Windows kan deze schijf niet formatteren: oplossing (2024)

Wanneer we onze interne harde schijf of ander extern opslagapparaat permanent willen wissen, biedt Windows ons de mogelijkheid om de bijbehorende schijf te formatteren. Het is een eenvoudig proces dat ons geen problemen zou moeten opleveren, maar soms kunnen we een fout tegenkomen die ons vertelt dat Windows de schijf niet kan formatteren, dus laten we kijken hoe we dit kunnen oplossen.

Voer deformaat van een eenheidHet is een gemakkelijke taak om uit te voeren, omdat u er alleen met de rechtermuisknop op hoeft te klikken vanuit Windows Verkenner en de optie "Formatteren" kiest die in het contextmenu verschijnt. Een andere mogelijkheid is om Schijfbeheer te openen en van daaruit te formatteren. Als we echter de fout tegenkomen dat Windows deze schijf niet kan formatteren, kan het zijn dat we onze handen in het rond gooien en niet weten wat we moeten doen.

In feite is dit een van die enigszins radicale oplossingen als het gaat om het oplossen van de meeste problemen die we tegenkomenramenof een ander besturingssysteem. Op dezelfde manier gebruiken we de opmaakfunctie als we problemen hebben met een opslageenheid, intern of extern. Dit is iets dat kan worden uitgebreid naar de schijfstations die we op de pc hebben geïnstalleerd,Externe USB-schijvenof flash-geheugens. Als we al allerlei tests hebben gedaan om de fout waarmee we worden geconfronteerd op te lossen, wat deze ook mag zijn, kiezen we uiteindelijk voor formattering.

Vandaag zeggen we dit allemaal omdat als deze eigenschap, die door de jaren heen zo ingebakken is, ook niet werkt, we met een ernstig probleem te maken kunnen krijgen. Zoals gebruikelijk bij de meeste fouten in dit systeem, kunnen we echter altijd enkele nuttige oplossingen gebruiken om deze te herstellen.

Windows no puede formatear esta unidad: solución (1)

Als dit gebeurt, moeten we twee mogelijke situaties onderscheiden. Een daarvan is of we de schijf willen formatteren waarop we het besturingssysteem hebben geïnstalleerd, of dat we een schijf willen formatteren waarop we deze alleen gebruiken om gegevens op te slaan.

Het eerste geval ligt misschien voor de hand en we zullen deze situatie niet tegenkomen, omdat de systeemschijf moet worden geformatteerd met behulp van externe media. Maar in het geval dat we gegevenseenheden zoals een pendrive of een geheugenkaart moeten verwijderen, kunnen we deze fout tegenkomen.

Oorzaken waarom deze formatteringsfout optreedt

De redenen waarom de fout die Windows de schijf niet kan formatteren verschijnt wanneer u USB-apparaten, SD-kaarten of externe harde schijven begint te wissen, kunnen zeer gevarieerd zijn. Eén ervan wordt veroorzaakt door abestandssysteemfout. Dit gebeurt wanneer een opslagapparaat wordt weergegeven als RAW of een niet-ondersteund bestandssysteem bevat.

Het is de moeite waard te vermelden dat de eenheden die we op onze computer aansluiten, hoewel deze een bepaald bestandssysteem gebruikt, deze extern zijn, een heel ander bestandssysteem kunnen gebruiken. Het kan zelfs zo zijn dat dit bestandssysteem waar we het over hebben niet compatibel is met dat van ons besturingssysteem en het apparaat daarom niet kan herkennen. Vandaar precies de fout dat we het niet eens kunnen formatteren.

Een andere mogelijke oorzaak kan de aanwezigheid zijn vanslechte sectoren op schijf, omdat het in dit geval niet mogelijk is om het te formatteren met de tools die in Windows zijn geïntegreerd. Dit probleem is al ernstiger, omdat het specifiek verwijst naar een hardwarefout. Dit kan betekenen dat we de fout met die slechte sectoren misschien niet kunnen oplossen, of dat de kosten te hoog zijn en niet de moeite waard. Hier kan de software weinig doen als het een fysieke fout van het onderdeel zelf is.

We kunnen ook niet negeren dat het apparaat dat isgeïnfecteerd door een virusof malware, waardoor de opgeslagen gegevens niet kunnen worden geopend of geformatteerd. Zoals velen van jullie misschien al uit de eerste hand weten, komen deze ergernissen met betrekking tot kwaadaardige code vaker voor dan we zouden verwachten.

Daarnaast kan het voorkomen dat het apparaatgeblokkeerd of beveiligd tegen schrijvendoor software van derden of die in het ergste geval fysiek beschadigd is.

Manieren om deze fout op te lossen

Vervolgens gaan we verschillende acties zien die we kunnen uitvoeren om deze vervelende Windows-fout op te lossen die het formatteren van een schijf verhindert. Het eerste wat u moet doen, is alle geopende applicaties sluiten en het opnieuw proberen. Als dit niet werkt, proberen we de volgende opties.

