Snel formatteren ongedaan maken: ontbrekende geformatteerde gegevens herstellen - MiniTool (2024)

Heeft u een snelle formattering uitgevoerd op Windows 10 en bent u enkele belangrijke bestanden kwijtgeraakt? Wilt u een snelle formattering ongedaan maken? U bent bij ons aan het juiste adres, hier laten we u zien hoe u een harde schijf kunt deformatteren om verloren bestanden te herstellen. Daarnaast geven we u wat informatie over snel formatteren.

Onlangs meldde een gebruiker dat hij per ongeluk een snelle formattering op zijn harde schijf had uitgevoerd en geen back-up had gemaakt. Dit had tot gevolg dat zijn dierbare fotofoto's verloren gingen en nu wil hij ze terug.

Heeft u zich ooit in de bovengenoemde situatie bevonden? Maakt u zich nog steeds zorgen over gegevensverlies door snel formatteren? Is het mogelijk om het snelle formatteren ongedaan te maken om de verloren gegevens op te slaan? Hoe effectief een harde schijf herstellen die snel is geformatteerd? Kunt u bovendien verloren gegevens herstellen na snel formatteren zonder de originele gegevens te beschadigen?

Hier in het artikel van vandaag laten we u alle antwoorden in volgorde zien.

Een snel formatteren ongedaan maken om bestanden te herstellen in Windows 10

Voordat we verder gaan om te zien wat snel formatteren is en waarom het wordt gedaan, gaan we u hier vertellen hoe.formattereneen harde schijf om eerst de ontbrekende gegevens te herstellen. En laten we nu beginnen met twee authentieke voorbeelden.

1) Hallo, ik heb snel geformatteerd op de verkeerde schijf en nu ben ik AL mijn werk kwijt. Is er een manier om dit ongedaan te maken? –van tomshardware.com
2) Is het mogelijk om een ​​snelle formattering ongedaan te maken? We hebben er een gemaakt zonder eerst een back-up te maken van de bestanden die ik nodig had op mijn harde schijf. Kan dit ongedaan worden gemaakt? Help alstublieft!–publiceren op antwoorden.microsoft.com

Het lijdt geen twijfel dat het ongedaan maken van een snelle formattering voor iedereen een onderwerp van zorg is geworden. Maar hoe voer je deze taak uit om ontbrekende gegevens, zoals trouwfoto's, te herstellen?

Zoals u wellicht al weet, verwijdert Snel formatteren de adrestabellen in plaats van de gegevens, zodat Windows de gegevens onzichtbaar maakt en ruimte vrijlaat om nieuwe gegevens te schrijven. Als u per ongeluk een snelle formattering uitvoert en belangrijke gegevens kwijtraakt, heeft u dus nog steeds een kans om de ontbrekende gegevens te herstellen, zolang de oorspronkelijke gegevens niet zijn overschreven met nieuwe gegevens.

Hoewel dataherstelbedrijven u inderdaad kunnen helpen uw gegevens te herstellen, hebben ze twee grote nadelen. De kosten voor het herstellen van gegevensbestanden zijn vaak zo hoog dat gewone gebruikers de kosten niet kunnen betalen, en gebruikers zullen het risico moeten dragen hun privacy te verliezen tijdens het bestandsherstelproces.

¡Mira!

MiniTool Partitiewizard, unsoftware voor gegevensherstelveilig en professioneel ontwikkeld door een bekend softwareontwikkelingsbedrijf gevestigd in Canada, het is het programma dat we hier aanbevelen om een ​​snelle formattering ongedaan te maken in Windows Windows 10/8/7.

Met deze professionele tool kunt u snel formatteringsherstel uitvoeren zonder schade aan de originele gegevens te veroorzaken. Ongeacht in welke situatie u zich bevindt, bijvoorbeeld een per ongeluk verwijderde SSD, een externe harde schijf, een USB-station, enz., u kunt de doelschijf deformatteren om de gegevens die erop staan ​​te herstellen.

Om deze reden raden we u aan deze software te downloaden om het snelle formaat te herstellen, zodat u het kunt proberen.

MiniTool Partition Wizard DemoKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Gebruik:De gratis versie kan alleen de schijf scannen en geen gegevens herstellen, maar u kunt deze wel gebruiken om te controleren of deze de benodigde bestanden kan vinden. Om verloren bestanden te herstellen, kunt u de volledige editie gebruiken, zoals Pro Platinum, die een gratis levenslange updateservice en een WinPE Bootable Builder-mediamaker bevat die kan worden gebruikt om verloren bestanden te herstellen.gegevens herstellen van een pc die niet wil opstarten.

