Format Windows 7 verschillende manieren om het te doen!- vidabytes (2024)

Is uw computer langzaam, besmet door virus zonder remedie of moet u het vernieuwen?In dit artikel zullen we het je lerenHoe Windows te formatteren 7U kunt het dus gebruiken alsof het nieuw is.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (1)

Inhoudsopgave

 • 1 Formatear Windows 7
 • 2 Hoe formatteer Windows 7 te formatteren met behulp van het BIOS?
  • 2.1 Windows 7 van een cd opmaak
  • 2.2 Windows 7 van een USB opmaken
  • 2.3 Formaat met recordbeheerder
  • 2.4 Formaat vanaf de opdrachtregel
  • 2.5 Veilig formaat
 • 3 gespecialiseerde programma's
 • 4 Welke stuurprogramma's moet ik installeren?
 • 5 voordelen
 • 6 Technische vereisten

Formatear Windows 7

Windows 7 is een van de meest gebruikte besturingssystemen wereldwijd, voornamelijk vanwege de meerdere voordelen die het vertegenwoordigt, zowel voor particulieren als voor professionals als voor bedrijven in het algemeen.Daarom zijn er zes versies van hem, elk met verschillende kenmerken.Dit zijn: starter, home basic, home premium, professional, enterprisse en ultiem.

Op de nieuwste versie, Windows Ultimate, moeten we vermelden dat het degene is die het hele potentieel van het besturingssysteem heeft, beschikbaar voor het grote publiek.

Aan de andere kant is het belangrijk om te benadrukken dat er geen significante verschillen zijn in de prestaties van elk van de versies.De ruimte die ze innemen op de harde schijf en de hoeveelheid bronnen die ze consumeren, varieert meestal echter tussen de een en de andere.

Nu, ongeacht de Windows 7 -versie die we bezitten, is het opmaken van de harde schijf van een computer een actie die we minstens één keer moeten uitvoeren, vooral als de apparatuur een soort fout heeft, is het traag tot het punt om vervelend te werken Met hem is besmet door een echt kwaadaardig virus of, simpelweg, omdat we alle inhoud willen leegmaken en terugkeren naar de fabrieksconfiguratie.

Over het algemeen is het opmaken van een schijf bepaalde voordelen, een van de belangrijkste zijn: het dient als een preventief onderhoud van de computer, elimineert volledig virussen en malware, waardoor de installatie van besturingssystemen op een schone en efficiënte manier wordt vergemakkelijkt, wat zich vertaalt in een beter functioneren van de apparatuur.

In dit opzicht is een van de eerste overwegingen om te beslissen of we Windows 7 zullen installeren of, als we integendeel, naar een ander besturingssysteem zullen migreren.Bovendien hangt de methode -keuze af van het feit of we de installatie -cd hebben, evenals van de technische vereisten ervoor.

Hoe dan ook, wat onze keuze ook is, het eerste wat we moeten doen, is alle informatie ondersteunen door een gegevensback -up te maken.Om dit te doen, kunnen we ervoor kiezen om een ​​externe harde schijf, een USB -geheugen of een ander extern opslagmedium te gebruiken.We kunnen ook toevlucht nemen tot een van de bestaande online opslagservices, zoals: Dropbox, Google Drive, One Drive, onder andere.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (2)

Als u meer wilt weten over online opslagservices, nodig ik u uit om ons artikel over te lezenUpload bestanden naar de cloud.

Het volgende is om te verifiëren dat we de controllers van ons team hebben.Als we het niet zeker weten, is het het beste om de specificaties van ons album op de officiële website van de fabrikant te bekijken.Daar zullen we zowel het type moederbord als de processor die we hebben, vinden als de RAM -grootte waarvan we hebben.

In dit bijzonder is het belangrijk om te benadrukken dat het na het formatteren van de harde schijf mogelijk is om het geheugen van het apparaat te herschrijven met nieuwe informatie of, wat hetzelfde is, nieuw gebruik aan de computer.Dus we zullen het je lerenals Formatear Windows 7op verschillende manieren.

Hoe formatteer Windows 7 met behulp van het BIOS?

