Wat te doen in Mashhad Iran - Travel Blog in Adventure Mode (2024)

Inhoudsopgave

Mashhad is de hoofdstad van de provincie Korashan en de op een na grootste stad van Iran, beschouwd als het centrum van het spirituele leven van het land.Er kan worden gezegd dat de stad werd geboren in 818, toen in het dorp Sanabad werd begraven Imam Reza.Geleidelijk, rond zijn graf, groeide een nieuwe plaats, die evolueerde totdat het de Mashhad werd die we vandaag kennen.

Gedurende de tijd dat ik in deze stad was, kreeg ik de gelegenheid om de bezienswaardigheden van Mashhad te bezoeken en de plaats diepgaand te verkennen.Het bezoeken van Iran en het niet passeren van Mashhad, laat een belangrijke bestemming achter die het waard is om te weten.

Bezoek Mashhad Iran

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (1)

Beste attracties van Mashhad

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (2)
  1. Mausoleum imam reza
  2. Mesquita Goharshad
  3. Mellat Park
  4. Central Museu Astan Qudds Razavi
  5. Skigistal Shirbad
  6. botanische tuin
  7. Castelo Hussain Century
  8. De kwestie van een scène
  9. Casa Malek Museum
  10. Imam Reza Square
  11. Broodmuseum

Reistips

  1. Vroeg wakker worden en de eerste zijn die Mashhad's beste bestemmingen, monumenten, musea of ​​andere interessante plaatsen binnengaat.
  2. U kunt het mausoleum bezoeken, maar wees discreet en respecteer wie er is gebeden
  3. Als u geïnteresseerd bent in het bezoeken van Herat in Afghanistan, kunt u visum doen en transport krijgen op Mashhad
  4. De beste tijd om Mashhad te bezoeken is in het voorjaar en de herfst, omdat tijdens deze seizoenen de vochtigheid bijna nietig is en de temperatuur mild is.In de zomer is het land een beetje heet, maar als de hitte geen probleem voor zichzelf is, dan is het ook goed moment om te bezoeken.

Turismo Em Mashhad

Plaatsen om te bezoeken in Mashhad

1. Mausoleum imam bidden

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (3)

Naast een mausoleum is deze plek ook een moskee, de grootste ter wereld in het gebied en de tweede grootste capaciteit, en kan een half miljoen gelovigen ontvangen.Het mausoleum werd gebouwd in het dorp Sanabad, plaats van de dood van Imam Reza, wiens echte naam Ali Ibn Muse al-Ridha was in 818. Het was om hem heen dat de stad zich ontwikkelde, en het mausoleum kan worden gezegd Historische kern.Sindsdien is het mausoleum en het complex dat het omringt, meerdere keren gebouwd en herbouwd, in de smaak van de wens van heersers die zichzelf probeerden te legitimeren door hun stempel te drukken op deze heilige plaats.De laatste grote verandering kwam met de Shah Rehaz Pahlevi, die in de jaren zestig de sloop bestelde van de stedelijke stof die het complex inhield, waardoor een functionele barrière tussen de stad en het mausoleum ontstond.

2. Mesquita Goharshad

De Goharshad -moskee is opgenomen in het enorme complex van het mausoleum van Imam Reza en werd gebouwd tussen 1405 en 1418. Het was de keizerin Gohar Shad die de constructie bestelde, die werd genoemd.Het project werd opgesteld door de koninklijke architect Ghavameddin Shirazi, die zoveel werk ontwikkelde voor de vorst, Shah Rukh, en voor de constructie werden werknemers uit Shiraz en Esfahan gebracht.Het is tweemaal vernieuwd, in de periodes en wanneer.Hij leed schade toen het Russische leger de stad in 1911 bombardeerde en in 1935 het doelwit was van confrontaties tussen regeringstroepen - Shah Reza Khan regeerde - en conservatieven die verzetten tegen besluiten die het dragen van traditionele gewaden beperkten.

3. Mellat Park

Mellat Park is van recente bouw.Het werk begon in 2001 en voltooide in maart 2004. Het project werd uitgevoerd in samenwerking tussen de gemeente Mashhad en particuliere bedrijven, wat resulteerde in het grootste openbare park in de stad.Op hun land zijn verschillende steunelementen te vinden, namelijk een moskee, sportvelden, bibliotheek, openbare poelen en resorts.Maar het hoogtepunt gaat naar het pretpark, dat zelfs een Russische berg en een panoramisch wiel bevat met een capaciteit van 450 mensen, zo wordt gezegd, is de derde grootste ter wereld.

4. Museu Central Astan Quds Razavi

Dit museum bevindt zich in de buurt van Haram Square.Het heeft een interessante collectie, met veel artefacten die verband houden met het mausoleum van Imam Reza, maar niet alleen.Het legt tapijten bloot, covers die ooit in het graf werden gebruikt, een deel van de twaalfde, twaalfde en dertiende eeuw.De inscripties geschreven door Ridha Abbasi zijn misschien wel de meest waardevolle elementen van het landgoed van het museum.Ook opmerkelijk is de eerste tuminesteen van imam, met inscripties gesneden in Kufic, de oudste van Arabische kalligrafische stijlen, email emaile mozaïeken, bekend als Sanjari en voor een donkere stenen bassin versierd met inscripties.

