[4 oplossingen] Hoe maak je een laptop met Windows stap voor stap op? (2024)

Wanneer is het nodig om een ​​laptop met Windows 7 te formatteren?

Formatteer de harde schijf van een laptop met Windows 7 is het proces van het herstellen van een harde schijf naar een nieuw opgemaakte status.Dus als u uw laptop wilt geven, doneren of verkopen aan een andere persoon zonder uw gegevens te delen, is het beter om de laptop van tevoren met Windows 7 te formatteren.

Als uw laptop steeds langzamer werkt, kunt u ook de harde schijf opmaken om van veel mogelijk opslagruimte te genieten, omdat opslag beschikbaar is zonder gewijzigde fouten of aanpassingen die uw draagbare computer kunnen vertragen.Wanneer sommige koppige virussen uw laptop aanvallen met Windows 7 en deze Trojaanse virussen niet kunnen worden verwijderd, is de indeling de laptop ook een effectieve manier om dat op te lossen.Dus weten hoe de laptop met Windows 7 moet worden opgemaakt, is erg belangrijk.

4 oplossingen: formatiel formaat met Windows 7 efficiënt

Hier gaan we kijken hoe we de laptop kunnen opmaken met Windows 7 geïnstalleerd.Over het algemeen zijn er 4 oplossingen die u kunt proberen.

✎nota:De inhoud op de opgemaakte harde schijf is verdwenen en kan niet snel worden hersteld.Zorg er dus voor dat u een back -up hebt gemaakt van de belangrijke bestanden voordat u uw laptop met Windows hebt opgemaakt. Aangezien de hele laptop wordt verwijderd, wordt voorgesteld om een ​​back -up te maken in externe opslag of een kopie van cloudbeveiliging te maken.

▌Solutie 1. Formatteer de laptop met Windows 7 naar fabriekswaarden via het "Controlepaneel"

Paso 1.Klik op Start en selecteer het bedieningspaneel.Klik opSysteem en beveiliging.

Paso 2.UitkiezenBack -up en restauratiedie op de nieuwe pagina verschijnt.

Paso 3.Klik in het back -upvenster en het restauratievenster op klikHerstel de systeemconfiguratie of uw computer.

Paso 4.Selecteer vervolgensGeavanceerde herstelmethoden.

Stap 5. ATwee opties verschijnen:Herstel bestanden van een systeemback -upkopieyRetourneer de computer naar fabrieksvoorwaarden.Selecteer de tweede optie.

✎nota:Als de apparatuur geen herstelpartitie heeft, zal de optie om de fabrieksstatus te herstellen niet beschikbaar zijn en de "Windows opnieuw installeren (vereist Windows Installation Disco)" verschijnt in plaats daarvan. "

Paso 6.Nu heb je twee opties:Maak nu een back -upyWeglaten.Als u een back -up wilt maken, klikt u op de eerste.Of u kunt op klikken.

Paso 7.Klik op de knopHerstartenOm uw laptop opnieuw te starten met Windows 7 en het fabrieksherstelproces te starten.

Vervolgens gaat de laptop na een tijdje opnieuw op en herstarten.Vervolgens ontvangt u een nieuwe melding waarin u wordt gevraagd om een ​​toetsenbordinvoermethode te selecteren.Klik volgende".Ten slotte zal het opnieuw drie opties worden gepresenteerd:

① Stage het besturingssysteem naar fabrieksinstellingswaarden.

② Het besturingssysteem herstellen en gebruikersgegevens behouden (nog steeds de optie hebben om uw gegevens te herstellen).

③salir.

Hij heeft net geselecteerdHerstel het besturingssysteem in de fabriekswaarden.Klik vervolgensAls vervolg open opnieuwAls vervolg open tenslotteAanvaarden.

▌Solutie 2. Formatiel met Windows 7 door een systeemreparatieschijf

Deze methode vereist het voorbereiden van een schijf om een ​​systeemreparatieschijf te maken.

Paso 1.Start uw laptop en klik op Configuratiescherm-> Back-up en restauratie-> Een systeemreparatieschijf maken.

Paso 2.Plaats een lege cd in uw laptop en klik op Disc maken.Selecteer vervolgens SLUITEN EN ACCEPTEERD.

Paso 3.Start uw pc opnieuw op, titlee F10 of F12 Om het startmenu in te voeren, selecteert u de CD als eerste starterapparaat.Klik op Enter en Volgende, selecteer vervolgens uw Windows -systeem.