Onder alle mogelijke manieren om een ​​besturingssysteem te formatteren, is dit de eenvoudigste.Het wordt de opmaak van de primaire eenheid genoemd en omvat het basissysteem dat de hele computer bestuurt, die we kennen met de naam BIOS.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we om deze methode uit te voeren, we vereisen dat we de originele Windows 7 of, falende installatie -cd hebben, die dat niet falen, het geldige systeem van het systeem.

De eerste stap is om de apparatuur opnieuw te starten en op de juiste toets te drukken om toegang te krijgen tot het BIOS.Afhankelijk van het moederbordmodel dat onze computer heeft, kan deze sleutel een van de volgende zijn: F5, F8, F10, F11, F12, Del O Supr.

Vervolgens kiezen we op het scherm dat wordt genoemd, bekend als BIOS, de standaard CMO -instellingenoptie.Daarin selecteren we de eerste optie voor het opstartapparaat en vervolgens CD/DVD.Hiermee kunnen we de computer starten vanaf de Windows 7 -cd.

Vervolgens drukken we op de ESC -toets, meer F10, dus we verlaten het menu en we hebben de wijzigingen opgeslagen.Ten slotte bevestigen we met de keuze van de optie Ja.

Op dit moment begint het team opnieuw.Aan het einde moeten we de installatie -cd introduceren in de computerlee -eenheid.Wanneer lezen wordt afgesloten, verschijnt het volgende bericht op het scherm: druk op een toets om te starten van de CD of DVD.Als reactie hierop drukken we eenmaal op een toets en wachten we.

Aan het einde van de wachttijd wordt de presentatie van Windows 7. op het scherm weergegeven, in dit deel wordt ons gevraagd om de taal, het formaat van tijd en datum en de toetsenbordtaal vast te stellen.Vervolgens klikken we waar hij vervolgens zegt en vervolgens nu installeren.

Hierna moeten we de voorwaarden van de Windows 7 -systeemlicentie lezen en accepteren en op de volgende optie klikken.Op het hieronder getoonde scherm selecteren we de optie Aangepast: Windows alleen installeren (geavanceerd), hiermee kunnen we de installatie van het systeem netjes uitvoeren.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (3)

Hierna zien we de partities die beschikbaar zijn voor het vorige besturingssysteem.We selecteren waar CE zegt C en klik op het formaat.We herhalen de procedure met de rest van de partities.

Op dit bijzonder is het goed om vast te stellen wat de harde schijfwanden betekenen.Dit zijn niets anders, maar de secties waarin de beschikbare ruimte op de schijf is verdeeld.

Bij het afronden van de hele schijf moeten we een nieuwe partitie maken.Om dit te doen, selecteren we de ruimte zonder toe te wijzen en klikken waar deze nieuw staat.Hier wordt ons gevraagd om de grootte van de beschikbare partitie vast te stellen.

Nu gaan we naar eenheid C om Windows 7 te installeren, dan klikken we op de volgende optie.

Vervolgens begint het besturingssysteem zijn installatieproces en wat we nog hebben is te wachten.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (4)

Aan het einde van de kopie van de bestanden, evenals de kenmerken en faciliteiten, worden we gevraagd om een ​​naam in te voeren voor het systeem en voor de gebruiker.Bovendien kunnen we optioneel een wachtwoord en een beveiligingsvraag maken.

Vervolgens moeten we op het volgende scherm het serienummer van Windows 7 plaatsen en op de volgende optie klikken.Vervolgens configureren we volgens de aanbevelingen die op het scherm verschijnen.

Het laatste is om het type netwerk te selecteren waaruit we gaan werken, hetzij binnenlands, privé of openbaar.Dit voltooide configureren van het systeem en een nieuw scherm wordt geopend waar het welkom van Windows 7 wordt getoond, klaar om te beginnen met werken.

Op dit moment is het belangrijk te waarschuwen dat we deze procedure niet moeten verwarren waarmee sommigen snel formaat oproepen, wat helemaal niet zeker is.Dit bestaat in principe uit het rechtstreeks verwijderen van het apparaatformaat uit de systeemopties.

