Wat is Instagram, waar is het voor en hoe kun je het stap voor stap gebruiken [2022] (2023)

Wist je dat er vandaag de dag +100 miljoen actieve gebruikers per maand op Instagram zijn?

Instagram is voor bijna iedereen een essentieel sociaal netwerk geworden.

Het is moeilijk om iemand te vinden die geen profiel op Instagram heeft, en steeds meer bedrijven communiceren met hun klanten en promoten hun producten en diensten op dit sociale netwerk.

En dat verbaast mij niets, want het heeft veel voordelen.

Maar hoe? Heb je nog geen Instagram?

Als je in dit artikel staat, betekent dit dat je het wilt wetenWat is Instagram en waar dient het voor?, om te gaan groeien in het netwerk enkrijg echte Instagram-volgers.

Ofwel omdat je het persoonlijk wilt gebruiken om met familie en vrienden te communiceren.

Ofwel omdat je het graag wilt gevenzichtbaarheid voor uw bedrijfEn machtcommuniceren met uw potentiële klanten.

In beide gevallen is Instagram een ​​sociaal netwerk waar je absoluut op moet zijn.

En daarom leg ik in deze post alles uit wat je moet weten over Instagram om het als een echte professional te gaan gebruiken.

Laten we daar heengaan!

Dit vind je misschien ook leuk:

Juiste formaat voor Instagram-afbeeldingen

Beste tijden om op Instagram te posten

Hoe berichten op Instagram te plannen

Inhoudsopgave

Wat is Instagram?

Het sociale netwerk Instagram is opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger.

Samen lanceerden ze de eerste versie in oktober 2010 en deze was aanvankelijk alleen beschikbaar voor het iOS-besturingssysteem van Apple.

Als je je afvraagt ​​wat Instagram werkelijk betekent: dat is hetdefinitieletterlijk is het volgende:

“Afbeeldingen en video’s (-gram) direct (insta-)”

Daarom wordt het ook wel genoemd“insta”O“ig”.

En dat is heel logisch, want vanaf het moment dat je je foto's en video's plaatst, zijn ze toegankelijk voor je volgers (privé) en de rest van de wereld (openbaar).

Instagram begon als een sociaal netwerk dat voornamelijk door jongeren werd gebruikt om foto's en video's te delen, met vrienden te communiceren en hun foto's te liken.

In feite was dat in het begin de belangrijkste functionaliteit.

Naarmate de jaren verstreken, is het echter gewordenhet sociale netwerk waarin de meeste bedrijven en bedrijven aanwezig zijn, het promoten van uw producten of diensten, interactie met uw klanten, het humaniseren van uw merk, enz.

En het is niet alleen voor het geven van likes, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

De waarheid is dat Instagram een ​​sociaal netwerk is dat is ontworpen om rechtstreeks vanaf een smartphone te worden gebruikt.

In feite werd het geboren als een mobiele applicatie en aanvankelijk was de desktopversie zeer beperkt.

Beetje bij beetje hebben ze het verbeterd enU kunt nu inhoud vanaf uw computer publiceren, iets wat voorheen onmogelijk was. Vanaf een mobiel apparaat is het echter nog steeds veel praktischer en comfortabeler.

Bovendien is het gebruik ervan zo wijdverspreid geworden dat er een enorme hoeveelheid van wordt gebruikthulpmiddelen om foto's en video's te retoucheren en aan te passen.

Kijk nu eens naar de volgende grafiek.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (1)

Het aantal actieve Spaanse gebruikers is jaar na jaar geleidelijk gestegen. In 2020 hadden we al 20 miljoen gebruikers op Instagram. Alleen in Spanje!

Het is een bedrag dat ieder jaar stijgt en veel te maken heeft met de grote betrokkenheid van het sociale netwerk bij dedigitale marketingstrategie van elk bedrijf.

Waar is Instagram voor?

Als we naar de basis gaan, zijn dit de belangrijkste toepassingen van InstagramDeel foto's en video's met vrienden, familie of volgers in het algemeen.

