende in de Xbox One, hij gaf de PS -hegemonie tijdens die generatie.Het raakte een verandering, en daar, allemaal, waaronder verschillende grote technologie die in de sector aankwam met de bedoeling hun stukje cake te nemen, te wedden op de wolk, het tijdperk waarin we nu zijn en dat heeft al wat lijken achtergelatenAls stadia.

Dat is de reden waarom de aankoop van Blizzard Activision door Microsoft zo ziet: het is een nieuwe modelwijziging.Hoewel Nintendo zijn product altijd heeft verdedigd tegen verticaliteit, werkt Sony nu nog steeds de exclusieve verdediging.De aankoop kan echter Microsoft twee opties geven:

  • Genereer Blizzard Activision -games nu alleen voor Xbox exclusief
  • Ontwikkel een open ecosysteem voor alle consoles en word daarom iets nieuws.Tegelijkertijd leverancier en competentie van anderen zijn.

Terug naar het begin: iets zijn dat de rest niet is, maar dat kan worden gebruikt door concurrentiegebruikers.

Ontvang elke ochtendnieuwsbrief.Een gids om te begrijpen wat belangrijk is met betrekking tot technologie, wetenschap en digitale cultuur.

Verwerken ...

Klaar!U bent al getekend

Er was een fout, werk de pagina bij en probeer het opnieuw

Ook in hypertextual:

Van Atari tot de Activision -rechtszaak: korte geschiedenis van de meedogenloze consolesoorlog (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6245

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.