Format Windows 7 van een CD

Wanneer we Windows 7 willen opmaken, maar we hebben niet de originele installatie -cd, kunnen we altijd kiezen voor het alternatief om een ​​startbare CD te maken.

De eerste stap die we moeten zetten is om de ISO -afbeelding van de Windows 7 -versie te downloaden die we willen, bijvoorbeeld Windows Ultimate.Deze download wordt gemaakt, bij voorkeur van de officiële Microsoft -website, maar het is ook mogelijk om dit te doen via verschillende beschikbare applicaties zoals: Rufus, Ultraiso, onder andere.

Het is belangrijk op te merken dat we op een bepaald moment in het proces worden gevraagd om een ​​geldige Windows 7 -sleutel, als een garantie voor de aankoop van de respectieve licentie.Als we het niet hebben van de vorige installatie, hetzij omdat we verloren waren of we het niet herinneren, hebben we de optie om het te downloaden van de officiële website van de fabrikant, die kosten genereert.Het is echter goed om te weten dat er andere pagina's zijn waar het mogelijk is om een ​​geldige Windows 7 -serie te verkrijgen.

Nu, volgens het voorbeeld, zullen we doorgaan met de beschrijving van de nodige stappen naarFormatear Windows 7 Ultimate.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (5)

Zodra de ISO -afbeelding van het systeem is gedownload, is het volgende om alle bestanden naar een lege CD te kopiëren.Hierna is het noodzakelijk om aan de computer aan te geven dat we het systeem van de CD willen starten, dus we moeten de apparatuur opnieuw opstarten om later toegang te krijgen tot het BIOS.

Na het opnieuw opstarten van de computer wordt ons gevraagd om een ​​specifieke sleutel te selecteren om door te gaan, deze varieert afhankelijk van het moederbordmodel van onze computer.Hoe dan ook, het is niet nodig om je zorgen te maken, omdat de procedure vrij intuïtief is.

Vervolgens wordt wat we BIOS noemen op het scherm weergegeven, waar we de optie moeten selecteren die overeenkomt met de standaard CMD -instellingen.Daarin selecteren we eerste opstart Devic, en vervolgens de naam van de CD die we hebben voorbereid met de ISO -afbeelding van Windows Ultimate.

Vervolgens klikken we op de ESC -toets en drukken vervolgens op de F10 -toets.Om dit deel van de procedure te beëindigen, selecteren we waar ja.

Op dit punt leidt de Windows -assistent ons tijdens het gehele opmaakproces, waardoor we de aanbevolen basisopties kunnen selecteren totdat we de installatie van het systeem zelf bereiken.

Voordat we echter het definitieve formaat starten, moeten we echter kiezen tussen het aanpassen van de installatie of het bijwerken van de vorige versie.

Wat dit betreft, moet worden opgemerkt dat het meest aanbevolen wanneer we alle informatie in ons team willen verwijderen, is om alle partities in het team te formatteren.Om dit te doen is het voldoende om de instructies te volgen die we in dit opzicht hebben gegeven in de vorige sectie.

Zodra de systeeminstallatieconfiguratie is vastgesteld, begint deze met het Ultimate Restatement -proces van Windows.Het team begint opnieuw en wanneer het terugkomt op de sleutel of serie van het systeem, die we al hebben gezien hoe het te verkrijgen.

Zodra de code is geïntroduceerd, moeten we doorgaan met de resterende configuraties, waaronder: tijd en datum, taal, enz.Aan het einde klikken we waar het volgende staat.

Ten slotte wordt een nieuw scherm geopend dat het welkom van Windows Ultimate bevat, wat aangeeft dat we hebben afgesloten met het systeemfomatementsproces.

Format Windows 7 van een USB

Soms hebben we niet de systeeminstallatie -cd, dus het is noodzakelijk om een ​​starter -USB te maken om Windows 7 op te maken.