Dit netwerk is puur visueel, dus er wordt veel belang gehecht aan de kwaliteit van de inhoud die u uploadt.

Over het algemeen gebruiken mensen hetdeel onze meest persoonlijke kant.

De eso was eerder.

Wat er met Instagram is gebeurd, is dat het gebruik ervan zeer professioneel is geworden, omdat het aantal gebruikers zo sterk is toegenomen. Dat betekent dat er steeds meer kwaliteitsinhoud wordt gedeeld, dat mensen meer moeite steken in publicaties, dat er meer professionele tools worden gebruikt...

Kortom, het verhoogt de houding.

En dit vertaalt zich inminder transparantie van de werkelijkheidvele keren.

Het is echter nog steeds een medium om jezelf ten volle te laten zien en, in het geval van bedrijven,maak uw merk menselijken dichter bij het publiek komen.

Nu wordt Instagram niet langer alleen gebruikt om inhoud met andere mensen te delen en relaties op te bouwen, maar ook omzaken doen.

De komst van Instagram Shopping en de mogelijkheid daarvanadverteren op Instagram-advertentiesSamen met Facebook opent het een scala aan mogelijkheden voor bedrijven om het publiek dat wil verkopen te segmenteren en hun omzet te vergroten.

Waarom zou je Instagram leren gebruiken?

Met wat ik je eerder vertelde, denk ik dat het duidelijk is.

Vooral als u een professioneel project heeft of een bedrijf bent en u dat wiltgroeien in zichtbaarheid, klanten en loyaliteit.

Door op Instagram te zijn, kun je meer zijntoegankelijk voor uw publiek.

Of als dat niet het geval is, bedenk dan wat we gewoonlijk doen als we uit eten willen gaan in een restaurant.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik begin op Instagram te zoeken naar het profiel van de plaats die mij interesseert, ik kijk naar hun foto's om te zien hoe de gerechten eruit zien, ik zie de getagde afbeeldingen van andere klanten die al zijn geweest, Ik lees de reacties om te zien wat zij ervan vinden...

Een onderzoek in hoofdletters, kom op.

Met dit sociale netwerk kun je alles laten zien wat je aanbiedt, vertrouwen opbouwen, relaties opbouwen met je volgers en ervoor zorgen dat ze uiteindelijk bij je kopen.

Daarnaast is het ook perfect voorCommuniceer met uw klanten in de after-salesfase, omdat het dient als ondersteunend hulpmiddel bij het beantwoorden van vragen, ontevredenheid over een probleem, enz.

Als u op al deze kwesties let, groeit uw autoriteit en zij zullen u dankbaar zijn.

Last but not least (hoewel ik het al heb genoemd), moet je Instagram gebruiken als je wiltMaak effectief reclame voor uw producten of diensten.

Hoewel updates van het besturingssysteem van Apple en wijzigingen in het privacybeleid de taak iets moeilijker maken, zijn Facebook- en Instagram-advertenties nog steeds een van de meest winstgevende opties met het hoogste investeringsrendement die er bestaan.

Het is veel minder opdringerige reclame dan andere kanalenhet staat je toesegmenteer de mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten zeer goed, dus de aankoopmogelijkheid is groter.

15 UUR GRATIS TRAINING MET DIRECT TOEGANG

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en strategieën die het beste werkenin online marketing, reclame en sociale netwerken, met deze 4 complete lessen uit de nieuwste editie van de masteropleiding.

VOER HET PROGRAMMA IN

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (2)

Hoe Instagram werkt

Het eerste dat u hoeft te doen, is de applicatie downloaden via de App Store of Google Play op uw smartphone.

Daarna zul je wel moetenmaak een account aan op Instagram.

Eenmaal geregistreerd, krijgt u de mogelijkheid om verbinding te maken met uw Facebook-account of uw contactenlijst, hoewel u deze stappen kunt overslaan als u niet geïnteresseerd bent.