Hoe kan ik een snel formatteren ongedaan maken om gegevens te herstellen? Laten we vervolgens de gedetailleerde stappen bekijken om snel formatteren te herstellen.

Waarschuwing!!!

Als u per ongeluk uw harde schijf snel hebt geformatteerd, moet u onmiddellijk stoppen met het schrijven van nieuwe gegevens ernaar. Anders kunnen de originele gegevens worden overschreven en is er geen manier meer om deze te herstellen.

Nadat u de MiniTool Partition Wizard hebt gedownload, installeert u deze op de computer en voert u deze uit om de hoofdinterface te krijgen, waar de gegevensherstelfunctie bovenaan wordt weergegeven. Hoe kunt u dit programma gebruiken om de geformatteerde harde schijf snel te herstellen in Windows 10? Hier vindt u een stapsgewijze handleiding om u hierbij te helpen.

Na het downloaden van de MiniTool Partition Wizard moet u deze op uw computer installeren en vervolgens uitvoeren om de hoofdinterface te bereiken, waar de gegevensherstelfunctie bovenaan wordt weergegeven. Hoe kunt u dit programma gebruiken om de geformatteerde harde schijf snel te herstellen in Windows 10? Hier is een stapsgewijze handleiding om u hierbij te helpen. Hier is een stapsgewijze handleiding om u hierbij te helpen.

Stap 1: Klik in de hoofdinterface opData herstelin de bovenste werkbalk. Selecteer vervolgens de geformatteerde partitie (SSD, externe harde schijf, etc.) en klik op de knopScannenom het grondig te scannen.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (1)

In deze interface kunt u op de klikkenInstellingenom de bestandssystemen die u nodig heeft, evenals de bestandstypen, op te geven. Als u bijvoorbeeld snel waardevolle trouwfoto's wilt herstellen, kunt u dit gewoon controlerenAfbeeldingenen klik op de knopAanvaardenzoals hieronder wordt weergegeven. Scan daarna deze schijf op foto's.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (2)

Stap 2: Vervolgens begint deze software voor snel formatteren de geselecteerde partitie te analyseren. Voor de beste herstelresultaten raden wij u aan geduldig te wachten totdat het scanproces is voltooid, in plaats van de scan halverwege te stoppen, zelfs als de bestanden die u nodig heeft al zijn gevonden.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (3)

Stap 3: Na het scannen verschijnt het volgende venster waarin alle gescande bestanden worden weergegeven. Vervolgens kunt u de map in Path openen om de bestanden te vinden die u nodig hebt. Of u kunt ook klikkenZoeken,FilterOTypeom snel te zoeken naar de bestanden die u wilt herstellen.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (4)

Gebruik:

Gebruik:In deze interface met scanresultaten kunt u op de knop tikkenvoorbeeldom een ​​voorbeeld van de benodigde afbeeldingen te bekijken voordat u doorgaat met het opslaan ervan. Met deze software kunt u een voorbeeld van 70 soorten bestanden van minder dan 100 MB bekijken.

Op dit punt kunt u alle bestanden controleren die u nodig heeft en deze op een veilige plaats opslaan. Het is raadzaam om opgeslagen bestanden op een andere schijf op te slaan vóór de oorspronkelijke schijf om te voorkomen dat de gegevens beschadigd raken.overschrijven.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (5)

Kijk! Per ongeluk geformatteerde harde schijf in Windows 10 kan eenvoudig worden hersteld, zolang u de MiniTool Partition Wizard gebruikt.

Met deze alles-in-één software voor gegevensherstel kunt u al uw verloren gegevens op vele manieren snel en gemakkelijk herstellen, dankzij de krachtige functies en het gebruiksgemak.

"Ik heb snel en succesvol een geformatteerde harde schijf hersteld zonder de originele gegevens te beschadigen met behulp van de MiniTool Partition Wizard. Ik hoop dat het je ook helpt om een ​​snelle formattering ongedaan te maken»Klik om te tweeten

Als alternatief, als u alleen foto's wilt herstellen na een snelle formattering, kunt u ook een beroep doen op eensoftware voor fotoherstel. Om precies te zijn, MiniTool Photo Recovery is gericht op het snel herstellen van foto's en video's vanaf een apparaat, voor het geval er zich een probleem voordoet.

MiniTool Windows Photo RecoveryKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (6)

Nu we hebben geleerd hoe u een snelle opmaak ongedaan kunt maken, gaan we u wat basisinformatie geven over snelle opmaak.

Snel formatteringsoverzicht

1. Snel formatteren VS. Volledig formaat

Wanneer u een harde schijf of partitie formatteert, heeft u doorgaans twee opties: snel formatteren en volledig formatteren. Maar kent u het verschil daartussen?