De belangrijkste vereiste is om een ​​Pendrive of USB -geheugen te hebben met een beschikbare 4 GB -ruimte voor opslag en vrij van andere informatie.Het volgende is om het Windows 7 ISO -bestand te downloaden van de officiële Microsoft -website en het naar die eenheid te kopiëren.Het werkt hetzelfde als we, om te downloaden, enkele van de gespecialiseerde programma's gebruiken die bestaan.

Voor meer informatie nodigen wij u uit om ons artikel over te lezenHoe je een opstartbare pendrive maakt.Daar vindt u alle informatie over de te volgen procedure en de beschikbare applicaties.

De volgende stap is om de start te configureren, ons rechtstreeks naar het BIOS van de computer te sturen om de USB -poort als hoofdstartapparaat te vestigen.Dit wordt bereikt door de computer opnieuw op te starten en een van deze toetsen te drukken: F5, F8, F10, F11, F12, van de OUT, volgens het moederbordmodel dat onze computer bezit.

Vervolgens volgen we op het scherm dat onmiddellijk verschijnt (BIOS) de volgende volgorde: Standaard CMO -installatie> Eerste opstartapparaat> Naam van het USB -geheugen waar we de ISO -afbeelding van het systeem hebben gekopieerd.Klik vervolgens op de ESC -toets en druk op de F10 -toets.Ten slotte selecteren we de optie Ja.

Op dit punt wordt de apparatuur automatisch opnieuw opgestart, op een zodanige manier dat we, wanneer deze opnieuw wordt ingeschakeld, naar de locatie van het betreffende USB -geheugen moeten gaan en de basisopties volgen waarmee we het besturingssysteem kunnen installeren.

Het is belangrijk op te merken dat deze opties hetzelfde zijn als we al hebben uitgelegd in de vorige paragrafen, waaronder acceptatie van de contractvoorwaarden, de systeeminstallatie, de taalconfiguratie en de realisatie van de benodigde partities om Windows 7 opnieuw te installeren.

Tot nu toe hebben we de meest voorkomende vormen gezien die verband houden metHoe Windows te formatteren 7Er zijn echter andere eenvoudige, maar van minder gebruik.Dit zijn:

Formaat met Disco -beheerder

De eerste stap is om de recordbeheerder te openen, tool die standaard is geïnstalleerd in Windows 7. Om dit te doen, gaan we naar het zoekvak in de taakbalk en schrijven schijfbeheer.

Wanneer deze optie op het scherm verschijnt, selecteren we deze om van daaruit te zoeken naar eenheid en partitie, of partities, die we willen formatteren.

Zodra we ze hebben geïdentificeerd, klikken we meteen en drukken we op waar het zegt.

Op het volgende scherm moeten we de naam introduceren die we aan de eenheid gaan geven, of we kunnen die verlaten.Vervolgens kiezen we de NTFS -bestandssysteemmethode, die moderner is dan FAT32.Evenzo moeten we de grootte van de eenheid instellen, die vooraf kan zijn.

Op dit moment is het belangrijk om de optie te deactiveren om snel formaat uit te voeren.Tot slot klikken we op OK.Die het gewenste opmaakproces begint.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (6)

Formaat vanaf de opdrachtregel

Er is een andere methode die, zoals de vorige, vrij eenvoudig is.Het bestaat uit het gebruik van diskpart uit de opdrachtregel.

De eerste stap is om de Windows 7 -taakbalk in de Windows 7 -letters te introduceren, hiermee kunnen we bepaalde opdrachten schrijven en uitvoeren.Op zo'n manier moeten we DiskPart schrijven, gevolgd door lijstschijf.Hierdoor kunnen we de lijst zien van alle eenheden die op de apparatuur zijn geïnstalleerd.

Het volgende is om de eenheid te identificeren die we willen formatteren, waarna we het moeten selecteren en selecteer schijf 1 moeten schrijven, als het de schijf één is, of schijf 2 selecteren, in het geval dat het album te formatteren nummer twee is.Het laatste is om schoon te schrijven.

Dit concludeert de eliminatie van de partities en het opmaken van de geselecteerde eenheid.

Zoals we hebben gezien, stellen de bovenstaande procedures ons alle gevallen toe de herstel van het besturingssysteem te herstellen.