In de laatste stappen wordt u gevraagd een foto voor uw profiel te uploaden en een aanbevolen lijst met mensen die u kunt volgen.

En dat is alles, u maakt nu deel uit van dit sociale netwerk.

Nu ga ik je uitleggen hoe Instagram is, in termen van desymbolen of menusecties, zowel boven als onder.

Laten we bovenaan het scherm beginnen:

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (3)

1 –Hiervoor wordt het plusteken gebruiktinhoud plaatsen, of het nu in de verhalen, in de feed, een live video, een reels...

2 –Het hart is waar je demeldingenover likes, reacties, vermeldingen, nieuwe volgers...

3 –Het papieren vliegtuigje is waar dePrive berichtenmet andere mensen, en zij kunnen u ook uitnodigen voor groepen.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (4)

4 –Het kleine huis is debeginvan de app. Laten we zeggen dat dit het eerste is dat u ziet wanneer u de app opent. Daar vindt u devoermet de publicaties van je volgers en bovenaan de verhalen. De eerste die verschijnt is die van jou, van waaruit je ook nieuwe verhalen kunt publiceren, en daarnaast zijn die van je volgers in volgorde van de meeste interactie en relatie.

5 –Het vergrootglas vertegenwoordigt de doorsnede vanontdekken, waar u publicaties kunt vinden waarvan het algoritme denkt dat deze u mogelijk interesseren, en de zoekbalk. Daarin kun je zoeken op hashtags, trends, specifieke mensen...

6 –Via de middelste knop heeft u direct toegang tot de sectieRollen, een recente Instagram-functie vergelijkbaar met Tik Tok voor het delen van korte video's. Dan zal ik je wat meer over haar vertellen.

7 –Deze knop isInstagram-winkelen, van waaruit u kunt zoeken naar producten waarvan de app denkt dat u deze misschien leuk vindt op basis van uw acties, en u kunt ook zoeken naar specifieke winkels waar u iets kunt kopen.

8 –Tenslotte is er de laatste knopje eigen profiel.In de kleine cirkel ziet u de afbeelding die u hebt gekozen, en van daaruit kunt u uw publicaties, uw biografie en uw uitgelichte verhalen bekijken en uw account configureren.

Als je eenmaal alle secties van Instagram kent, komt het belangrijkste:

➡️Wilt u een persoonlijk of bedrijfsprofiel?

Als u wilt wijzigen naarBedrijfsprofiel, je hoeft alleen maar naar de 3 horizontale lijnen rechtsboven (in je profielgedeelte) te gaan en op Instellingen te klikken.

De stappen zijn:Instellingen > Privacy > Accountprivacy.

➡️Een openbaar of privé profiel?

In dit geval zijn de stappen vanuit hetzelfde configuratiegedeelte:Instellingen > Account > Accounttype wijzigen.

En wat zijn de verschillen tussen een persoonlijk profiel en een bedrijfsprofiel?

Nou, ik zal het even samenvatten:

 • In een bedrijfsprofiel heb je destatistiekenvan uw publicaties (aantal impressies en likes) en van uw volgers (locatie, geslacht en leeftijd).
 • Kanpromotenuw publicaties (ik raad het niet aan) en laat een analyse maken van uw advertentiecampagnes (ik raad het wel aan).
 • Je kunt je profiel invullenoproepen tot actiemet een knop om contact op te nemen, een e-mail te sturen of hoe u bij de vestiging kunt komen.

Het enige negatieve aspect van het hebben van een zakelijk profiel is dat ze minder organisch bereik hebben dan een persoonlijk profiel.

Dit is de reden waarom bedrijven vaak hun toevlucht nemen tot betaald verkeer via advertentiecampagnes om hun producten of diensten te promoten.

Stap voor stap Instagram gebruiken

Voordat ik de features van Instagram één voor één heb genoemd, maar zodat je begrijpt hoe het werkt, ga ik ze stap voor stap uitleggen.