Van schijfbeheer

We kunnen proberen de formattering van een externe schijf door Windows Administrator zelf te forceren. Om dit te doen, drukken we op de sneltoets “Windows + R” om de opdracht Uitvoeren te starten en vervolgens te schrijvendiskmgmt.msc. We hebben ook toegang tot dit apparaat door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken en de tool Schijfbeheer te selecteren. Eenmaal uitgevoerd, selecteren we de schijf die we willen wissen en klikken er met de rechtermuisknop op. Hierdoor wordt een klein contextmenu geopend waarin we de optie "Formatteren" selecteren.

Windows no puede formatear esta unidad: solución (2)

Hierdoor verschijnt een nieuw venster waarin we het snelle formatteren van de eenheid moeten bevestigen, evenals het bestandssysteem en de grootte van de eenheid moeten kiezen. Klik ten slotte op Accepteren om het proces te starten. Als we Quick Format kiezen, zal de applicatie de gegevens oppervlakkig van de schijf wissen in een proces dat een paar seconden duurt en ons in staat stellen de gegevens die zich erin bevonden te herstellen. Als we daarentegen de optie Snel formatteren uitschakelen, duurt het proces veel langer en kan de inhoud die erin is opgeslagen niet meer worden hersteld.

Gebruik de Diskpart-tool

Wanneer we USB, SD-kaart of andere opslagapparaten niet kunnen formatteren met Windows Verkenner of Schijfbeheer, wordt de opdracht formatterenSchijfpartkan ons ook helpen. Om dit te doen, moeten we de opdrachtprompt openen door te typencmdin het zoekvak van het menu Start en selecteer Als administrator uitvoeren.

Vervolgens moeten we de volgende opdrachten uitvoeren:

Schijfpartlijstvolumeselecteer volume Nformaat

Windows no puede formatear esta unidad: solución (3)

Wanneer we de opdracht “select volume N” gaan gebruiken, moeten we er rekening mee houden dat dit wel moetvervang Ndoor het volumenummer dat overeenkomt met de schijf die we willen formatteren. Bovendien kunnen we bepaalde opties en attributen toevoegen aan de format-opdracht die we kunnen kennen door de volgende opdracht te starten:

formaat?

Formatteer vanaf de opdrachtprompt

We kunnen er ook voor kiezen om de opdrachtprompt te gebruiken om de opdrachtregelopmaak uit te voeren. Om dit te doen, moeten we, zodra we het openen met beheerdersrechten, de volgende opdracht gebruiken:

formaat C: /fs:ntfs

Windows no puede formatear esta unidad: solución (4)

Hier moeten we C: wijzigen voor de eenheid die we willen verwijderen. We kunnen ntfs ook wijzigen voor een ander bestandssysteem. Als we bijvoorbeeld station D in een FAT32-bestandssysteem willen formatteren, moeten we de volgende opdracht uitvoeren.

formaat D: /fs:FAT32

Scan de schijf op virussen

Als ons opslagapparaat wordt geblokkeerd of geïnfecteerd door een virus of malware, kan dit de reden zijn waarom Windows de schijf niet kan formatteren. Daarom is het nodig om antivirussoftware uit te voeren om het apparaat te ontgrendelen. Om dit te doen, kunnen we verschillende beveiligingssystemen gebruiken die we op internet kunnen vinden, zowel gratis als betaald, of Windows Defender rechtstreeks gebruiken.

Windows no puede formatear esta unidad: solución (5)

Het Microsoft-beveiligingssysteem dat standaard is geïnstalleerd in Windows 10 en Windows 11 beschikt over een realtime virusbeschermingsfunctie. Hierdoor kunnen we het gebruiken om ons apparaat en onze gegevens te beschermen tegen alle soorten virussen en malware-infecties.

Probeer de USB van een andere computer

In bepaalde gevallen kunnen we ontdekken dat het probleem niet zozeer aan het apparaat zelf, maar aan onze apparatuur te wijten is. Concreet wordt de fout in bepaalde gevallen veroorzaakt door de USB-poort die we proberen te gebruiken om dat opslagapparaat te formatteren. Het is belangrijk om te weten dat deze poorten waar we het over hebben verschillende spanningen hebben, dus soms werkt een component in één, maar als we deze veranderen, kan hij deze niet herkennen.systeem.

Wat we met dit alles bedoelen is dat een goede oplossing voor de fout dat we een USB-apparaat niet kunnen formatteren, is door het te proberen, hetzij op een andere poort op dezelfde computer, of zelfs op een andere computer. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een maatregel die we kunnen nemen als we het bovengenoemde hebben geprobeerd en geen van deze werkt. Daarom moeten we de storing in het apparaat als zodanig uitsluiten en gaan kijken naar de apparatuur die we gebruiken.

Het kan ook voorkomen in de omstandigheid dat die specifieke havenis beschadigdom de een of andere reden en kan de taak die we zoeken niet uitvoeren met dat USB-geheugen.

Niks werkt? Gebruik tools van derden

Als we geen van de opties hebben om te formatteren met de tools die Windows ons biedt, kunnen we ervoor kiezen om speciaal hiervoor ontwikkelde applicaties van derden te gebruiken, hoewel we hoogstwaarschijnlijk met de native Windows-tool niet hebben kunnen formatteren en Zelfs met de opdrachtregel wijst alles erop dat we ook met deze applicaties absoluut niets kunnen doen.