Soms zijn we echter misschien geïnteresseerd in het permanent verwijderd van alle informatie die in ons team is opgeslagen, hetzij omdat we hebben besloten het te verkopen, het te geven of volledig weg te gooien.

Als dit het geval is, zullen we u hieronder lerenHoe Windows 7 te formatteren,Op zo'n manier dat geen enkele andere persoon onze gegevens kan herstellen.

Veilig formaat

Eerst moeten we een programma downloaden met de naam DBAN, dat zorgt voor het definitief opmaken van harde schijven, dat wil zeggen, zodat verwijderde gegevens niet kunnen worden hersteld.We kunnen deze nuttige tool gratis downloaden van de officiële pagina.

Zodra het programma is gedownload, moeten we het kopiëren naar een CD of dvd.Om dit te doen, klikken we op het vers gedownloade ISO -bestand en selecteren we de optie Disco Copy.Natuurlijk moet de CD of DVD eerder zijn ingevoegd in de optische lezereenheid van het team.

Het volgende is om onze computer te laten beginnen van het album dat we zojuist hebben opgenomen met het DBAN -programma, waarvoor het nodig is om aan te geven dat u van de optische lezer moet beginnen.Dit wordt bereikt door de computer opnieuw op te starten en de sleutel te drukken die wordt aangegeven vanuit het BIOS.

Vervolgens openen we het startmenu en zoeken we de optie waarmee we de optische eenheid kunnen instellen als het standaard startapparaat.

Na het maken van de startinstellingen, hebben we de computer opnieuw herboren.Dit keer om het DBAN -programma te openen.Wanneer hij opent, drukken we op de Enter -toets.

Vervolgens selecteren we in de drop -down -lijst die op het scherm verschijnt de harde schijf die we willen wissen.Het proces begint wanneer we op de F10 -toets drukken.

Standaard reinigt het DBAN -programma de informatie veilig met behulp van de standaardinstellingen.Het reinigen van ongeveer twee uur eindigt.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (7)

Optioneel kunnen we opnieuw zorgen voor de volledige eliminatie van de gegevens als we op de M-toets op het apparaat drukken en de DOD 5220 22-m optie of Gutmann-reiniging selecteren, waardoor de totale tijd van het informatie-verwijderproces van de informatie wordt verlengd , maar het zal het waard zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het noodzakelijk is om het proces te herhalen voor elke eenheid die we willen verwijderen.

Gespecialiseerde programma's

Zoals we zojuist hebben gezien, is er de mogelijkheid om programma's te gebruiken die gespecialiseerd zijn in het opmaken en maken van partities, terwijl we de informatie op onze computer veilig en definitief kunnen wissen.

Het is dus geldig om andere programma's van dit type te vermelden, die beschikbaar zijn op de markt:

Easus Partition Master: het heeft een vriendelijke en gemakkelijke -gebruik van een grafische interface, ideaal voor beginners en experts.Hierdoor is het mogelijk om harde schijven op te formatteren en te partitioneren, en de grootte en locatie van een partitie te wijzigen, partituur samen te voegen en te herstellen en de beschikbare vrije ruimte opnieuw te verspreiden.

Minitool Partition Wizard: het is ideaal voor niet -Expert -mensen in harde schijven.Onder de meerdere functies van dit nuttige hulpmiddel zijn: maken, elimineren, kopiëren, herstellen en de partities van onze harde schijf onzichtbaar maken.Bovendien kunt u de grootte en de naam van het apparaat wijzigen.

Paragon Partition Manager: het wordt gekenmerkt door de eenvoudige en praktische interface, waardoor het mogelijk is om de partities van een harde schijf op een echt georganiseerde manier te formatteren en te beheren.Alle opties die het presenteert, zoals: partitionering, kopiëren, bewerken, teruggaan, enz. Hebben een assistent die ons tijdens het hele proces leidt.

GPARTED: Met deze tool kunnen we partities maken, beheren en verwijderen van onze harde schijf.Het hoofdkenmerk is de mogelijkheid om een ​​ander besturingssysteem in elk van de beschikbare partities te installeren.