🔸El voer

Hijfeed de InstagramDit is wat gebruikers vinden als ze uw profiel invoeren.

Op Facebook heet het een muur en op Twitter heet het een ‘tijdlijn’.

Daar zullen ze je biografie en alles wat je hebt gepubliceerd in chronologische volgorde zien.

Het hoofdgedeelte waar de publicaties van alle gebruikers worden verzameld, wordt ook wel feed genoemd.

Voorheen werkte het algoritme in chronologische volgorde. Dat wil zeggen dat de foto's en video's in volgorde van publicatie zijn verschenen.

De afgelopen jaren is dit veranderd. De feed is georganiseerd op basis van de interacties die het account de eerste paar uur ontvangt, de populariteit van het account, de relatie die het met u heeft, hashtags, enz.

Om in de feed te verschijnen en interacties van je volgers te krijgen, is het daarom niet alleen voldoende om te posten, maar ook om...Je moet een goede strategie volgen.

Aan de andere kant, om eenaantrekkelijke feed op je Instagram-profielJe moet proberen je eigen stijl te volgen, en dat er samenhang is met de content die je uploadt.

Ik raad ook aan kleuren te gebruiken die u identificeren (bedrijfskleuren, in het geval van bedrijven en merken) en deze in harmonie te gebruiken, naast het op een ordelijke manier afwisselen van de soorten publicaties (carrousel, video, reel, enkele afbeelding... )

🔸Las verhalen

Instagram Stories is een functie waarmee je korte foto's en video's van maximaal ongeveer 10 seconden kunt uploadenHet belangrijkste kenmerk is tijdelijkheid.

Alleen als laatste24 uur, en na die tijd verdwijnt de video of foto (tenzij je ze aan je uitgelichte verhalen hebt toegevoegd).

LasAanbevolen VerhalenZe worden opgeslagen in uw profiel en u kunt ze een naam en dekking geven. Deze kunt u aanpassen zodat deze aansluit bij de inhoud van uw feed.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (5)

In deze afbeelding kun je zien hoe de uitgelichte verhalen op het profiel van Miguel Florido zijn gepersonaliseerd, met behulp van zijn bedrijfskleuren.

En waar zijn aanbevolen verhalen voor?

Welnu, hiermee kun je de verhalen zo opslaanverdwijnen niet na 24 uur.

Om dit te kunnen doen moet je opnieuw naar de 3 horizontale lijnen in de rechterbovenhoek gaan en toegang krijgenArchief.

Daar vindt u alle verhalen die u in het verleden hebt gepubliceerd.

Houd één ding voor ogen: met verhalen kun je je meest menselijke kant laten zien en dichterbij komen.

Een ander aspect om te benadrukken is de mogelijkheid om filters toe te voegen en talloze elementen toe te voegen, zoals:

 • Stickers.
 • Tekst.
 • Met de vinger gemaakte tekeningen.
 • Locaties en tijd.
 • Hashtags.
 • Muziek.
 • Enquêtes.
 • Gif's.
 • Vragen en antwoorden.
 • Vermeldingen.

Ze voegen steeds meer elementen toe aan de verhalen, dus je moet updates in de gaten houden en ze proberen wanneer je maar kunt.

Verder is bij devideo-sectieVanuit de verhalen kun je effecten toevoegen zoals:

 • Boemerang.
 • Superzoom.
 • Hars.
 • Vrije handen.
 • Stop-motion-animatie.

Iets dat je misschien interesseert in Instagram Stories als je een project of bedrijf hebt, is het feit dat je dat kuntplaats een link in het bericht.

Het slechte nieuws is datje hebt minimaal 10.000 volgers nodigen een geverifieerd bedrijfsprofiel hebben.

Zodra u aan deze twee vereisten voldoet, verschijnt er rechtsboven een pictogram met een ketting.

🔸directe berichten

ConInstagram DirectU kunt uw foto's en video's privé verzenden naar de gewenste personen, zowel individueel als in een groep.