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (7)

Sommige gebruikers merken op: "Het enige verschil tussen volledig formaat en snel formatteren is of het volume wordt gescandslechte sectorenconCHKDSKof niet. Een snelle formattering scant de schijf niet op slechte sectoren, terwijl een volledige formattering dat wel kan.

Is dit waar? Raadpleeg het volgende gedeelte voor meer informatie.

snel formaat

Een snel format is precies dat: snel. Om snel te kunnen formatteren, wordt de schijf niet gecontroleerd op slechte sectoren. Bovendien wist een snelle formattering alleen het journaalgedeelte van hetBestandssysteemen plaatst er vervolgens een nieuw, eenvoudig, leeg bestandssysteem bovenop. (NTFS, ext3 en ext4 zijn, afgezien van HFS+, allemaaljournaling-bestandssystemen).

Daarom kan iemand die naar de harde schijf of opslagschijf kijkt, de gegevens niet zien. Gelukkig zijn de bestanden er nog steeds en kunnen gebruikers ze herstellen met behulp van gratis en betrouwbare software voor snel formaatherstel, zoals MiniTool Power Data Recovery. Daarom wordt meestal het snelle formaat gebruikt, omdat dit veel sneller is.

Volledige opmaak

Een volledig formaat is bijna het tegenovergestelde van een snel formaat en verdient meestal de voorkeur boven een snel formaat. Bij volledige formattering wordt een extra stap uitgevoerd om de harde schijf op slechte sectoren te controleren.

Het duurt veel langer om toegang te krijgen tot elke sector van de schijf dan bij het express-formaat, dat alleen die blokken schrijft die de bestandssysteemstructuur bevatten.

Bovendien wordt bij volledige formattering uw harde schijf volledig gewist.Na het uitvoeren van een volledige formattering is er weinig kans om de ontbrekende gegevens te herstellen.zelfs als u software voor gegevensherstel gebruikt of als u de hulp van een professional heeft.

2. Enkele bestaande oorzaken om snel te formatteren

①Bedieningsfouten:Het lijdt geen twijfel dat sommige gebruikers per ongeluk één partitie of schijf snel kunnen formatteren in plaats van de andere schijven. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u station E: wilde formatteren, maar u per ongeluk station F: formatteert.

②Foutmeldingen:Andere keren is een schijf niet toegankelijk en krijgen we een foutmelding dat we de schijf moeten formatteren voordat we deze kunnen gebruiken. Vervolgens formatteren we het zonder aarzeling.

Advies:Wij raden u aan ons vorige artikel te raadplegenOplossing: U moet de schijf formatteren voordat u deze kunt gebruiken, omdat het u zal helpen de formatteringsfout van de schijf met succes op te lossen zonder gegevensverlies.

③Installeer het besturingssysteem opnieuw:Als je dat wilinstalleer het besturingssysteem opnieuwof bepaalde problemen met het besturingssysteem oplost, dan kunt u doorgaan met het snel formatteren van de schijf.

3: Hoe snel een harde schijf te formatteren

Nu we hebben gezien wat snel formatteren is (en ook volledig formatteren) en waarom het nodig is om snel te formatteren, veronderstellen we dat je je afvraagt: "Hoe kan ik snel een schijf of verwisselbare schijf formatteren?"

Hier zijn de antwoorden!

Over het algemeen kunt u, als het gaat om het formatteren van een harde schijf, uw doelharde schijf (inclusief een externe harde schijf of andere opslagapparaten, zoals USB-flashstations, geheugenkaarten, enz.) op de computer aansluiten en vervolgens openenMijn pc/deze computer. Nadat u dit heeft gedaan, worden in het volgende venster alle aangesloten schijven, inclusief uw interne harde schijf, weergegeven.

Klik nu met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt formatteren en kies vervolgens «Formaat…» in de opties die in het contextmenu verschijnen. Kies dan tussen «NTFS«, «VET» o «FAT32» voor uw bestandssysteem en geef vervolgens hetgrootte van de toewijzingseenheiden voer een naam in voor uw apparaat. Nadat je dit hebt gedaan, kies je de optie «snel formaat» en tik vervolgens op «Beginnen«.

Deshacer un formateo rápido: recuperar los datos formateados que faltan - MiniTool (8)

Wanneer u op «Beginnen«, verschijnt er een waarschuwingsbericht dat bij het formatteren alle gegevens op de schijf worden gewist. Nu hoeft u alleen maar op de knop OK te klikken om door te gaan.