Aomei Partition Assistant: Via deze toepassing kunnen we elk type management uitvoeren met betrekking tot de partities van onze harde schijf, inclusief diagnose en re -survey.Bovendien kunt u opstartschijven maken.

Welke stuurprogramma's moet ik installeren?

Ongeacht de gekozen methode, zodra we het opmaak- en herstelproces van Windows 7 hebben afgerond, is het welkomstscherm op het computerscherm gestandaardiseerd, wat logisch is omdat we geen geïnstalleerd programma meer hebben.

Dus als we ons doel vermelden voordat het is om het systeem te formatteren om nieuw en beter gebruik te maken van onze computer, is het nu noodzakelijk dat we de programma's die we eerder hadden opnieuw installeren of een andere die we beschouwen.Bovendien is het tijd om de bestanden in de back -up te herstellen die we aan het begin van dit artikel aanbevelen.

Formatear Windows 7 ¡Diferentes formas de hacerlo! - VidaBytes (8)

Op deze manier zijn de basisprogramma's die we meestal op onze computer installeren: Microsoft Office, Adobe Reader, Adobe Fash Player, Google Chrome, Java, WinRar en je kunt geen goed antivirus missen.

Aan de andere kant is het goed om te onthouden wat we hierboven hebben vermeld over de systeemcontrollers, omdat het hele proces voorbij is, kunnen we verifiëren die niet zijn herkend tijdens de herinstallatie van Windows 7.

Voor meer informatie over welke controllers het is, gaan we naar het startmenu, in de zoekbalk schrijven we apparatenbeheerder en drukken op de Enter -toets.Vervolgens verschijnt een lijst met de elementen die handmatig moeten worden geïnstalleerd.We kunnen ze gemakkelijk identificeren omdat naast hun naam een ​​geel waarschuwingssymbool verschijnt.

Voordelen

Format Windows 7 en besluiten om het op onze computer opnieuw te installeren is ongetwijfeld een ongelooflijk idee, omdat dit besturingssysteem substantiële verbeteringen vertoont in termen van zijn voorganger, Windows Vist degene die bepaalde acties uitvoert, zoals: ontsteking en uit de apparatuur, winterslaap en Suspensie, opnieuw verbonden met draadloze netwerken en herkenning van USB -apparaten.Ten slotte biedt het een taakbalk met een betere visualisatie en vermindert het het gebruik van geheugen.

Technische benodigdheden

Ten slotte is het belangrijk om te verduidelijken dat, om Windows 7 op een computer op te formatteren en opnieuw te installeren en dat deze optimaal werkt, de apparatuur moet voldoen 32 of 64 bits, grafische kaart, optische dvd RW, DirectX9 grafische apparaten met ondersteuning voor WDDN 1.0 -controllers, en tussen 16 en 20 GB beschikbare harde schijf.


Format Windows 7 verschillende manieren om het te doen!- vidabytes (2024)

FAQs

How do I completely format my computer Windows 7? ›

 1. Select the category “System and Security” in the control panel.
 2. In the section “Backup and restore” you can find “Recover system settings on your computer” and then click on “Advanced recovery settings”.
 3. Then, you need to click on “Return your computer to factory condition”.
Aug 14, 2020

How to format Windows 7 without a disk? ›

Open Control Pane, click "System and Security". Select "Backup and Restore". Click "Recover system settings or your computer' in the Backup and Restore window. Select "Advanced recovery methods", and select "Restore files from a system image backup" or "Return Your Computer to Factory Condition".

How to format hard disk in Windows 7? ›

The select Control Panel > System and Security > Administrative Tools, and then double-click Computer Management. In the left pane, under Storage, select Disk Management. Right-click the volume that you want to format, and then select Format.

How do I format my computer and delete everything? ›

To reset your PC, go to Start > Settings > Update & Security > Recovery > Reset this PC > Get Started.

How to reset computer to factory settings Windows 7 without password? ›

A: To factory reset a computer running Windows 7, start by turning it on and then press F8 during the start-up process to pull up the Advanced Boot Options screen. From there, you can select “Repair Your Computer” and follow the prompts to reset the system to factory settings.