De bediening is eenvoudig: zodra u uw verhaal heeft voorbereid, krijgt u de optie "verzenden naar", waar u kunt selecteren naar wie u uw publicatie wilt sturen.

Jij kan ookeen privégesprek beginnenAls u naar het profiel gaat, ziet u de knop "bericht verzenden".

🔸Je profielbiografie

De Instagram-bio bevindt zich bovenaan uw feed en is het eerste dat de gebruiker ziet wanneer hij uw profiel betreedt.

Het is uw introductiebrief.

Daarom raad ik je aan dat te doeneen goed verzorgde biografie, dat weerspiegelt wat je doet en nieuwsgierigheid wekt, om zo je aantal volgers en interacties te vergroten.

Wil je een onweerstaanbaar goede biografie hebben?Hier geef ik je de sleutels:

 • Zorg voor een profielfoto van goede kwaliteit en die botst niet.
 • De gebruikersnaam kan hebbenmaximaal 30 tekens,maar het is raadzaam dat het kort en gemakkelijk te onthouden is.
 • In de beschrijvende tekst heb je160 tekens om jezelf voor te stellenAls u twijfelt over wat u moet plaatsen, raad ik u aan de volgende vragen te beantwoorden: Wie bent u? Wat voor werk doe je? Hoe kun je degenen helpen die je lezen?
 • Plaats niet de hele tekst in één alinea, maar verdeel deze in zinnen, het lezen zal gemakkelijker zijn.
 • Om uw biografie onder de aandacht te brengen, kunt u gebruikenhashtagsjemoji's(onthoud dat dit sociale netwerk puur visueel is)
 • Kaneen link bevattenOm verkeer naar een website of een ander sociaal netwerk te leiden, vergeet niet te eindigen met een call-to-action.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (6)

Hier heb je devoorbeeld van de biografie van Marketing en Webschool, dat aan alle aangegeven punten voldoet en eindigt met een call-to-action die u ertoe aanzet te klikken om naar de pagina van demaster in digitale marketing, ons belangrijkste en populairste infoproduct.

🔸Los Reels

Los reels zoonkorte video'swaaraan je audiotracks en liedjes kunt toevoegen, en is geïnspireerd op het formaat van het sociale netwerk Tik Tok.

De standaardduur is15 seconden, hoewel het, zoals het is geconsolideerd op Instagram, eerst is verhoogd naar 30 en vervolgens naar 60 seconden.

In het gedeelte 'Verkennen'Vanaf de lupita kun je de populairste rollen zien waarvan het algoritme denkt dat ze je misschien interesseren, en om er zelf een te publiceren hoef je alleen maar op de middelste knop te klikken, zoals ik eerder heb uitgelegd.

Aanvankelijk ging Reels op dezelfde manier viraal als Tik Tok, om dansjes te maken op populaire muziek.

Tegenwoordig gebruiken bedrijven en professionals het echter vaak om hun volgers andere soorten inhoud te bieden die veel leuker zijn.

Met Reels kan datmaak uw merk menselijker, aangezien een educatieve post waarbij je niet kunt zien wie erachter zit, niet hetzelfde is als een video waarin je jezelf laat zien.

ik verlaat jeeventuele ideeën:

 • Overgangen en kledingwissels voor online modewinkels.
 • Laat kantoren zien of stel teamleden voor
 • Producten waarmee je verkoopt voor en na testen
 • Het nabootsen van grappige audiotracks om sympathie te genereren
 • Het uitleggen van problemen met betrekking tot uw producten of diensten
 • Vragen beantwoorden

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (7)

🔸IGTV en Instagram Live

Instagram Live bestaat uitlive video'svia Verhalen.

Ze zijn een zeer goede optie om meer met je volgers te communiceren, omdat je mensen live kunt uitnodigen en praten op een dubbel scherm.

Veel merken gebruiken het om live vragen op te lossen over producten/diensten die te koop of te lanceren zijn.

U kunt deze aanwijzingen vervolgens opslaan alsIGTVin je profiel, een gedeelte van Instagram waar je lange video's van maximaal een uur kunt plaatsen.