5. Shirbad Ski Station

Voor degenen die denken dat Iran gewoon historische en verlaten steden is, kan Shirbad een verrassing zijn.Gelegen in de regio Mashhad, 70 km van de stad, biedt dit skigest een alternatief voor andere winterresorts in het noorden en westen van het land.Het is gemaakt in 2009 en is 2800 m hoog, met de banen iets hoger, tussen 3200 en 3000 meter.Er zijn 1,1 km aanwijzingen, voor skiën en snowboarden en, natuurlijk, een overstuur voor de praktijken.

6. Botanische tuin

De botanische tuin van Mashhad werd geïmplementeerd in een oppervlakte van 25 hectare, met een in wezen wetenschappelijke missie, die lokaal de voorwaarden van verschillende botanische habitats over de hele wereld repliceerde.Het werd geopend in 2003, gelegen rond de stad, nabij de luchthaven.Onder zijn collecties zijn voorbeelden van medicinale en aromatische planten, rozentuinen en een tuinrots.Het is uitgerust met een reeks kassen en biedt zijn bezoekers ook een arboreto.

7. Casa Malek Museum

Het gebouw dat werd getransformeerd in een museum werd gebouwd tussen 1975 en 1976 in de tuinen van Malek Abad, dat bedoeld is om te worden gebruikt als een woning door Shah Rehza Pahlevi tijdens hun reizen naar Mashhad.Momenteel kan de bezoeker, naast het bewonderen van de weelde van het huis en zijn uitgebreide architectuur, de tentoonstelling zien die bereid is om het doel te bestaan, bestaande uit vloerkleden en porselein.

Mashhad accommodatie

Vali's Homestay Em Mashhad

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (4)
O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (5)

Ongetwijfeld de beste accommodatie -ervaring die ik in Iran had.

Kijk, het is goedkoop, de omstandigheden zijn minimaal, maar het is de mogelijkheid om in iedereen te worden ondergebracht.

Ik was 2004 al in elk gezin gebleven (zonder te betalen), maar deze keer was ik een alternatieve stijl van toeristische accommodatie.Mr. Vali en zijn vrouw maken van zijn huis een plek voor toeristen.

Hier kunt u in een slaapkamer met verschillende bedden verblijven, of gewoon op het terras slapen, op een Iraans tapijt en een matras.Omdat de bedden vol waren, sliep ik op het terras.

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (6)

Het voedsel dat wordt bereid door de vrouw van Mr. Vali is erg lekker, en van wat Mr. Vale me vertelde, is bijna altijd vegetarisch eten.

Mr. Vali is erg vriendelijk.Uw belangrijkste bedrijf is om een ​​tapijthandelaar te zijn, dus verwachten omringd te worden door traditionele Iran -tapijten.

De vrouw van de heer Vali was erg vriendelijk en ik breng ons naar het mausoleum van Emam Reza.Ik kwam alleen de mannen binnen en ze ging het vrouwengebied binnen met Ania.

Vali's Homestay -prijzen

Prijzen 2012
Ik betaalde 100.000 rials / +-5 euro per nacht voor een geïmproviseerd "bed" op het terras.

Vali's Homestay -visitekaartje

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (7)

Vali's Homestay -contacten

  • Enderço: Chaharrah Lashkar & Ostandari Malakoshoraye Bahar 38 - Porta Nº277, Mashaad Irão
  • Telefoon: 0511-8516980
  • E -mail: vali1332@yahoo.com

Hotel Noor Em Mashhad

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (8)
O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (9)

In de ochtend na een bezoek aan het mausoleum van Emam Reza ging ik ontbijten in het hotel Noor, dat heel dicht bij het mausoleum ligt.

Ze hebben ons een zeer goede prijs gemaakt om een ​​ontbijt / buffetontbijt te eten, en we aten de grote.De hotelheren waren zeer vriendelijk en attent.

Dit hotel is een alternatief voor diegenen die op zoek zijn naar een accommodatiestijl van hogere kwaliteit waar ik in de homestay van Vali in Mashhad verbleef.Ik heb genoten van veel Vali House, maar er zijn mensen die de voorkeur geven aan een beetje meer kwaliteit.

Hotel Noor is gevestigd in Rua Do Mausoleum, en alle hotelfaciliteiten zijn nieuw en in goede staat.Er zijn tweelingkamers en dubbel met een eigen badkamer.

Hotel Noor -prijzen

Prijs 2012
Een tweepersoonskamer kost 400.000 tot 500.000 rials, afhankelijk van de tijd.

Hotel Noor visitekaartje

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (10)

Contacten doen hotel Noor

  • Adres: Walk Street, Mashaad Will
  • Telefoon: 223.2970
  • E -mail: pro.hotel.consult@gmail.com

Mashhad scripts

Roadmaps om Mashhad onafhankelijk te bezoeken.Routes in de beste bestemmingen en ideeën over wat te doen in Mashhad in Iran.

1 diam mashhad

  • Ochtend:Kort…
  • Middag:Kort…

2 dagen in Mashhad

  • Dag 1 ochtend:Kort…
  • Dag 1 middag:Kort…
  • Dag 2 ochtend:Kort…
  • Dag 2 middag:Kort…
O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (11)

Pin deze pagina en volg de blog op Pinterest.

O que fazer em Mashhad Irão - Blog de Viagens em Modo Aventura (12)
Wat te doen in Mashhad Iran - Travel Blog in Adventure Mode (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6253

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.