How to repair hard disk using CMD Windows 7? ›

Run CHKDSK from Command Prompt (CMD)
 1. Type cmd (Command Prompt) in the Start menu search bar, then click Run as administrator.
 2. Type chkdsk and hit Enter. CHKDSK will scan for drive errors and let you know if it found any you should repair, but it won't try to fix them without a command.
Sep 22, 2023

What does the Format cmd do? ›

The format command creates a new root directory and file system for the disk. It can also check for bad areas on the disk, and it can delete all data on the disk. To be able to use a new disk, you must first use this command to format the disk.

How do I completely Format my hard drive? ›

PC Instructions
 1. Select the drive you wish to format from the list.
 2. Right click on the drive and select Format.
 3. Enter a name for the drive in Volume label and select the format type in the File system dropdown box.
 4. Click OK. It will take a short while to delete all the files and change the format of the disk.

How to reinstall Windows 7 from BIOS? ›

Insert the Windows 7 CD.
 1. In the BIOS menu, navigate to the Boot submenu. Select CD/DVD or Optical Drive as the 1st boot device.
 2. Save your changes and exit the menu. Your computer will automatically restart.

How to reinstall Windows 7 without a disk? ›

There are a few ways you can install Windows 7 without a CD: Use a bootable USB drive: You can create a bootable USB drive with the Windows 7 installation files on it. To do this, you will need to download the Windows 7 ISO file from Microsoft's website, and then use a tool like Rufus to create a bootable USB drive.

How do I Format and install Windows 7? ›

Formatting and Installing Windows 7 on a Computer Using USB/CD
 1. Step 1: PREPARATION OF MATERIALS. Main Materials. o Laptop. ...
 2. Step 2: FIT THE SETTINGS. Insert windows 7 CD / USB Flash drive. ...
 3. Step 3: FORMATTING YOUR COMPUTER. Type of installation. ...
 4. Step 4: INSTALLING WINDOWS 7. Select. ...
 5. Step 5: TESTING. Nice and well done!

Which partition scheme for Windows 7? ›

Example: If you have an old computer running Windows 7 with a traditional BIOS, MBR would be a suitable choice. Evaluate storage requirements: If you have a storage drive larger than 2TB, you'll need to use GPT since MBR has a partition size limitation of 2TB.

What is the partition format for Windows 7? ›

Windows 7 Formats You Can Choose

The most common formats are FAT32 and NTFS. FAT32 is compatible with all versions of Windows and is often used for removable drives such as USB flash drives. However, it has a 4GB file size limit, which can be problematic for larger files.

How to format local disk C and install Windows 7? ›

Format your C drive.
 1. Select your language from the "Install Windows" page, then click on "Next" to proceed.
 2. Read and review the Windows 7 license terms. ...
 3. Select "Custom" when prompted to indicated the type of installation you want to perform.
 4. Select "Drive options (advanced)" when asked where you want Windows installed.

How do I wipe Windows 7 and delete everything? ›

Select "Update & security" > "Recovery" in the left pane > "Get started" under "Reset this PC". Step 2. Click "Keep my files" or "Remove everything". Here, to restore a clean Windows, choose "Remove everything".

How do I delete everything and reset my computer Windows 7? ›

Click Start, then choose "Control Panel." Click "System and Security," then choose "Restore Your Computer to an Earlier Time" in the Action Center section. 2. Click "Advanced Recovery Methods," then choose "Return Your Computer to Factory Condition."

How do I format my hard drive and reinstall Windows 7? ›

You can format a partition with the Windows 7 installation DVD:
 1. Boot from the DVD.
 2. Click Install Now.
 3. At the setup screen, click Custom (Advanced)
 4. Click Drive Options.
 5. Select the partition(s) you want to format - make sure you chose the CORRECT partition.
 6. Click Format - this will delete EVERYTHING on that partition.
Nov 17, 2011

How to factory reset a computer? ›

Factory reset on Android
 1. Go to Settings > General Management > Reset.
 2. Tap Factory data reset.
Aug 12, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5489

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.