IGTV kan als onafhankelijke app van Instagram worden gedownload, maar wordt niet breed geaccepteerd op het sociale netwerk.

Op school hebben we video's gedeeld vaninterviews met referentenzoals Vilma Núñez en meesterleraren zoals Miguel Ángel Trabado of Álvaro Fontela.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (8)

🔸Instagram-winkelen

Deze sectie is misschien wel degene waar online winkels het meest in geïnteresseerd zijn, omdat het dedirecte verkoop van producten.

Het is als eencatalogusdie u naar uw profiel kunt uploaden en waar gebruikers op de winkelmandknop kunnen klikken om de prijs te zien en rechtstreeks toegang te krijgen tot het productblad van de website.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (9)

U heeft de mogelijkheid omproducten opslaanop een verlanglijstje en zelfsstuur zeaan andere vrienden en volgers.

Elk product heeft zijn eigen beschrijving en het interessante is dat het u biedtgerelateerde productenuit diezelfde winkel.

Het is als een minireplica van uw e-commerce op het sociale netwerk.

🔸Alle hashtags

Hiervoor wordt het Hashtag-symbool (#) of ook wel hash genoemdetiketonze publicaties.

Als je op een hashtag klikt, verschijnen alle berichten die met die hashtag zijn getagd.

In dit bericht leggen we het nader uitwat is een hashtagen hoe u deze op sociale netwerken kunt gebruiken.

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (10)

U kunt zoeken naar hashtags in de zoekmachine in het gedeelte ‘verkennen’.

Het is een interessante optie om te creërenMerk-hashtagsen voeg ze toe aan de publicaties die u interesseren. Op deze manier allemaaluw berichten worden gesorteerd en gegroepeerdop basis van die hashtag wanneer iemand ernaar zoekt.

Het is ook een goede manier om te komenmeer bereik behalve je volgers, omdat mensen je profiel kunnen vinden dankzij de tags die je in je berichten plaatst.

Een merkwaardig ding dat Instagram heeft, is de mogelijkheid om dat te doenvolg een hashtagalsof het een profiel is.

Dit vind je misschien ook leuk:

Ideeën om producten en diensten op Instagram te verkopen en promoten

Hoe je weggeefacties en wedstrijden kunt doen op Instagram

Wat is een Community Manager en wat zijn hun taken?

Is het je duidelijk geworden wat Instagram is en waarvoor het dient?

Ik hoop dat je door het hele artikel heen hebt begrepen wat Instagram is en waarom het nuttig kan zijn om dit sociale netwerk te gebruiken, zowel op persoonlijk niveau als voor jesociale media strategie.

Als je nog vragen hebt over hoe Instagram werkt, kun je mij vragen stellen in de reacties.

Maak jij een profiel aan op Instagram? Met welk doel? Vertel het ook in de reacties 🙂

15 UUR GRATIS TRAINING MET DIRECT TOEGANG

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en strategieën die het beste werkenin online marketing, reclame en sociale netwerken, met deze 4 complete lessen uit de nieuwste editie van de masteropleiding.

VOER HET PROGRAMMA IN

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (11)

Qué es Instagram, Para qué sirve y Cómo se usa paso a paso [2022] (12)

Maria Marquez

Copywriter gespecialiseerd in e-mailmarketing. Hij houdt zich bezig met contentstrategie, copywriting en e-mailmarketingcampagnes aan de Marketing- en Webschool, terwijl hij werkt aan zijn persoonlijke merk gericht op het verbeteren van zakelijke doelstellingen door middel van copywriting en e-mailmarketing. Op het gebied van academische opleiding heeft ze een diploma in internationale communicatie, Spaanse filologie en Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur, waardoor ze een volledige kennis van de taal heeft verworven, waar ze nu gebruik van maakt om op de meest effectieve manier te communiceren. mogelijk bij bedrijven.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 08/11/2023

Views: 6551

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.