Advies:Wilt u meer oplossingen ontdekken om snel een schijf te formatteren? Wil je weten hoe je snel een harde schijf formatteert in Mac OS X? Hier, als je meer details wilt ontdekken over het snelle formaat, dit bericht:Hoe u eenvoudig een harde schijf kunt formatterenzou je kunnen helpen.

Noodzakelijke tips voor snel formatteren

Aan het einde van dit artikel willen we twee punten benadrukken om u te helpen het snelle format beter te begrijpen.

1: Maak een back-up van gegevens vóór snel formatteren

Ongetwijfeld moet u soms uw schijf formatteren met een bestandssysteem. Door het formatteren worden echter alle gegevens op onze harde schijf gewist. Daarom moet u een back-up van de harde schijf maken voordat u deze formatteert.

En MiniTool heeft een uitstekend uitgebrachtback-upsoftware voor Windowsgenaamd MiniTool ShadowMaker, waarmee u back-ups kunt maken van uw belangrijke bestanden, zoals het Windows-besturingssysteem, een partitie of de hele schijf, voor het geval er een ongeluk gebeurt.

Gebruik:Om deze gratis back-upsoftware beter te begrijpen, kunt u het beste de proefversie downloaden om deze uit te proberen.

MiniTool ShadowMaker proefversieKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

2. Bereid professionele software voor gegevensherstel voor

Wat moet u doen als u per ongeluk een harde schijf snel hebt geformatteerd? Als u over back-upbestanden beschikt, kunt u doorgaan met het direct herstellen van de ontbrekende gegevens. Maar wat als ik geen back-upbestand heb?

NU kan de MiniTool Partition Wizard u helpen.

Deze alles-in-één software voor gegevensherstel kan u enorm helpen een geformatteerde harde schijf snel en effectief te herstellen zonder de originele gegevens aan te tasten, dankzij de hoge beveiliging. Naast het herstellen van gegevens bij snel formatteren, kan deze krachtige tool u ook op vele manieren helpen verloren gegevens te herstellen.

Het kan je bijvoorbeeld helpengegevens herstellen na een blauw scherm van de dood,gegevens herstellen als er geen opstartschijf is,bestanden herstellen na een fabrieksreset

Bovendien ondersteunt deze eenvoudig te gebruiken tool niet alleen verschillende besturingssystemen, waaronder Windows XP/7/8/10 en Windows Server OS, maar is hij ook compatibel met vele andere opslagapparaten, zoals interne harde schijven, USB-harde schijven, geheugenkaarten. door geheugen,USB-sticken meer.

MiniTool Partition Wizard DemoKlik om te downloaden100%Schoon en veilig

Conclusie

Nu we de bovenstaande inleiding hebben gelezen, gaan we ervan uit dat u een basiskennis heeft van het probleem van het ongedaan maken van een snelle formattering en dat u al weet hoe u een harde schijf kunt deformatteren omherstel gewiste files.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, kunt u hieronder een reactie achterlaten of rechtstreeks een e-mail sturen naar[e-mail beveiligd]. Erg dankbaar!

Veelgestelde vragen over hoe u een snelle formattering ongedaan kunt maken

Kunnen bestanden worden hersteld na een snelle formattering?

  1. Download en installeer MiniTool Partition Wizard op pc.
  2. Voer deze gegevensherstelsoftware uit en selecteer Gegevensherstel.
  3. Kies de partitie met de verloren gegevens en klik op de scanknop.
  4. Controleer alle benodigde bestanden en bewaar ze op een veilige plaats.

Hoe kan ik een harde schijf deformatteren?

  1. Klik op de doelharde schijf en klik op de knop Scannen in de gegevensherstelinterface van de MiniTool Partition Wizard.
  2. Bekijk een voorbeeld van de benodigde bestanden, selecteer ze en bewaar ze ten slotte op een veilige plaats.

Wat is snelformatteren?

U kunt twee opties vinden: snel formatteren en volledig formatteren wanneer u een harde schijf gaat formatteren. Het Express-formaat verwijdert alleen de bestanden van de partitie en bouwt het bestandssysteem, het volumelabel en de clustergrootte opnieuw op, en voegt vervolgens een nieuwe, eenvoudige, lege bestandssysteemlaag erbovenop toe.

Hoe gegevens herstellen van een per ongeluk geformatteerde harde schijf?

  1. Voer de MiniTool Partitiewizard uit.
  2. Scan per ongeluk geformatteerde harde schijf.
  3. Bewaar de gegevens op een veilige plaats.
Snel formatteren ongedaan maken: ontbrekende geformatteerde gegevens herstellen - MiniTool (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6241

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.