EaseUS Partitiemaster

In het geval dat onze opslagapparaten niet kunnen worden geformatteerd vanwege een fout in het bestandssysteem, is het mogelijk om dit proces uit te voeren met een applicatie zoals EaseUS Partition Master. Hiermee is het mogelijk om het apparaat effectief te formatteren naar een Windows-compatibel bestandssysteem zoals NTFS, FAT32 of exFAT. Bovendien kunnen we met de gratis versie ook partities maken en de grootte ervan wijzigen, schijven en partities klonen, met ondersteuning voor een schijfcapaciteit van maximaal 8 TB.

Met deze applicatie kunnen we ook andere taken uitvoeren, zoals het selecteren van partities, waardoor we de schijf kunnen vervangen of updaten zonder gegevensverlies. We kunnen ook de gegevens van het besturingssysteem samen met de configuraties migreren naar een nieuwe harde schijf, waardoor we kunnen voorkomen dat we het hele besturingssysteem opnieuw moeten installeren. Bovendien kunnen we partities herstellen die we hebben verwijderd of verloren hebben in niet-toegewezen schijfruimte.

We kunnendownloaden van de officiële website. Hoewel voor sommige functies wordt betaald, zal de gratis versie meer dan voldoende zijn om elke hardnekkige schijf die ons problemen bezorgt, te formatteren.

AOMEI Partitieassistent

Het is een zeer nuttig hulpmiddel dat ons kan helpen partities te beheren. Hiermee kunnen we partities kopiëren, verplaatsen, vergroten of verkleinen en samenvoegen, evenals het besturingssysteem migreren en MBR/GPT-schijven converteren zonder gegevensverlies. Het is compatibel met de NTFS- en FAT-bestandssystemen, die we kunnen gebruiken om elke schijf die we nodig hebben te formatteren.

AOMEI Partition Assistant is een gratis programma dat we kunnen downloadenvan de website van de ontwikkelaar.Daarnaast heeft het andere betalingsmogelijkheden met een groter aantal functies.

Paragon Partitiebeheerder

Het is een van de beste applicaties die we kunnen vinden om onze partities te formatteren en te beheren, omdat het heel gemakkelijk te gebruiken is. Het heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen partitioneren, kopiëren, opstartopties bewerken of back-ups maken, en dit alles wordt uitgelegd via een wizard. Bovendien kunnen we hiermee een exacte kopie maken van elke partitie. Hiermee kunt u HDD, SSD en geheugenkaarten formatteren of een partitie verwijderen, zodat deze beschikbaar is voor hergebruik.

Het heeft een gratis versie waarvan we kunnen downloadendeze link naar hun hoofdwebsite.

MiniTool Partitiewizard

Dit is een van de programma's die ons kunnen helpen bij het formatteren van elke schijf die ons problemen geeft bij het verwijderen ervan of het wijzigen van het bestandssysteem. Het is een gratis programma (met enkele geavanceerde betaalde functies) en zeer gemakkelijk te gebruiken, waardoor we schijven kunnen maken, verwijderen en formatteren om ze te verplaatsen, het formaat ervan te wijzigen, ze te verwijderen of te splitsen, naast vele andere opties.

Bij het verwijderen van partities kunnen we ze logisch verwijderen, of ze ook echt verwijderen. Om dit te doen, kunnen we de functie voor het wissen van partities kiezen om alle gegevens op de harde schijf te overschrijven door de partitie te verwijderen en te voorkomen dat iemand anders de gegevens kan herstellen die ze erop hebben opgeslagen, waardoor het ideaal is om onze privacy te beschermen.

Een software die nooit kwaad kan om bij de hand te hebben, en die we kosteloos kunnen downloaden,vanaf de volgende pagina.

KORO USB-schijfformatter

Een van de gemakkelijkste applicaties om elk type schijf te formatteren is KORO USB Formatter, een applicatie met een zeer eenvoudig te gebruiken interface waarbij we alleen de schijf hoeven te selecteren die we willen formatteren, de naam van de schijf moeten toevoegen als we willen dat er standaard een aantal zijn en selecteren het type formaat: NTFS, FAT, FAT32 of exFAT. Bovendien stelt het ons, net als Windows, ook in staat een snelle formattering uit te voeren die de inhoud die erin is opgeslagen oppervlakkig wist en compressie mogelijk maakt om de opslaggrootte te optimaliseren.

Het is een zeer lichte applicatie en verbruikt nauwelijks bronnen op de computer, dus het is een hulpmiddel dat we op onze computer kunnen bewaren om elk type schijf te formatteren. De interface is eenvoudig en intuïtief, hoewel deze qua ontwerp een verbetering zou moeten krijgen. Het aantal opties is erg basic, dus niet ideaal voor gebruikers die een groter aantal functies nodig hebben, maar voor beginnende gebruikers is het voldoende. We kunnen KORO USB Disk Formatter downloaden van de website door op het volgende te klikkenkoppeling.

Windows kan deze schijf niet formatteren: oplossing (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6243

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.