Paso 4.Druk op Volgende en systeemsymbool.Schrijf het opdracht "Formaat C: /FS: NTFS" en druk op EntendeFormaat -eenheid C.

✎nota:U kunt de systeempartitie niet formatteren (meestal eenheid C :) Na het invoeren van het besturingssysteem.Het is dus noodzakelijk om het te doen in de Winpe -omgeving.

▌Solutie 3. Formatteer een Windows 7 -laptop met de installatie -cd

Als u de Windows 7 -installatie -cd hebt, kunt u de stappen volgen om de harde schijf van Windows 7 op te maken.

Paso 1.Plaats de Windows -installatie -cd in de laptop en start de computer opnieuw op.

Paso 2.Druk constant op de Delet -toets om het BIOS in te voeren.Selecteer geavanceerde functies van het BIOS en vestig als het eerste starterapparaat de CDROM.Druk op S om op te slaan en uit de configuratie te komen.

Paso 3.Druk op het Windows -configuratiescherm op Shift+F10 om het System Symbol -venster te openen.

Paso 4.Schrijf "Formaat c:/" in het venster en voer en voer het opmaakproces in.

▌Solutie 4. Formatteer een laptop met Windows 7 via USB

Als u geen Windows -installatie -cd hebt, kunt u een USB -startunit maken en de Windows 7 -eenheid opmaken met USB.Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp vanAomei Partitie Assistant Professional.Dit is een albummanager met veelzijdige kenmerken:Schoon afvalbestanden op de computer schoon, Uitbreiding van eenheid C, migreer het besturingssysteem naar SSD enzovoort.U kunt de demo -versie downloaden om te zien hoe u Windows 7 Portable kunt opmaken zonder CD.

Download Demowin 11/10/8.1/8/7/XP

Zeker download

▶ Deel 1. Maak een USB -starter -eenheid

Paso 1.Plaats een lege USB in uw laptop.Installeer en run Aomei Partition Assistant Professional.Klik op "Hulpmiddelen">"Maak een starter".

Paso 2.Kies de USB -eenheid en klik op "Doorgaan".

Paso 3.Wacht op het einde van het proces.

De USB -starter -eenheid bevat de Aomei Partition Assistant Professional pre -geïnstalleerd.

▶ Deel 2. Formatteer de Windows 7 -eenheid met de starter USB

Paso 1.Start de laptop met Windows 7 van de USB -starter -eenheid.Zodra de sessie is gestart, staat deze in de hoofdinterface van Aomei Partition Assistant Professional.Klik op eenheid C en selecteer "Formaat verdeling"In het rechterpaneel.

Paso 2.Kies in dit venster een bestandssysteem en klik op "Aanvaarden".

Paso 3.Klik op "Toepassen"Y"Doorgaan"Om de lopende bewerking te bevestigen.

Dit is hoe een laptop met Windows 7 te formatteren via een USB -eenheid.Bovendien kan Aomei Partition Assistant Professional ook de partitie van het systeem binnen Windows elimineren.Dat wil zeggen, u kunt gegevens uit de Windows 7 -eenheid verwijderen zonder CD of USB.Klik eenvoudig op de systeemeenheid en kies "Verwijder partitie".

Selecteer vervolgens een eliminatiemethode.Als u kiest voor "Partitie verwijderen en gegevens verwijderen", kunt u de systeemeenheid verwijderen enVul de sectoren met nul.

Keer ten slotte terug naar de hoofdinterface, klik op "Toepassen"Y"Doorgaan"Om de lopende bewerking te bevestigen.

Als u de hele systeemschijf (inclusief eenheid C en andere partities) wilt wissen, kunt u de functie gebruiken "Verwijder de harde schijf", dat het systeem van het systeem in Windows kan wissen, zonder dat de startmiddelen nodig zijn.

Samenvatting

In dit bericht hebben we geïntroduceerd hoe de laptop met Windows 7 kan worden opgemaakt met behulp van 4 verschillende methoden.Het maakt niet uit of u de installatie -cd hebt of niet, u kunt een manier vinden om alle gegevens op draagbare Windows 7 schoon te maken voordat u anderen verkoopt of doneert.

Als uw Windows 7 -eenheid een SSD -eenheid is, kan Aomei Partition Assistant Professional u ook helpenVerwijder SSD SafeZonder uw nuttige levensduur en prestaties te beschadigen.Als u van plan bent om Windows Server te verwijderen,Aomei Partition Assistant ServerHet kan een goede keuze zijn.

[4 oplossingen] Hoe maak je een laptop met Windows stap voor stap op? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5495

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.